Görüş Bildir
Haberler
Bağımsız Oyun Hayranları Buraya: Hak Ettiği Değeri Görmemiş Bağımsız Oyunlar

Bağımsız Oyun Hayranları Buraya: Hak Ettiği Değeri Görmemiş Bağımsız Oyunlar

Bağımsız yapımlar oyun dünyasının bel kemiği, adeta mücevherleri. Özellikle yeni şeyler denedikleri ve büyük yapımlarda çoğu zaman göremediğimiz bir tutkuyla yapılmalarından ötürü hiç beklemediğimiz kalitede eserlerle kaşılaşabiliyoruz. Her yıl yüzlerce bağımsız oyun çıkış yapıyor fakat bazen büyük oyunların gölgesinde kaldıkları bazen de iyi pazarlanamadıkları için gözden kaçıyorlar. Bugünkü listemizde az bilinen başarılı bağımsız isimlere değineceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Viridi

1. Viridi

Viridi oldukça rahatlatıcı ve sakinleştirici bir bitki yetiştirme ve büyütme oyunu. Size verilen tohumları ekerek bitkiler ve bonsailer büyüttüğünüz Viridi, gerçek zamanlı olarak işleyen bir oyun. Yani ektiğiniz tohum dakikalar içinde büyümüyor veya her saat başı sulama yapmanız gerekmiyor. Günde 1-2 defa girip bitkilerinizi sulayabilir, yavaş yavaş onların büyümesini izleyebilirsiniz.

2. Against the Storm

2. Against the Storm

Karanlık fantezi türündeki Against the Storm'da, yaklaşan felaketlere karşı ayakta kalması için şehirler inşa ediyorsunuz. Against the Storm sıradan şehir inşa etme ve planlama oyunlarından oldukça farklı, çünkü size kalıcı şehirler inşa ettirmiyor. Eğer alışılagelmiş sehir inşa etme oyunlarından sıkıldıysanız ve türde yenilik arıyorsanız Against the Storm bakmanız gereken isimlerden birisi.

3. Streets of Rogue

3. Streets of Rogue

Piksel grafiklere sahip olan Streets of Rogue, listemizdeki en özgürlükçü ve serbest oyunlardan birisi. Görevlere yaklaşım konusunda size tonla farklı seçenek sunan Streets of Rogue, bu yönüyle oynayanlara Deux-Ex'i hatırlatıyor. Oyunda istediğiniz gibi bir kişi olup istediğiniz şekilde ilerleyebilir, onlarca oynanış stili arasından kendinize en uygun olanı seçebilirsiniz.

4. ENDER LILIES: Quietus of the Knights

4. ENDER LILIES: Quietus of the Knights

ENDER LILIES görsel olarak verdiği tatmin hissinin yanı sıra oynanışıyla da ön plana çıkıyor. Hollow Knight'ı andıran oynanışının yanı sıra Dark Souls serisinden de bolca ilham alan yapımda, hafızasını kaybetmiş küçük bir kız çocuğunu oynuyoruz. Dövüştüğümüz düşmanların rularını arındırıp elde ederek hafızamızı yavaş yavaş geri kazanmaya çalışıyor, gizemlerle dolu geçmişimizi aydınlatmaya çalışıyoruz.

5. Tails of Iron

5. Tails of Iron

Fareler ve kurbağalar arasında geçen kanlı bir savaşı anlatan Tails of Iron, özellikle karanlık orta çağ temasını beğenen birisiyseniz göz atmanız gerekn bir yapım. Fareler hanedanının varisi Regi olarak kurbağalara karşı girişilen savaşta düşmanınızı yok etmeli, yıkılmış olan krallığınızı geri diriltecek bir yolculuğa çıkmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. CrossCode

6. CrossCode

Uzak bir gelecekte geçen CrossCode, oynanışı yaklaşık 40-50 saat kadar süren bilim kurgu temalı bir rol yapma oyunu. CrossCode oyuncular tarafından gerçekten beğenilen bir yapım. Retro tarzıyla gözleri büyüleyen 2 boyutlu CrossCode, görselliğiyle eskilerin 16-bit SNES'ini andırıyor. Ayrıca dövüş sistemi ve düşman konusunda da sağadığı çeşitlilikle ön plana çıkan yapım, uzak bir gelecekte uzun bir maceraya atılıp bu dünyadan bir süreliğine uzaklaşmak isteyenler için harika bir yapım.

7. Carto

7. Carto

Yaşanan bir kaza sonucu ninesinden ayrı düşen küçük bir kızı oynadığımız Carto'da, harita bilgilerimizi kullanarak evimize geri dönmeye çalışıyoruz. Sakin ve rahatlatıcı atmosferi, göze hoş gelen görselliğiyle Carto, sizi haritalara farklı açılardan bakmaya zorluyor. Sunduğu basit ama zevkli bulmacaları ve gezdirdiği çeşit çeşit alanlarıyla Carto bakılmaya değer bir yapım.

8. Virgo Versus The Zodiac

8. Virgo Versus The Zodiac

JRPG türündeki Virgo Versus The Zodiac, özellikle tatlı görselliği ve sunduğu savaşlarıyla ön plana çıkan bir yapım. Sıra tabanlı savaş sistemini kullanan Virgo Versus The Zodiac, karakterlerin ve yerlerin üstüne yoğunlaşmasıyla size atmosfer ve hikaye anlamında oyuncuyu içine alıp götürüyor. Yorgun argın eve geldiğiniz bir iş veya okul gününde rahatlamak için bir şeyler bakıyorsanız Virgo Versus The Zodiac'a göz atmanızı tavsiye ederiz.

9. Mutazione

9. Mutazione

Mutazione, film tadında oldukça sakin ve rahatlatıcı bir oyun. 100 yıl önce yaşanan bir meteor çarpması sonucu bölgede yaşayan insanların mutasyona uğrayığ değişmesini anlatan Mutazione'un ana odağı karakterler ve hikaye. Oyunda gezip dolaştıkça yeni karakterlerle tanışacak ve onlarla konuşacak, hikayelerini, kişiliklerini ve hikayelerini öğreneceksiniz. Mutazione içinde çok fazla oynanış barındırmadığı ve bir yürüme simülasyonu olduğu için bazı oyunculara sıkıcı gelebilecek olsa da, türün hayranları tarafından deneyim edilmesi gereken bir yapım.

10. No One Lives Under the Lighthouse

10. No One Lives Under the Lighthouse

Marevo Collective tarafından geliştirilen No one lives under the lighthouse, görsel tarzıyla size doğrudan eskinin korku oyunlarını hatırlatıyor. 2019 çıkışlı The Lighthouse filminden ilham alan oyunda, kimsenin yaşamadığı bir deniz fenerine olan yolculuğumuz ve orada yaşadıklarımız anlatılıyor. No one lives under the lighthouse, korkunun en temel öğelerinden birisi olan 'bilinmeyen korkutur' ilkesinden yola çıkarak oyunculara unutulmaz bir deneyim sunuyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın