Görüş Bildir
Haberler
Spor Yapmayı Zorunluluktan Ziyade Yaşam Biçimi Haline Getirenlerin Anlayacağı 14 Şey

etiket Spor Yapmayı Zorunluluktan Ziyade Yaşam Biçimi Haline Getirenlerin Anlayacağı 14 Şey

Gökhan A.
23.08.2017 - 00:25

Spor yapmanın insana getirdiği faydaları sadece yapanlar bilir ve en iyi de onlar anlatır. 

İşte karşınızda; 'Spor yapmayı zorunluluktan ziyade yaşam biçimi haline getirenlerin anlayacağı 14 durum'.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Vücuttaki toksini terleme yoluyla sürekli attığınız için daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmuş ve bu sebeple en son ne zaman hasta olduğunuzu bile hatırlamazsınız.

2. Gün içinde tüketmeniz gereken enerjiyi fazlasıyla kullandığınız için gece kaliteli ve düzenli bir uykuya sahip olursunuz.

3. Sabahları vücudunuz dinlenmiş şekilde o kadar dinç uyanırsınız ki her zaman ve her şeye daha fazla enerjiniz olduğunu hissedersiniz.

4. Eskisine göre hayatınıza bir hareketlilik geldiğinden gününüz dolu dolu geçer ve adeta sizin için zamanın yavaşladığını hissedersiniz.

5. Arkadaşlarla birlikte yapılan ve efor sarfetmeniz gereken aktivitelere vücudunuz her daim hazır olur ve ertesi günlerde kas ağrısı vb. probleminiz hiç olmaz.

Futbol-basketbol-voleybol maçları, paintball turnuvaları,  tatil zamanı su sporları vs. diye uzar gider.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eğer evde değil de spor salonunda veya açık havada spor yapıyorsanız sosyalleşmenizi ve yepyeni insanlar tanımanıza olanak sağlar.

7. Sporun getirdiği disiplinle yediğinize ve içtiğinize ekstra dikkat etmeye çalışır sağlıklı bir yaşamın kapısını aralarsınız.

8. Metabolizmanızın hızlı olması sayesinde yaptığınız o tatlı kaçamakları ve yediğiniz diğer şeyleri o kadar çabuk yakarsınız ki vicdan azabı duymaya bile vaktiniz kalmaz.

9. Zihinsel olarak dinginlik, güçlü konsantrasyon, motivasyon, yaratıcılık, stresten uzak bir hayat yani ruhen rahatlama vadederken...

10. ...fiziksel olarak da güçlendirir, bedeninizi şekillendirir ve ideal kilonuzda kalmanızı sağlar. Yaşattığı bu deneyimler de mutlu olmanızı sağlayan en önemli faktörlerdendir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hayatınızı etkileyen bu faydalar sizi her zaman yüksek özgüvene sahip bir birey yapmıştır ve bu da beraberinde günlük hayatınızda ve iş hayatınızda başarıyı yakalamanızı sağlamıştır.

12. İlk başlarda bir eküri olmadan canınızın yapmak istemediği bu eylem, böyle sınırlamalara gerek duymadan tek başınıza dahi çok isteyerek yapmanıza sebep olan bir hal alır.

13. Sporu hayatınıza yerleştirdiğiniz o vakit kendinizi her anlamda daha güçlü ve hayatınızın kontrolünü ilk defa elinize almış gibi hissedersiniz.

14. İşte tam bu noktada spor ihtiyacınız olmaktan çıkıp bağımlı olduğunuz bir evreye girmiştir ve hatta yapılamayan zamanlarda suçluluk duygusunu bile beraberinde getirir.

Bu duygunun yaşanması güzel bir şeydir ama yine de abartmamak şartıyla.

Kaliteli bir yaşam ve sağlıklı yaşlanmak için sporun sizin için de bağımlılık yapması dileğiyle. 😉

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
305
108
24
11
11
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

sağlık için gereklidir. Yapılmalı.

Pasif Kullanıcı

İyi ki başladım, bence spor hayatın bir parçası olmalı. Sporun olmadığı bir hayat düşünemiyorum.