Görüş Bildir
Haberler
STK'lardan Teröre Karşı Ortak Tepki ve Büyük Buluşma Kararı

STK'lardan Teröre Karşı Ortak Tepki ve Büyük Buluşma Kararı

ATKN
14.09.2015 - 13:40 Son Güncelleme: 14.09.2015 - 14:23

Sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri, artan terör olayları nedeniyle ortak bir basın açıklaması yaptı. 17 Eylül Perşembe günü Türkiye'nin dört bir tarafından gelip Ankara'da toplanma kararı aldıklarını belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bütün sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşları Sıhhiye Meydanı'nda yapılacak 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' buluşmasına davet etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'son dönemlerde yaşanan terör olayları' nedeniyle, 14 işçi ve işveren örgütünün 17 Eylül Perşembe günü Ankara'da toplanma kararı aldığını belirterek, 'Bütün Türkiye'yi Ankara Sıhhiye Meydanı'nda buluşmaya davet ediyoruz' dedi.

'Çağrı yapıyoruz'

'Çağrı yapıyoruz'

Ortak açıklamayı okuyan Hisarcıklıoğlu, demokrasinin hak ve özgürlüğün yanı sıra sorumluluk anlamına geldiğini ifade etti. Sorumluluk almadan, hak ve özgürlük olmayacağını söyleyen Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

'İşte bu sorumluluk duygusuyla harekete geçiyoruz. İrademizi ortaya koyuyor ve ortak hassasiyetlerimizi paylaşan tüm vatandaşlarımızla buluşmak istiyoruz. Bu kapsamda, 17 Eylül Perşembe günü Türkiye'nin dört bir tarafından gelip Ankara'da toplanma kararı aldık. Her görüş ve düşünceden, toplumun tüm kesimlerini temsil eden kuruluşlar olarak; 17 Eylül Perşembe günü saat 16:30'da bütün Türkiye'yi Ankara Sıhhiye Meydanı'nda buluşmaya davet ediyoruz. O gün Sıhhıye'de buluşacağız. Buluşmamızı Birinci Meclis'te nihayetlendireceğiz. Bu masadaki kuruluşlar bu buluşmanın düzenleme kuruludur ama bu, bizlerin değil Türkiye'deki her kesimin buluşmasıdır. Terörü lanetleyen ve kardeşliğimize sahip çıkan bütün sivil topluma ve vatandaşlarımıza buradan çağrı yapıyoruz. 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' diyoruz. Tüm halkımızı bu büyük buluşmaya davet ediyoruz.'

'Hiçbir siyasi görüş veya sivil toplum kuruluşunun simgesi bulunmayacak'

'Hiçbir siyasi görüş veya sivil toplum kuruluşunun simgesi bulunmayacak'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yürüyüşte kardeşlik ve sağduyu mesajı vereceklerine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, hiçbir siyasi görüşün veya sivil toplum kuruluşunun simgesinin bulunmayacağı yürüyüşte Türk bayrağı taşıyacaklarını belirtti.

AA, DHA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0