Görüş Bildir
Haberler
Steve Jobs'ın Hayatı Opera Oluyor

Steve Jobs'ın Hayatı Opera Oluyor

Hande öçalan
06.08.2015 - 19:07 Son Güncelleme: 07.08.2015 - 12:14

Kanserle uzun süren savaşına yenik düşerek, 2011'de hayatını kaybeden 56 yaşındaki Apple kurucusu Steve Jobs, ölümünün ardından pek çok belgeselin, kitabın ve filmin konusu olmuştu. Teknoloji öncüsünün hayatı, şimdi de bir operada can bulacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

New Mexico yakınlarındaki Santa Fe operası, yeni sezondaki oyunlarının, teknolojinin neredeyse her alanına öncülük etmiş ve devrim niteliğinde gelişimlerin altına imza atmış olan Jobs'ın hayatı üzerine olacağını açıkladı.

Steve Jobs Devrimi (The Revolution of Steve Jobs) ismindeki opera, 2017 sezonunda açılacak. Operanın müzikleri ise Mason Bates ve Mark Campbell tarafından bestelenecek. Açıklamaya göre oyun, Jobs'ın kendi varlığını sorgulaması ve hayatına girip çıkan insanlar ve yaşadığı ilham verici olaylardan oluşacak.

New Mexico'nun yakın zamanlarda bu tip liderlerin hayatlarına verdiği önem alkışlanacak nitelikte. Yakın zamanda, Microsoft kurucusu Bill Gates'in, ortağı Paul Allen ile birlikte Microsoft Corp'u kurduğu dönemde yaşadığı yeri de restore edip bir projeye çevirmişlerdi. Gates Micrososoft üzerine çalışırken, Jobs da, garajında partneri Steve Wozniak'la beraber Apple üzerine ilk çalışmalarını yapıyordu.

"Bizim için bir onur."

"Bizim için bir onur."

Opera direktörü Charles MacKay, bu hikayenin opera için çok uygun olduğunu dile getirerek şunları söyledi: 'Bu muhteşem Amerikan figürünün hayatı ve mirasını operaya taşımak bizim için bir onur olacak.'

The Hollywood Reporter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0