Görüş Bildir
Haberler
Su Alerjisinden Aylar Süren Orgazma Bilim Dünyasını Bile Dumura Uğratan Dünyanın En Tuhaf 25 Hastalığı!

Su Alerjisinden Aylar Süren Orgazma Bilim Dünyasını Bile Dumura Uğratan Dünyanın En Tuhaf 25 Hastalığı!

Arya Genç
08.03.2023 - 10:09

Hepimiz soğuk algınlığı gibi hastalıkları biliyoruz elbette. Ancak karmaşık insan doğası birçok farklı hastalığa da açık. Daha önce hiç denk gelmediğiniz hastalıkları ya da sendromları taşıyan insanlara bilimin bile çoğu zaman tam anlamıyla bir çözüm yolu yok ne yazık ki. Peki bu tuhaf hastalıklar neler? 25 tanesini sizler için derledik...👇

Kaynak: https://list25.com/25-truly-bizarre-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Yabancı aksan sendromu:

25. Yabancı aksan sendromu:

Yabancı Aksan Sendromu, bir kişinin aniden konuşma şeklini değiştirdiği ve farklı bir aksanla konuşuyormuş gibi ses çıkardığı nadir bir hastalıktır. Bilim insanları bunu inme veya multipl skleroz/çoklu doku sertleşmesiyle ilişkilendirmiş olsalar da,  tam olarak neden olduğu bilinmemektedir.

24. Yanan ağız sendromu:

24. Yanan ağız sendromu:

Ağızlarında, dillerinde, diş etlerinde, dudaklarında ve yanaklarında kronik yanma ağrısı olan kişilerde 'yanan ağız sendromu' olabilir. Ne yazık ki, bilinen bir nedeni ve tedavisi yok.

23. Ölümcül kahkaha sendromu:

23. Ölümcül kahkaha sendromu:

Gülmek her şeyin ilacıdır lafı ne yazık ki her durum için geçerli değil; çünkü bazı nadir durumlarda ölüme yol açabiliyor. 

Öyle ki tarih boyunca birçok kişi, çok gülme sendromu yaşamış ve kahkahaları onları, boğulma ve kalp krizine neden olarak, ölüme sürüklemiş. Kahkahaların bu denli ölümcül olabilmesi ise hala merak konusu.

22. Su alerjisi/ akuajenik ürtiker:

22. Su alerjisi/ akuajenik ürtiker:

Dünyamızın ve vücudumuzun yüzde 70'inden oluşan su dahi alerjik bir faktör ne yazık ki. Bu alerjiye yakalanan insanlar cildinin her yerinde kırmızı bir döküntü yaşarlar. Bu nedenle, 'su alerjisi/ akuajenik ürtikeri' olanların hayatlarını tahmin etmek bile fazlasıyla üzücü ve ürkütücü.

21. Şizofreni:

21. Şizofreni:

Bir kişinin nasıl düşündüğünü, hissettiğini ve davrandığını etkileyen ciddi ve kronik bir zihinsel bozukluk olan 'şizofreni' aslında hepimizin aşina olduğu ve nadir olmayan rahatsızlıklardan olsa da doktorlar neden ortaya çıktığına dair hala kesin bir nedene ulaşamıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Sürekli cinsel uyarılma sendromu:

20. Sürekli cinsel uyarılma sendromu:

Sürekli genital/cinsel uyarılma sendromu olan kişiler, sebep olmadığında bile sürekli ve sıklıkla uyarılır/ orgazm olurlar. Bu belirtiler aylarca sürebilir ve kişinin günlük yaşamını ciddi şekilde etkileyebilir. Belirli bir sebep bulunamadığı için ise teşhisi oldukça zordur.

19. 'Alice Harikalar Diyarında' sendromu:

19. 'Alice Harikalar Diyarında' sendromu:

'Alice Harikalar Diyarında' sendromu, bir kişinin bir odada büyüdüğünü veya küçüldüğünü hissettiği bir hastalıktır. Bazıları ise kişinin kendisinden ziyade odanın büyüdüğüne veya küçüldüğüne inanır. 

Doktorlar, yetişkinlerde kafa travması, epilepsi veya migren semptomlarının bu sendroma neden olma olasılığının en yüksek olduğuna inanıyor. Ancak hala kesin bir nedeni yok.

18. Moebius sendromu:

18. Moebius sendromu:

Moebius Sendromu, bir kişinin yüz hareketleri yapma yeteneğini etkileyen nörolojik bir hastalıktır. Bu hastalı belirtilerini gösteren kişiler gülümseyemezler, kaşlarını çatamazlar veya yana doğru hareketleri yapamazlar. 

Uzmanlar çevresel ve genetik faktörlerin rol oynadığına inanıyor, ancak genel olarak hastalığa neyin neden olduğundan emin değiller.

17. Kanayan buzağı sendromu:

17. Kanayan buzağı sendromu:

Kanayan buzağı sendromu, ilk olarak Birleşik Krallık'ta teşhis edilen yeni bir hastalıktır. Hastalığı olan buzağılar, yüksek ateş ve derilerinden kanama belirtileri gösterir ve çoğunlukla ölürler. Nedeni ise hala araştırma konusu.

16. Çalışan el sendromu:

16. Çalışan el sendromu:

Çalışan el sendromu, insanların gece boyunca artan ağrı, uyuşma, karıncalanma ve yanma hissi yaşadığı garip bir hastalıktır. 

Hastalar üzerinde yapılan araştırmalarda kas veya sinir hasarı görülmediği için hastalığın nedeni gizemini koruyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Porfiri/ vampir hastalığı:

Birinin vücudundaki doğal kimyasallar çok fazla porfirin (ışığa duyarlı koyu kırmızı bir pigment) ürettiğinde ortaya çıkan Porfiri hastalığına sahip kişilerde, diğer birçok semptomun yanı sıra kusma, kaşıntı ve nöbet gibi önemli sorunlar da görülür.

Ancak hepsinden kötüsü, bir kişinin güneş ışığına aşırı duyarlı olmasına ve cilde ciddi şekilde zarar vermesine neden olabilir. Bu semptom nedeniyle 'vampir hastalığı' olarak da adlandırılır.

14. Maine'in zıplayan Fransızları sendromu:

14. Maine'in zıplayan Fransızları sendromu:

Birisi yüksek sesle bir kapıyı çarptığında veya sizi arkadan dürttüğünde, doğal bir tepki olarak biraz irkilirsiniz. 'Maine'in zıplayan Fransızları sendromu'na sahip kişilerde ise bu tepki büyük ölçüde abartılı ve anormaldir. 

Bu nadir hastalığın insanların geriye sıçramasına, kollarını sallamasına, kelimeleri papağan gibi tekrarlamasına veya defalarca yüksek sesle küfür etmesine neden olduğu söyleniyor. Nedeni bilinmemekle birlikte doktorlar bunun muhtemelen bir nöro-psikiyatrik bir bozukluk olduğunu düşünüyor.

13. Mavi deri hastalığı/ methemoglobinemi:

13. Mavi deri hastalığı/ methemoglobinemi:

Adeta şirinler ve avatarın gerçek olduğuna bizi ikna edebilecek çok nadir görülen ve genetik olarak kalıtsal olan 'mavi deri hastalığı/ methemoglobinemi, kişilerin kırmızı kan hücrelerinde vücuda oksijen dağıtan bir molekül olan anormal derecede yüksek seviyelerde methemoglobine sahip olmasıdır. 

Bu yüksek seviyeler nedeniyle kişinin cildi tamamen mavidir. En ünlü vaka, 1800'den 1960'a kadar Kentucky'de yaşayan Fugate ailesiydi.

12. Yaşayan/ yürüyen ölü sendromu:

12. Yaşayan/ yürüyen ölü sendromu:

Cotard sendromu olarak da bilinen yürüyen ceset/ölü sendromu, birinin tamamen öldüğüne inanmasıdır. Birçoğu var olmadıklarına ve beyinlerinin ve organlarının artık orada olmadığına inanıyor ve bilinen bir nedeni yok.

11. Açıklanamayan kronik öksürük:

11. Açıklanamayan kronik öksürük:

Öksürük, vücudumuzun toz taneleri gibi istenmeyen parçacıkları temizlemek için verdiği normal bir reaksiyondur. Ancak sürekli olarak ve herhangi bir alerji/ hastalık belirtisi olmadan öksürmek 'açıklanamayan kronik öksürük' belirtisi olma ihtimali çok yüksektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kronik orikiyalji/ orşiyalji:

10. Kronik orikiyalji/ orşiyalji:

Kronik orikiyalji/ orşiyalji, diğer tüm nedenler ekarte edildiğinde ve doktorlar altta yatan nedenin ne olabileceğinden emin olmadığında teşhis edilebilecek kronik testis ağrısıdır. 

Nadir görülmemekle birlikte nedenleri bilinmediği için tedavi edilmesi konusunda doktorlar hala net bir çözüm bulabilmiş değiller.

9. Yabancı el/ Dr. Strangelove sendromu:

'Dr. Strangelove sendromu' olarak da adlandırılan yabancı el sendromu, kişinin elinin kontrolünü kaybettiği nadir ve nedeni bilinmeyen hastalıklardandır. 

Kişinin farkında olmadan kendini okşaması, boğması gibi semptomlar görülür.

8. Duncan/ terra-firma forme dermatozu:

8. Duncan/ terra-firma forme dermatozu:

Terra-firma forme dermatozu olarak da adlandırılan Duncan dermatozu, insanların cildinin vücudunun her yerinde kir benzeri plak oluşan deri hastalığıdır. 

Bu, diğer hastalıklarla karıştırılabileceğinden, nihai teşhisi koymadan önce hastalar birçok prosedürden geçmek zorunda kalabilir.

7. Elektromanyetiğe aşırı duyarlı olma sendromu:

7. Elektromanyetiğe aşırı duyarlı olma sendromu:

Elektromanyetiğe aşırı duyarlılık, kişinin bölgedeki tüm elektromanyetik aktivitelere duyarlı olma durumudur. Semptomlar kızarıklık, karıncalanma veya yanma hissi gibi cilt reaksiyonlarını içerir. 

Hastalar ayrıca yorgunluk, baş dönmesi veya mide bulantısı yaşadıklarını iddia edebilirler. Gerçekten fiziksel mi yoksa psikiyatrik mi olduğundan emin olunamadığı için tartışmalara neden olan bir hastalıktır.

6. Polidaktilizm/ çok parmaklılık:

6. Polidaktilizm/ çok parmaklılık:

Polidaktilizm, birinin doğumda fazladan parmaklara sahip olması durumudur. Bu ekstra parmakların çoğu sadece cilt dokusudur, ancak kemik ve eklem olan vakalar da görülmüştür. 

Bu ekstra parmakların büyümesi düzensiz olduğu için doktorlar altta yatan nedenin ne olduğunu çözebilmiş değiller.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Hipertrikoz/ kurt adam sendromu:

5. Hipertrikoz/ kurt adam sendromu:

Kurt adam sendromu olarak da adlandırılan hipertrikoz, bir kişinin vücudunun her yerinde alışılmadık ve aşırı miktarda saç ve tüy çıkmasıdır. 

Tedavi seçenekleri çok azdır, çoğu hasta çareyi lazer epilasyonda bulmaya çalışmaktadır.

4. Cronkhitecanada sendromu:

4. Cronkhitecanada sendromu:

Cronkhitecanada sendromu, tat kaybı, bağırsak polipleri, saç dökülmesi ve tırnak büyümesi problemlerine kadar değişen semptomları olan nadir bir hastalıktır. 

Çoğunlukla 59 yaş ve üstü kişilerde görülür ve bilinen bir nedeni veya genetik bileşeni yoktur.

3. Hailey-Hailey hastalığı:

3. Hailey-Hailey hastalığı:

Nadir görülen bir genetik bozukluk olan Hailey-Hailey hastalığı, koltuk altlarında, boyunda, deri kıvrımlarında ve cinsel organlarda kabarcıklar ve aşınma şeklinde kendini gösterir. 

Doktorlar genetik olarak kalıtsal olduğunu bilseler de, düzensiz ve rastgele görülmesi nedeniyle nedeni bulunamamıştır.

2. Parry Romberg sendromu:

2. Parry Romberg sendromu:

Beş ila on beş yaşları arasında başlayan Parry Romberg sendromu, bir kişinin yüzünün yarısının derisinin ve yumuşak dokularının bozulması durumudur. Hastalıkta, nöbetler ve şiddetli yüz ağrıları gibi semptomlar da görülür.

1. Pika sendromu:

1. Pika sendromu:

Pika, insanların düzenli olarak sabun, toprak ve buz gibi gıda dışı ürünler yeme halidir. Demir eksikliği, obsesif kompulsif bozukluk veya şizofreni gibi hastalıklara sahip olan kişilerde de görülürken, bunun altında yatan ve bilinen bir neden veya katalizör yoktur. 

Tedavi edilmezse kurşun zehirlenmesi gibi ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
12
8
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Diğdem Çakır

sanırım 20 bende var😬

Diğdem Çakır

bende bilemiyorum ama hiç olur olmadık yerlerde olması sinir bozucu