Görüş Bildir
Haberler
South Park'tan BoJack Horseman'a Çocuklar Gibi Şen İzleyeceğiniz Netflix'in En İyi 8 Animasyon Dizisi

South Park'tan BoJack Horseman'a Çocuklar Gibi Şen İzleyeceğiniz Netflix'in En İyi 8 Animasyon Dizisi

01.09.2021 - 08:30

Animasyonların çocuklara göre olduğu kanısı yaygın olduğu için bu türdeki dizilere de ön yargıyla yaklaşabiliyoruz. Oysa animasyonların sınırlarını senaristlerin hayal gücü belirliyor ve olabileceklerin, yapılabileceklerin tahmin edilebilirliği neredeyse imkânsız hâle geliyor. Bu yönden de animasyon içermeyen dizilere göre çok daha sıra dışı ve sürükleyici olabiliyorlar. Henüz bir animasyon dizisinin rüzgârına kapılmadıysanız bu liste tam sizin için! İşte, Netflix'te yer alan ve yetişkinlere hitap eden en keyifli 8 animasyon dizisi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Disenchantment (2018-) - IMDb: 7.2

8. Disenchantment (2018-) - IMDb: 7.2

Orta Çağ'ın parçalanmak üzere olan krallığı Dreamland'de yaşayan Prenses Bean, babası tarafından Bentwood prensi Guysbert ile evlendirilmek istenir. Ancak Prenses Bean, bunu istemez ve düğün töreni sırasında kaçar. Bundan sonra ne yapacağını bilmeyen prenses, bilmediği bir dünyaya adımını atar. Kendi kaderini çizmek için çıktığı bu yolculukta ona elf arkadaşı Elfo ve içindeki şeytan Luci eşlik eder. Atıldığı bu macerada onu canavarlar, cinler, troller gibi pek çok farklı yaratık bekler. Efsane animasyon dizisi The Simpsons'ın yaratıcısı Matt Groening ve Josh Weinstein'in elinden eğlenceli, fantastik bir animasyon. 2018'de başlayan dizi, 3 sezon ve 30 bölümden oluşuyor. Dördüncü sezonun da bu yıl içerisinde çıkması bekleniyor.

7. Big Mouth (2017-) - IMDb: 7.9

7. Big Mouth (2017-) - IMDb: 7.9

Bir dizide bile olsa ergenlik gerçekten korkutucu olabilir. Dizide, ergenlik çağına giren bir grup gencin yaşadıkları anlatılıyor. Ergenliğe girdiklerinde çocukların hormon canavarlarıyla tanışmasıyla da olaylar ilginç bir hal alıyor. Nick Kroll, Mark Levin ve Family Guy'ın senaristlerinden Andrew Goldberg'in yaratıcısı olduğu komedi dizisi, 4 sezondan oluşuyor. Ergenlik konusu anlatılsa da oldukça cesur bir dizi olduğunu da belirtmemiz gerekiyor. Çocukların izleyemeyeceği animasyonlar da var.

6. Love, Death & Robots (2019-) - IMDb: 8.5

6. Love, Death & Robots (2019-) - IMDb: 8.5

Listenin sıradaki dizisi; Love, Death & Robots. 2019 yılında başladı ve şu anda 2 sezonu bulunuyor. En farklı animasyon dizilerinden bir tanesi olan Love, Death & Robots'un yaratıcısı Tim Miller. Dizinin her bölümünde farklı bir konu işleniyor ve her bölümün türü de ona göre değişiyor. Bilim kurgu, komedi, fantastik, korku gibi pek çok türü içinde barındırıyor.

5. South Park (1997-) - IMDb: 8.7

5. South Park (1997-) - IMDb: 8.7

South Park, dünyanın en absürt dizilerinden bir tanesi. Dizide Colorado eyaletinin South Park adında küçük kasabasındaki dört çocuğun maceraları anlatılıyor. Dizide binlerce mesaj ve eleştiri bulunuyor. Her türlü mizahın yapıldığı dizinin asla bir sınırı bulunmuyor. Din, dil, ırk üzerine, her türlü toplumsal olay ve karakter hakkında mizah yapılıyor. Bu kadar cesur bir dizi olması da onu eşsiz yapan detaylardan biri. South Park kendine has bir çizim tekniğine sahip. Bunun nedeni ise dizinin yaratıcıları Trey Parker ve Matt Stone'un çizim kabiliyetlerinin projeye başladıkları dönemlerde yeterince iyi olmaması. 1997 yılında başlayan dizi, hala devam ediyor ve 24 sezonu bulunuyor.

4. BoJack Horseman (2014-2020) - IMDb: 8.7

4. BoJack Horseman (2014-2020) - IMDb: 8.7

İnsanların ve hayvanların bir arada yaşadığı bir dünyada, 90'lı yıllarda çok popülerken şimdilerde yıldızı sönmüş ve unutulmuş bir televizyon yıldızı olan BoJack; tekrar ününe kavuşmaya çalışır. Bunun yanında BoJack, yaşadığı içsel sorunlarla da derin bir mücadele verir. En sevilen ve en başarılı animasyonlardan bir tanesi olan BoJack Horseman, verdiği mesajlar ve yaptığı eleştiriler ile listede olmayı hak ediyor. Raphael Bob-Waksberg imzalı komedi-drama dizisi, toplam 6 sezondan oluşuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. One Punch Man (2015-) - IMDb: 8.8

3. One Punch Man (2015-) - IMDb: 8.8

Süper kahramanların ve canavarların olduğu bir dünyada yaşayan Saitama, hobi olarak kahramanlık yapar. Saitama, karşısında kim olursa olsun tek yumrukta işini bitirir ve bundan oldukça rahatsız olur. Çok güçlü olmak, hayattan zevk almamasına neden olur ve bir rekabet arayışına girer. Gücünü elde etmek için çok çalışıp kel kalan Saitama, hayattan zevk almaya çalışırken onun cyborg öğrencisi Genos da hocasından daha güçlü olmanın sırlarını öğrenmeye çalışır. Komedi türündeki bu süper kahraman dizisi, bir Japon animesi. Animeye bir şans vermek isteyenler için mükemmel bir dizi. Toplam 2 sezon olan diziyi, Netflix'te orijinal dilinde ya da İngilizce dublaj seçeneğiyle izleyebilirsiniz.

2. Rick and Morty (2013-) - IMDb: 9.2

2. Rick and Morty (2013-) - IMDb: 9.2

Dizi; fazlasıyla çılgın, alkolik, süper bilim adamı Rick ve torunu Morty'nin birlikte yaptıkları boyutlar arası yolculukları konu alıyor. İkili, bu yolculuklar sırasında başlarına gelen olaylardan kurtulmak içinse alışılmışın dışında yöntemler kullanıyor. Animasyon dizileri arasında en yüksek puana sahip ikinci dizi olan Rick and Morty'nin yaratıcıları, Dan Harmon ve Justin Roiland ikilisi. 2013'ten beri devam eden dizinin 5 sezonu bulunuyor.

1. Avatar: The Last Airbender (2005-2008) - IMDb: 9.3

1. Avatar: The Last Airbender (2005-2008) - IMDb: 9.3

Dizide dört ulus, 100 yıl boyunca barış ve huzur içinde yaşar. Her ulus bükebildiği elementin adını alır: Ateş, su, toprak ve hava. Bir gün Ateş Ulusu dünyaya savaş açar. Ateş ulusuna karşı gelebilecek tek kişi olan ve 4 elementi de kullanabilen Avatar, aniden ortadan kaybolur. Ateş Ulusu savaşı kazanır ve 100 yıl geçtikten sonra Avatar tekrar ortaya çıkar. Daha küçük bir çocuk olan Avatar'ın hayatta kalan son hava bükücü olduğu anlaşılır. Ancak çocuk olduğu için 4 elementi birlikte kullanamaz. Avatar, iki Su Kabilesi üyesiyle beraber 4 elementte ustalaşmak için yola çıkar. Ateş Ulusu ise Avatar'ı öldürmek için peşine düşer. Eskimeyen bir klasik haline gelen Avatar, 9.3 puanıyla listenin birinci sırasında. 2005'ten 2008'e kadar süren dizinin 3 sezonu bulunuyor. Dizinin yaratıcılarıysa Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
12
6
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

bojack horseman pek cocuk gibi sen izlenecek animasyon degil. cok karamsar, nihilist bir hikayesi var. baslarda kara mizah hos oluyor ama son bolumlere dogru... Devamını Gör