Görüş Bildir
Haberler
Soylu: 'Kamuoyunun Pek Bilmediği Bir Şey Anlatayım, PKK'nın İç Yazışma Dili Türkçedir'

Soylu: 'Kamuoyunun Pek Bilmediği Bir Şey Anlatayım, PKK'nın İç Yazışma Dili Türkçedir'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Kamuoyunun pek bilmediği bir şey anlatayım' diyerek başladığı açıklamasında 'Terör örgütü PKK'nın iç yazışma dili Türkçedir. Geçen günlerde istihbarat birimlerimiz PKK'nın birkaç saha sorumlusunun Kandil'deki yönetime yazdıkları raporları ele geçirdiler' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Özel Harekat Birim Amirleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Hürriyet gazetesinin aktardığına göre burada 'PKK'yı hiç bir zaman yalnız bırakmadılar. Batılı ülkelerdeki bazı mahfiller PKK'nın diasporası haline gelmiştir. 15 Temmuz öncesi karşılıklı anlaşmalar, destek olmaları, uluslararası mahfillerde gözümüzün önünde kol kola girmeleri en net göstergelerinden biridir' diyen Soylu, şöyle devam etti:

'Kirli planların karşısında Türkiye olarak biz şunu yaptık. Birileri istedikleri kadar konuşsunlar. Netice ortadadır. Bugün PKK'nın içerde eylem kabiliyeti sınırlıdır. Örgüte katılım tarihin en güçsüz seviyesindedir. Örgütten kopma da tarihin en yüksek seviyesindedir. 2019'da PKK'ya 132 kişi katılmıştır, 2020'de 53 oldu. 2021'de şu ana kadar 2 kişidir. 2020'de ikna ile teslim sayımız 243'tür. İddialı bir şey söylemek isterim. 90'lı yılların Türkiyesi'nde hele ki bu coğrafyada bu noktaya gelmek dünyada başka bir liderin harcı değildir. 

Zaman zaman arkadaşlarımız bana Jandarma ve Özel Harekatçı gençlerimizin sosyal medyadaki paylaşımlarından örnekler getiriyorlar. Oradaki bağlılığı, ülkelerine olan sevdalarını gördükçe bu teşkilatın nasıl hamurunun yoğrulduğunu görüyoruz. Dünyada sadece 3 ülkede bulunan Sanal Taktik Eğitim Merkezi'ni (SATEM) faaliyete geçirdik. Darbe girişimi esnasında hasar gören hizmet binasının yenileri yapılarak o ihanetin fiziki izlerini sildik.'

'Sahada kazandığımızı masada harcamak isteyenlere fırsat vermemek lazım'

'Sahada kazandığımızı masada harcamak isteyenlere fırsat vermemek lazım'

Terörle mücadelede bu arkadaşlarımızın kafası nettir. Çizgileri, hukukin içinde kalma iradeleri nettir ve sağlamdır. PKK'ya, FETÖ'ye, DEAŞ'a, sol terör örgütlerine bakışımız nettir. Kafa karışıklığına fırsat vermemek gerekir. Sahada kazandığımızı masada harcamak isteyenlere de fırsat vermemek lazımdır. Bize PKK'yı anlatmak isteyenler gitsinler Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan ailelere anlatsınlar.'

Sözlerine 'Belki sizlerin bildiği ama kamuoyunun pek bilmediği bir şey anlatayım' diye devam eden Soylu, ardından 'Terör örgütü PKK'nın iç yazışma dili Türkçedir. Geçen günlerde istihbarat birimlerimiz PKK'nın birkaç saha sorumlusunun Kandil'deki yönetime yazdıkları raporları ele geçirdiler. El yazısıyla sayfalarca yazmışlar. Hepsinin cümleleri gayet düzgün, ifadeleri net. Sayfalarca yazıda neredeyse bir tane karalama yok' bilgisini verdi.

Soylu, bu konudaki sözlerini şöyle noktaladı:

'Bu örgüt ve onların aracıları evlat nöbeti tutan o anne babaların öğretmen, mühendis olacak çocuklarını kaçırdılar. Gencine uyuşturucu sattılar, aslan gibi askerini şehit ettiler. Onun için bizim bu meselede kafamız karışık değildir. Sosyal medya hezeyanlarına kapılıp da kimse bu örgüte sempati ile bakmasın. Tüm terör örgütlerine PKK'dan DEAŞ'a kafasını ezeceğinizi biliyoruz. Gün bugündür. Zaman bu zamandır. Fırsat bu fırsattır. Gelecek nesillerimize terörün bir miktarını bile bırakmamak sizin ahdiniz, namusunuz ve sizin sözünüzdür.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
7
4
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can Erdinç

ipleyip de kimse yorum yazmamış 🤔