Görüş Bildir
Haberler
Soy Ağacı Sorgulama Nasıl Yapılır? İşte e- Devlet'ten Soy Ağacına Bakma İşlemleri...

Soy Ağacı Sorgulama Nasıl Yapılır? İşte e- Devlet'ten Soy Ağacına Bakma İşlemleri...

Müge Kakşi
11.08.2021 - 08:45

Yaklaşık 3 sene önce e-Devlet sisteminin başlattığı alt-üst-soy bilgisi sorgulama işlemi birçok insanın aile kökenlerinin nereye dayandığını öğrenmesini sağladı. Birçok kişi bu uygulama sayesinde hem anne tarafından hem de baba tarafından soylarına bakabilirken kendinden sonra gelen soylarını da görebiliyor. Bizde e-Devlet'ten soy ağacı sorgulama nasıl yapılır? e-Devletten soy ağacına bakma işlemleri hakkında bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkemizde birçok vatandaş aile soy ağacını ve kökenlerinin nereye dayandığını merak ediyor. e-Devlet'in 2019'da başlattığı soy ağacı sorgulama uygulaması vatandaşların bu merakını giderdi. e-Devlet üzerinden yapılan sorgulamayla her vatandaş Alt-Üst-Soy bilgisini kolaylıkla öğrenebiliyor. Peki e-Devlet soy ağacı sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet'ten alt-üst-soy bilgisi sorgulamak için ne yapmak gerek? İşe detaylar...

e-Devlet Soy Ağacı Sorgulama Nasıl Yapılır?

e-Devlet Soy Ağacı Sorgulama Nasıl Yapılır?

e-Devletin son zamanlarda en dikkat çeken hizmetlerinden biri de alt-üst-soy bilgisi sorgulama işlemi oldu. Birçok vatandaş e-Devlet sistemi üzerinden soy ağacı sorgulaması yaparken henüz soy ağacı sorgulaması yapmayanlar ise şu adımları izleyebilirler;

  • e-Devlet soy ağacı sorgulaması için  https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama linkine tıklayınız. 

  • Ardından çıkan ekranda kimlik doğrulama işlemi yapmadıysanız 'Kimliğimi Şimdi Doğrula' butonuna tıkayın,

  • Ardından karşınıza çıkan sayfada T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girerek 'Giriş Yap' a tıklayın. (Eğer e-Devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek bir e devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Çıkan sayfada Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bir hizmeti olan alt-üst-soy bilginize direkt olarak ulaşabilirsiniz. 

  • Dilerseniz bilgilerin sağ üst köşesinde bulunan 'Yazdır' butonuna tıklayarak soy ağacınızı belge olarak yazdırabilirsiniz.

Soy Ağacına Nasıl Bakılır?

Soy Ağacına Nasıl Bakılır?

Eğer linke tıkladığınızda giriş bilgilerinizi doğru olarak girmenize rağmen yönlendirme ekranında bir sorun ile karşılaşırsanız direkt olarak tarayıcınızdan e-devlet giriş sistemini açın. Ardından istenilen bilgileri (T.C kimlik no ve e-Devlet şifresi) girerek sisteme girişinizi tamamlayın. Karşınıza çıkan ekranda arama butonuna tıklayarak 'Alt-Üst-Soy Bilgisi Sorgulama' yazıp arama tuşuna basın. Karşınıza çıkan sayfada soy ağacı bilgilerini bulabilirsiniz.  

Ayrıca soy ağacı bilgilerinize ilk defa bakıyorsanız bilgiler talebiniz alındığı gibi hemen gelebilirken bazı durumlarda 2-3 günü bulabiliyor. 

Daha önceden e-Devlet üzerinden soy ağacı sorgulama işlemi yaptıysanız bilgilerin geç gelmesi gibi bir sorunla karşılaşmazsınız.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
4
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın