Görüş Bildir
Haberler
Spor Gurularının Yasakladığı Yiyecekler

Spor Gurularının Yasakladığı Yiyecekler

Kadınon.com
15.09.2014 - 17:11 Son Güncelleme: 15.09.2014 - 17:20

Bu yasak yiyecekleri ağızlarına bile sürmeyen spor uzmanlarının yasak listesi hem zararlarını bildiğimiz hem de bizi şaşırtan yiyeceklerden oluşuyor. İşte spor gurularının yasakladığı o yiyecekler!

Beyaz şeker

Listenin en başında yer alan beyaz şeker ve beyaz şekerle yapılmış gıdalar, spor gurularının zehir olarak tanımladığı bir yiyecek… Spor gurularına göre vücudun enerji üretmesini zararlı şekerle değil, meyve ve organik besinlerde alınmış sağlıklı şekerle sağlanmasını savunuyorlar. Beyaz şeker, spor guruları için hem şişmanlığı hem de kötü hastalıkları davet eden zararlı bir yiyecek.

Alkol

Alkol, spor gurularına göre vücudu, beyni ve cildi yaşlandıran bir içecek. Üstelik alkolden alınan boş kaloriler yağlanmayı ve obeziteyi de davet ediyor. Alkol tüketiminin kesilmesinin zayıflamada büyük rol oynadığını belirten spor guruları sadece ayda bir kez bira içtiklerini açıklamışlar.

Kızartma

Kızartma gıdalar hem daha ucun hem de çabuk erişilmeleri ile spor gurularına göre büyük tehlike içeriyorlar. Başta trans yağ içerdikleri için kansere davetiye çıkaran bu besinler, obezite ve yağlanmanın da sorumlusu olarak gösteriliyor. Spor gurularına göre trans yağ yerine zeytinyağı, fındık yağı, ceviz yağı ve organik tereyağı gibi yağ çeşitlerinin kullanılması en sağlıklısı…

Muz ve üzüm

Spor gurularının bizleri en çok şaşırttığı maddeye geldik. Spor uzmanları bu iki meyvenin aşırı şeker içerdiğini ve yenilmemeleri durumunda bir eksiklik olmayacağı görüşündeler. Bu meyvelerin tok tutmadığını da ekliyorlar.

Karbonhidrat

Yediğimiz kraker, ekmek ve kurabiyeler aslında şekerden başka bir şey değil. Spor uzmanları bu yiyeceklerin vücutta önce şekere dönüştüğünü, sonra da yağ haline geldiklerini belirtiyorlar. Karbonhidrat seçiminde, şekersiz ve tam tahıllı olanlardan yana tercih yapmak spor gurularına göre daha sağlıklı bir seçim.

Kaynak: http://www.kadinon.com/spor/spor-guru...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
6
2
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın