Görüş Bildir
Haberler
Spider-Man (Örümcek Adam) Filmleri Hangi Kronolojik Sırayla İzlenmeli?

Spider-Man (Örümcek Adam) Filmleri Hangi Kronolojik Sırayla İzlenmeli?

Merhabalar. Örümcek Adam'ın maceralarının konu alındığı filmleri yıllardan beri izliyoruz. Bunlar ya bizim evrenimizde ya da çoklu evrenlerde geçiyor. Ayrıca filmler boyunca Örümcek Adam'ı oynayan karakterler de farklılık gösteriyor. Tabii bu durum Örümcek Adam filmlerini hangi sırayla izleyeceğini düşünen film severler için de kafa karışıklığı yaratabiliyor. Bu içerikte Örümcek Adam'ın maceralarını konu alan filmler kronolojik sırayla listelenmiştir.

İyi seyirler. 🕸︎

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Spider-Man (2002) - IMDb: 7.4

1. Spider-Man (2002) - IMDb: 7.4

Genetiği değiştirilmiş bir örümcek tarafından ısırılan utangaç bir genç olan Peter, örümceğe benzer yetenekler kazanır ve bunu maskeli bir süper kahraman olarak adaletsizlikle savaşmak ve kinci bir düşmanla yüzleşmek için kullanır.

Yönetmen: Sam Raimi

Oyuncular: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Willem Dafoe

2. Spider-Man 2 (2004) - IMDb: 7.4

2. Spider-Man 2 (2004) - IMDb: 7.4

Peter Parker mutsuz bir adamdır ve Örümcek Adam olarak iki yıl suçla mücadele ettikten sonra hayatı alt üst olmaya başlamıştır. Sevdiği kız başkasıyla nişanlıdır, notları düşer, hiçbir işini sürdüremez ve üstelik Daily Bugle gazetesi Örümcek Adam'ın bir suçlu olduğunu iddia ederek ona acımasızca saldırır. Tam vazgeçmek üzeredir ki eksantrik ve takıntılı bilim adamı Dr. Otto Octavius, başarısız bir füzyon deneyinden sonra dört uzun dokunacı olan süper kötü adam Doktor Ahtapot'a, kısaca Doc Ock'a dönüşür. Peter, Örümcek Adam'ın geri dönme zamanının geldiğini düşünür.

Yönetmen: Sam Raimi

Oyuncular: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Alfred Molina

3. Spider-Man 3 (2007) - IMDb: 6.3

3. Spider-Man 3 (2007) - IMDb: 6.3

Peter Parker sonunda Mary-Jane ile olan ilişkisi ve Örümcek Adam olarak sorumluluğu arasında bir denge kurarak hayatının bir zamanlar bozuk olan parçalarını bir araya getirmeyi başarır. Ancak bu sefer ortaya daha fazla zorluk çıkar. Peter'ın eski arkadaşı Harry Obsourne, Peter'dan intikam almak için yola çıkar. 

Yönetmen: Sam Raimi

Oyuncular: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Topher Grace

4. The Amazing Spider-Man (2012) - IMDb: 6.9

4. The Amazing Spider-Man (2012) - IMDb: 6.9

Peter Parker, dışlanmış bir lise öğrencisidir ve ailesi tarafından çocukken terk edilmiştir. Onu amcası Ben ve teyzesi May büyütür. Çoğu genç gibi, Peter da kim olduğunu anlamaya çalışır. Aynı zamanda ilk lise aşkı Gwen Stacy ile aralarındaki ilişkiyi çözmeye uğraşır. Kahramanımız babasına ait gizemli bir evrak çantasını keşfeder ve anne babasının ortadan kayboluşunu anlamak için bir arayışa başlar. Ama bu onu doğrudan Oscorp'a ve babasının eski ortağı Dr. Curt Connors'ın laboratuvarına götürür. 

Yönetmen: Marc Webb

Oyuncular: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans

5. The Amazing Spider-Man 2 (2014) - IMDb: 6.6

5. The Amazing Spider-Man 2 (2014) - IMDb: 6.6

Örümcek Adam'ın en önemli çatışması aslında her zaman kendi içindeydi. Bu filmde Peter Parker'ın olağan yükümlülükleri ile Örümcek Adam'ın olağanüstü sorumlulukları arasındaki mücadelesini izliyoruz. Peter için gökdelenler arasında sallanmak, kahraman olmayı arzulamak ve Gwen'le vakit geçirmek gibisi yoktur. Ancak Örümcek Adam olmanın da bir bedeli vardır: Electro'nun ortaya çıkmasıyla Peter, kendisinden çok daha güçlü bir düşmanla yüzleşmek zorundadır ve eski dostu Harry Osborn geri döndüğünde, Peter tüm düşmanlarının ortak bir noktası olduğunu fark eder: Oscorp.

Yönetmen: Marc Webb

Oyuncular: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Spider-Man: Homecoming (2017) - IMDb: 7.4

6. Spider-Man: Homecoming (2017) - IMDb: 7.4

Genç Peter Parker, ağ atan süper kahraman Örümcek Adam olarak yeni keşfettiği kimliğinde gezinmeye başlar. İntikamcılar'la (Avengers) yaşadığı deneyimden heyecan duyan Peter, yeni akıl hocası Tony Stark'ın gözetiminde May Teyzesi ile yaşadığı eve döner. Peter normal günlük rutinine geri dönmeye çalışır ancak Vulture yeni bir kötü adam olarak ortaya çıktığında Peter'ın en önemli saydığı her şey tehdit altındadır.

Yönetmen: Jon Watts

Oyuncular: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr.

7. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) - IMDb: 8.4

7. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) - IMDb: 8.4

The Lego Movie ve 21 Jump Street'in arkasındaki yaratıcı beyinler olan Phil Lord ve Christopher Miller, türünün ilk örneği olan ve çığır açan bir görsel stille farklı bir Örümcek Adam evreni yarattı. Bu film, Brooklynli genç Miles Morales'i ve aslında birden fazla kişinin o maskeyi takabileceği Spider-Verse'in sınırsız olanaklarını tanıtıyor.

Yönetmenler: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

Oyuncular: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld

8. Spider-Man: Far from Home (2019) - IMDb: 7.4

8. Spider-Man: Far from Home (2019) - IMDb: 7.4

Arkadaş canlısı kahramanımız, bir Avrupa tatilinde en iyi arkadaşları Ned, MJ ve çetenin geri kalanına katılmaya karar verir. Ancak Peter'ın süper kahramanlıkları birkaç haftalığına geride bırakma planı, Nick Fury'nin çeşitli elementsel yaratık saldırılarının gizemini ortaya çıkarmasına yardım etmeyi kabul etmesiyle rafa kaldırılır.

Yönetmen: Jon Watts

Oyuncular: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal

9. Spider-Man: No Way Home (2021) - IMDb: 8.2

9. Spider-Man: No Way Home (2021) - IMDb: 8.2

Peter Parker'ın gizli kimliği artık tüm dünyaya açıklanmıştır. Yardım için çaresiz kalan Peter, dünyaya kendisinin Örümcek Adam olduğunu unutturmak için Doctor Strange'e başvurur. Büyü korkunç bir şekilde ters gider ve çoklu evreni paramparça ederek dünyayı yok edebilecek korkunç kötü adamları getirir.

Yönetmen: Jon Watts

Oyuncular: Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch

10. Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023) - IMDb: 9.1

10. Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023) - IMDb: 9.1

Bu filmde Miles Morales, Oscar ödüllü Spider-Verse destanının bir sonraki bölümü için geri döner. Brooklyn'in tam zamanlı, arkadaş canlısı  Örümcek Adam'ı, şimdiye kadar karşılaştıkları her şeyden daha güçlü bir kötü adamla karşı karşıya kalır. Bununla savaşmak için de Gwen Stacy ve yeni bir Örümcek Adam ekibiyle çoklu evrende güçlerini birleştirir.

Yönetmenler: Joaquim Dos SantosK, emp Powers, Justin K. Thompson

Oyuncular: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Brian Tyree Henry

İçeriğin Devamı Aşağıda

... ve ağlar kopsun, maskeler düşsün! Siz hangi Örümcek Adam'ı daha çok seviyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
10
5
4
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Heisenberg

Tobey abimi tek geçerim.

ornito

andrew favorim

Özüm Eronat

Andrew Garfield