Görüş Bildir
Haberler
Steam'de Bedava Oynanabilecek En İyi Korku Oyunları

Steam'de Bedava Oynanabilecek En İyi Korku Oyunları

Deniz Ünsal
22.04.2023 - 16:02

Artan oyun fiyatları, beklenti ile çıkan ancak hüsran ile sonuçlanan oyunlar derken biz oyun severleri zor zamanlar bekliyor. Bu olumsuz gelişmelerin arasında kendine fırsat bulanlar ise genelde indie yapımcıların ücretsiz oyunları oldu. Düşük beklentilerle girip de memnun olunan oyunların hazzı her zaman bir başka oluyor; çok hoşumuza gitmezse de kaybettiğimiz tek şey biraz zaman. Gelin, Steam'de en sevilen oynaması ücretsiz korku oyunlarına bir göz atalım.

Kaynak: https://gamerant.com/best-horror-game...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Ginkgo

10. Ginkgo

Büyük beklenti ve kendine özgü bulmacaları ile çıkan Ginkgo. Ses tasarımı ve Doğu Asya efekti ile çok iyi bir oyun olabilecekken bazı şeyler ters gitti. Buna rağmen bedava oluşu sebebiyle bir deneyebilir ve insanların oyuna niye heyecanlandığını anlayabilirsiniz.

9. Doki Doki Literature Club

9. Doki Doki Literature Club

Korku? Anime kızı? Görsel Roman? Hepsi bir arada ne kadar garip gelse de psikolojinizi bozan, denemek isteyeceğiniz ama bilmeyen arkadaşlarınıza açıklayamayacağınız Doki Doki Literature Club. Birden çok platforma çıkan plus versiyonu ise oluşturduğu hayran ve başarıyı kanıtlar nitelikte.

8. Dark Fracture: Prologue

8. Dark Fracture: Prologue

Tam sürümünün ne zaman çıkacağı konusunda bir bilgi yok ancak ana karakter Edward'ı ve hikayeyi tanıtan bu prolog; hem zekanızı kullandırtan bulmacaları hem de ana karakterimizin karanlık zihnini açıklayan rahatsız edici görüntü ve sesleri ile umut vaat ediyor.

7. Dark Deception

7. Dark Deception

Korku oyunlarında -genelde- belli bir kurgu vardır. Kovalamaca - sükunet- kovalamaca. Oynayanlar, 'Aksiyon bitti, biraz rahatlayayım' demek için bir soluk alır sonra tekrar aksiyon başlar. Dark Deception'ı diğer korku oyunlarından ayıran şey de bu kurguyu barındırmaması. Durmadan dikkatli olmanız ve kaçmanız gereken bir labirent. Köşeye pusmuş, sizi kovalamayı bekleyen ya da birinden kaçarken diğeri önünüzü kesen korkunç maymunlar size hiç nefes alma fırsatı sunmuyor.

6. Deceit

6. Deceit

Yakın zamanda ikincisi çıkacak olan Deceit'i zaten duymuşsunuzdur. Çok oyunculu nişancı olarak çok iyi bir korku teması işleyen Deceit, tam bir klasik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Dagon: by H.P. Lovecraft

5. Dagon: by H.P. Lovecraft

H.P. Lovecraft'tan ilham alan, VR ile oynanabilen, yarattığı atmosfer ile oldukça başarılı bir korku oyunu. Tabii oynamak için illa VR setine ihtiyacınız yok ama korkuyu iliklerinize kadar hissetmek için bu desteği oldukça iyi bir şekilde oyuna eklemişler.

4. Cry of Fear

4. Cry of Fear

Tüm zamanların en çok sevilen ücretsiz korku oyunlarından Cry of Fear, biraz Silent Hill biraz Half-life. 8 saatlik bir hikaye deneyiminin yanına birden fazla son senaryosu, kooperatif oyun deneyimi eklediğinizde ortaya çok başarılı bir oyun çıkmış.

3. SCP: Secret Laboratory

3. SCP: Secret Laboratory

Gizli bir tesiste yaşananlardan sonra canavarlar tutuldukları hapislerden kaçtı. Türlü canavar ve buna bağlı olarak türlü türlü yetenek var.  Çevrimiçi PvP bir korku oyunu için gayet başarılı olan SCP: Secret Laboratory. Korku deneyimi oyununuza gelen diğer oyuncuların tavırlarına göre değişebilir.

2. Alpha Polaris: A Horror Adventure Game

2. Alpha Polaris: A Horror Adventure Game

Daha yavaş ilerleyen bir tıklamaya dayalı korku macerası kendine özgü bir tutum sergiliyor. Kısıtlı kaynaklar ile bu oyunu çıkaran Finli stüdyo, sanat tasarımı olarak güzel bir iş çıkarmış. Herkese göre bir korku oyunu olmasa da ücretsiz, yani ne kaybedebilirsiniz ki?

1. After Hours

1. After Hours

Klasik bir terk edilmiş hastane hikayesini cilalanmamış hali ile çok iyi veren After Hours. Cilalanmamış diyoruz çünkü gerçekten öyle ancak yarattığı atmosfer ve sizi zorladığı sessizliğin yarattığı gerginlik kesinlikle oynamaya değer.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
7
4
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın