Görüş Bildir
Haberler
Spordan sonra tüketilmemesi gereken 15 besin

Spordan sonra tüketilmemesi gereken 15 besin

uplifers .com
26.05.2014 - 08:54

Spordan sonra ne yediğimiz günün geri kalanında yediklerimizden çok daha önemlidir. Spor sonrası ideal besin kombini temel olarak su, protein ve komplex karbonhidratlardan oluşuyor. Bunun için Uplifers olarak,  ivillage.com sitesinde diyetisyen görüşleri ile yayınlanan makaleyi dikkate alarak, sizlerle spor sonrası uzak durmanız gerken gıdaların küçük bir listesini paylaşıyoruz.

Bol şeker içeren enerji barları

Enerji barları son yılların en sık tüketilen popüler atıştırmalıklardan biri haline geldi. Eat Well Global, Inc. kurucusu ve diyetisyen Julie Meyer, enerji barlarını sadece atıştırmalık olarak tüketilmesini desteklerken, sporun ardından bu barların yenmesini doğru bulmuyor. Meyer, eğer kişi sporun ardınan evine geliyorsa, kendine hazırlayabileceği en ideal tarifin, karışık meyvelerden oluşan yağsız yoğurt veya tam tahıllı ekmekten yapılmış bir tost olduğunu vurguluyor. Eğer kişi yolda ise, içinde 5 gram protein, 25-40 gram arası karbondhidrat bulunan protein barlarını öneriyor. Kısacası, bu barları seçerken mutlaka en düşük şeker oranı içerenleri satın almakta fayda var.

Çiğ sebzeler

Şaşırtıcı olabilir, fakat her ne kadar vücuda faydaları tartışılmaz ise de, enerji sarfedilen bir sporun ardından kasları korumak ve metabolizmayı  hızlandırmak için, çiğ sebze tüketimi iyi bir fikir değil.  Caloriecount.com adlı beslenme web sitesi diyetisyenlerinden Rachel Berman, spor sonrası  protein değeri yüksek olan besinleri öneriyor. Örneğin, kırmızı biber ya da havuçları yoğurtlu soslarla ve humusla birlkte tüketebilirsiniz. Ayrıca bir avuç dolusu karışık kuruyemiş de yenebilir.

Kaynak: http://www.uplifers.com/spordan-sonra...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın