Görüş Bildir
Haberler
Şu Olaylar Bir Bitsin: Ömer Çelik'ten 'Hayat Pahalılığı Bayramdan Sonra Düzelecek' Açıklaması

Şu Olaylar Bir Bitsin: Ömer Çelik'ten 'Hayat Pahalılığı Bayramdan Sonra Düzelecek' Açıklaması

Batuhan
25.04.2022 - 11:38

Hayat pahalılığının ne zaman ortadan kalkacağına ilişkin soruya yanıt veren AKP’li Çelik, “Bayramdan sonra yavaş yavaş düzelme başlayacak” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çelik, AKP İstanbul Gençlik Kollarının düzenlediği Üsküdar Buluşmaları'na katıldı. Üniversite ve liselilerden oluşan topluluğa hitap eden Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Programda soruları yanıtlayan Çelik, 'Ermeni Soykırımı' üzerine yöneltilen bir soru üzerine şunları söyledi: 'Bizim korkumuz olsa 'Arşivleri açalım.' demeyiz. Sadece biz değil, ilgili bütün devletler arşivlerini açacak. Buna yanaşmadılar. Yıllar evvel Türkiye ile Ermenistan arasında karşılıklı güven artırıcı adımlar atılacaktı. O dönem Ermenistan Anayasa Mahkemesi bunu iptal etti. Bu mesele Ermeni diasporası için bir çıkara, bir sektöre dönüşmüştür. Bugün de Cumhurbaşkanımız çok güçlü bir mesaj yayımladı. Ermeni patriğine gönderdiği mesajda, 'Bütün Ermeni vatandaşlarımızın bu topraklarda huzur içerisinde yaşaması güven altındadır. Bunun için de gayret etmeye devam edeceğiz.' dedi. Niçin tarihçilerin bu konuyu tartışmasına müsaade etmiyor, gerçeklerin ortaya çıkmasına yanaşmıyorsunuz. 'Biz bir hüküm verdik, siz kabul edin.' diye tek taraflı, korkakça, ön yargılı bir davranış sergiliyorlar. Korkacak, çekinecek hiçbir şey yok. Her şeyi tartışmaya hazırız.'

Hayat pahalılığı ne zaman bitecek?

Hayat pahalılığı ne zaman bitecek?

Çelik, hayat pahalılığının ne zaman ortadan kalkacağına ilişkin soruyu da yanıtladı. Türkiye'yi çok borçlu, enflasyonun, cari açığın çok yüksek olduğu, milli gelirin çok düşük kaldığı noktalardan aldıklarını söyleyen Çelik, şunları kaydetti:

'Cumhurbaşkanımız liderliğindeki siyasetler Türkiye'yi çok güçlü yerlere taşıdı. Şimdi de bir türbülansın içerisinden geçiyoruz. Ukrayna Savaşı ile birlikte tedarik zincirinde ortaya çıkan problemler, dünyada pek çok ülkede on yıllardır görülmemiş enflasyon rakamları görünüyor. Yaşananlar tabii bizi de etkiliyor. Şimdi göreceksiniz, bayramdan sonra yavaş yavaş düzelme başlayacak. Ondan sonra da bunu kademe kademe hep beraber göreceğiz. Şundan emin olun, biz çarşıda, pazarda gündem nedir, genç kardeşlerimizin gündemi nedir farkındayız ve bunları her gün değerlendiriyoruz. Daha önce nasıl çözüm bulduysak şu anda dünyanın içerisinden geçtiği bu türbülansın olumsuz yansımalarını da ortadan kaldıracak şekilde güçlü çözümler bulacağımızdan hiçbir şüpheniz olmasın.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yakında ''- ekonomi bizim için iyi, sizin ekonomik durumunuz kötüyse bize ne'' derlerse hiç şaşırmam.

Bozkurt

Açlık biada baskın geldiğinde her şey düzelecek.

Thistle

Ölüler dirilerden çalacak :))

Theodore Roosevelt

Ooo bu kafayla bunu diyorsanız o zaman bayram tatili 9 gün olacak desenize...