Görüş Bildir
Haberler
Stranger Things'in Yeni Sezonunu Bitirenler İçin Bilim Kurguya Doyacağınız Bir Çırpıda Bitirmelik Diziler

Stranger Things'in Yeni Sezonunu Bitirenler İçin Bilim Kurguya Doyacağınız Bir Çırpıda Bitirmelik Diziler

30.05.2022 - 13:32 Son Güncelleme: 08.06.2022 - 11:48

Bekleye bekleye gözlerimizin yollarda kaldığı Stranger Things'in 4.sezonu nihayet çıktı. İlk yedi bölümü yayınlanan yeni sezon ile Stranger Things evrenine doyamadıysanız, izlemeniz gereken dizi ve filmleri söylüyoruz! Bu yapımları izlediğinizde favoriniz değişebilir. 

Hazırsanız, önerilere geçelim. Keyifli seyirler!

Kaynak: https://www.tvguide.com/news/shows-an...
İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Paraíso (2021 - )

15. Paraíso (2021 - )

Özet: İspanyol bilim kurgu dizisi, tıpkı Stranger things gibi bir etki taşıyor. 1992 yazının sonunda, 15 yaşındaki üç kız, Sandra, Eva ve Malena, bir sahil kasabasındaki bir gece kulübünde iz bırakmadan kaybolur. Polis soruşturması yanlış yöne gitmeye başladığında, Sandra'nın küçük kardeşi Javi meseleyi kendi çözmeye çalışır.

Oyuncular: Macarena García, Iñaki Ardanaz, Pau Gimeno 

Yaratıcı: Ruth García, Fernando González Molina, David Oliva

14. Fear Street Serisi (2021)

14. Fear Street Serisi (2021)

Özet: Doğaüstü olayların baş gösterdiği üçleme, eğlenceli zaman geçirmek isteyenler için birebir. Fear Street, Ohio’da Shadyside kasabasını etkisi altına alan olayları konu ediyor. 1994 yılında bir grup gencin yaşadığı kasabada lanetli olaylar meydana gelmektedir. Bu konuyu araştırmaya başlayan gençler, kasabaya yüzlerce yıldır musallat olan lanetli olayların birbirleri ile bağlantılı olduğunu fark eder ve çok geçmeden sıradaki kurbanların kendileri olabileceğini anlar.

Oyuncular: Kiana Madeira, Olivia Scott Welch, Benjamin Flores Jr.

Yönetmen: Leigh Janiak

13. Silverpoint (2022 - )

13. Silverpoint (2022 - )

Özet: Yeni gençlik dizisinde, olaylar yine bir kayıp vakası üzerine gelişiyor. 1997 yılında Silverpoint isimli ormanda dört çocuk kaybolur. Vakadan 23 yıl sonra, bir çocuk, bu gizemli olayı araştırmaya başlayarak sır perdesini aralamaya ve neler olduğunu öğrenmeye çalışır. 

Oyuncular: Jordan Adene, Aoife Hughes, Scarlett Rayner

12. Wormwood (2017)

12. Wormwood (2017)

Özet: Bu biyografi ve belgesel tarrzı bilim kurgu dizisini Netflix'ten izleyebilirsiniz. 1953'te Ordu bilimcisi Frank Olson, bir otel penceresinden atlar. 1975'te ortaya atılan bomba gibi bir rapor, ölümünü çok gizli bir deneye bağlar.

Oyuncular: Peter Sarsgaard, Molly Parker, Christian Camargo

11. Outer Range (2022 - )

11. Outer Range (2022 - )

Özet: Amazon Prime'ın Josh Brolin'li dizisi Outer Range, vahşi Batı'da yaşanan akıl almaz olayları konu alıyor. Bir çiftlik sahibi olan Royal Abbott, Wyoming’in vahşi doğasının eşiğinde akıl almaz bir gizemi keşfeder. Bu durumun ardından Royal, hem ailesini hem de topraklarını korumak için büyük bir savaş verir.

Oyuncular: Josh Brolin, Imogen Poots, Lili Taylor

Yaratıcı: Brian Watkins

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Black Spot (2017 - )

10. Black Spot (2017 - )

Özet: İzlerken yoğun bir şekilde gerileceğiniz dizi, Fransa ve Belçika kökenli. Bir polis şefi ve eksantrik yeni bir savcı, bir ormanın kenarındaki izole bir kasabada bir dizi tüyler ürpertici suçu ve ürkütücü olayı araştırır.

Oyuncular: Suliane Brahim, Hubert Delattre, Laurent Capelluto

Yaratıcı: Mathieu Missoffe

9. I Am Not Okay With This (2020)

9. I Am Not Okay With This (2020)

Özet: The End of the F*cking World'ün yapımcılarının kaleminden çıkan bu dizi, bir sezonluk tatlı bir hikâye anlatıyor. I Am Not Okay With This, telekinetik güçlere sahip olan bir gencin yaşamına odaklanıyor. 15 yaşında Sydney, telekinetik güçlere sahip olan bir gençtir. Lise öğrencisi olan Sydney, bir yandan yeni yeni ortaya çıkan güçlerini keşfetmeye çalışırken bir yandan da hayatını yoluna koymak için çabalar. Lise hayatının, alevli ilişkilerin ve cinselliğin zorlu yollarında ilerleyen Sydney, bu süreçte birbirinden farklı maceralara sürüklenir.

Oyuncular: Sophia Lillis, Wyatt Oleff, Sofia Bryant

Yaratıcı: Jonathan Entwistle, Christy Hall

8. The OA (2016-2019)

8. The OA (2016-2019)

Özet: Egzantrik ikili Zal Batmanglij ve Brit Marling'in kaleminden çıkan yapım, gizemli ve bir o kadar da harika olan bambaşka bir hikâye sunuyor. Başrollerinde Marling ve Jason Isaacs’i buluşturan The OA, yedi sene önce kaybolduğunda gözleri görmeyen, kör bir kadın olan Prairie Johnson'ın, yıllar sonra gözleri düzelmiş bir şekilde ortaya çıkışının gizemli hikayesini anlatıyor.

Oyuncular: Brit Marling, Jason Isaacs, Scott Wilson

Yaratıcı: Zal Batmanglij, Brit Marling

7. GLOW (2017-2019)

7. GLOW (2017-2019)

Özet: Kadının gücünü gösteren muhteşem komedi dizisi, 1980'lerde Los Angeles'taki kadın güreşçileri konu alıyor. Dizi, bir güreş organizasyonu için sahne alan bir grup kadının kişisel ve profesyonel yaşamlarına bir bakış sunuyor.

Oyuncular: Alison Brie, Marc Maron, Betty Gilpin

Yaratıcı: Liz Flahive, Carly Mensch

6. Eerie, Indiana (1991-1992)

6. Eerie, Indiana (1991-1992)

Özet: 90'lı yılların macera dizisi, izleyenleri gizemli bir atmosfere çekiyor. Tuhaf olaylar araştırmacısı genç Marshall Teller, arkadaşları inek Simon Holmes ve gizemli Dash X ile küçük kasaba Eerie'de maceradan maceraya atlıyor. 

Oyuncular: Omri Katz, Justin Shenkarow, Mary-Margaret Humes

Yaratıcı: Jose Rivera, Karl Schaefer

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Buffy the Vampire Slayer (1997-2003)

5. Buffy the Vampire Slayer (1997-2003)

Özet: 2000'lerin başında genç olan her bireyin favorisi Buffy the Vampire Slayer, aksiyon ve fantezi unsurları taşıyan efsanevi bir dizi. Buffy, the Vampire Slayer, tek başına vampirlerle, şeytanlarla, karanlığın güçleri ile savaşmaya çalışan bir kadının hikayesini konu ediyor. Buffy Summers, vampirler öncelikli olmak üzere kötülüklere karşı savaşmak zorunda olan genç bir kadındır. Buffy, sıradan bir yaşama sahip olmak istese de kaderinden kaçamaz. Dünyayı kurtarmak için vampirler, doğaüstü kötülüklere karşı savaşan Buffy, bu süreçte arkadaşlarının da yardımını alır.

Oyuncular: Sarah Michelle Gellar, Nicholas Brendon, Alyson Hannigan

Yaratıcı: Joss Whedon

4. The X Files (1993-2018)

4. The X Files (1993-2018)

Özet: 217 bölümden oluşan muhteşem dizi, gizemli bir dünyanın kapılarını aralıyor. İki FBI ajanı, inançlı Fox Mulder ve şüpheci Dana Scully, garip ve açıklanamayan olayları araştırırken, gizli güçler çabalarını engellemek için çalışır.

Oyuncular: David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi

Yaratıcı: Chris Carter

3. Dark (2017-2020)

3. Dark (2017-2020)

Özet: Alman yapımı bu enfes dizi, tek solukta izleyebileceğiniz ve nasıl bittiğini anlamayacağınız bir hikâye sunuyor. Kayıp bir çocuk. Bir yanıt bulmak için ümitsizce çabalayıp duran dört aile. Ve bu aramalar sonucunda ortaya çıkan sırlar ile gerçekler. Küçük kasabanın kaderi değişir ve gerçek yüzü ortaya çıkar.

Oyuncular: Louis Hofmann, Karoline Eichhorn, Lisa Vicari

Yaratıcı: Baran bo Odar, Jantje Friese

2. Twin Peaks (1990-1991)

2. Twin Peaks (1990-1991)

Özet: Bu muhteşem dizide, endine has bir FBI ajanı, daha da kendine özgü Twin Peaks kasabasında genç bir kadının cinayetini araştırıyor. David Lynch'ten televizyon dizilerine yeni bir soluk getiren dizi. Küçük bir kasabada Laura Palmer isimli genç bir kız öldürülür. Kendi halinde, sessiz sakin bir yerleşim yeri gibi görünen bu kasaba aslında hiç de göründüğü gibi değildir. FBI Ajanı Dale Cooper cinayeti araştırmak üzere, kasabaya gönderilir.

Oyuncular: Kyle MacLachlan, Michael Ontkean, Mädchen Amick

Yaratıcı: David Lynch, Mark Frost

1. The Twilight Zone (1959-1964)

1. The Twilight Zone (1959-1964)

Özet: Her bölümü ilginç bir bilim kurgu hikâyesi sunan kült dizi The Twilight Zone, her dizi severin izlemesi gereken bir yapım. Her bölümde farklı oyuncularla, farklı konuların işlendiği, bilim kurgu, korku ve gerilim öğelerini barındıran beş sezonluk antoloji serisi, bu türdeki dizilerin öncülüğünü yapmaktadır.

Oyuncular: Rod Serling, Robert McCord, Jay Overholts

Yaratıcı: Rod Serling

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kerem Senol

The X files en kral dizi Bence