Görüş Bildir
Haberler
Son Zamanlarda Gündemden Düşmeyen ve Her Geçen Gün Değer Kazanmakta Olan Bitcoin'e Sahip 10 Ünlü İsim

etiket Son Zamanlarda Gündemden Düşmeyen ve Her Geçen Gün Değer Kazanmakta Olan Bitcoin'e Sahip 10 Ünlü İsim

Onedio Content
01.04.2021 - 16:53 Son Güncelleme: 04.04.2021 - 12:30

İnsanlar birkaç yılda milyarder oldu biz yine izlemekle yetindik... 

Not: Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

Kaynak: https://coinmarketcap.com/alexandria/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bitcoin'in değeri kısa süre önce 50.000 doların üzerine ulaştı.

Bitcoin'in değeri kısa süre önce 50.000 doların üzerine ulaştı.

İlk başlarda varlığını çok az insan biliyordu ve çoğu, onu önemsiz bir internet para birimi veya 3D TV'ler gibi patlayacak dijital bir heves olarak görüp reddetmişti. Fakat Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve on binlerce erken yatırımcıyı milyoner yaptı. Bu süreçte dünya çapında çeşitli ünlülerin de bu kripto para hakkında konuştuğunu gördük.

Peki bu ünlüler ne kadar Bitcoin'e sahip ve Bitcoin hakkında ne düşünüyorlar?

1. Elon Musk

1. Elon Musk

Elon Musk, kripto para birimleriyle ilgili ilk halk şüpheciliğine rağmen, rock yıldızı bilim insanı imajı ve 46 milyondan fazla takipçisi sayesinde Twitter'da kriptoyla sürekli dalga geçmesine rağmen Bitcoin topluluğunun en etkili kişisi olabilir. Ocak 2021'de, Twitter biyografisine '#Bitcoin' etiketini eklemesi Bitcoin'in fiyatının% 25 artmasına neden oldu. Ocak 2021 itibariyle dünyanın en zengin kişisi olan Musk 2019 yılında Bitcoin'i dahiyane bir fikir olarak gördüğünü belirtmişti ve son zamanlarda yaptığı yatırımlarla da bu fikrinin arkasında olduğu görülmekte.

Dahası, kendi firması olan Tesla'nın da 1.5milyar dolar değerinde Bitcoin alımı yaptığını duyurdu bu da Tesla'nın brüt nakit durumunun %7,7'sinin net nakit durumunun ise %15'ini Bitcoin'in oluşturduğunu göstermekte. Bilindiği kadarıyla Musk kişisel olarak sadece yıllar önce bir arkadaşının doğum günü hediyesi olarak verdiği 0.25 Bitcoin'e sahip.

2. Jack Dorsey

2. Jack Dorsey

Twitter ve Square'in CEO'su Jack Dorsey, sıkı bir Bitcoin yatırımcısıdır. BTC'e olan sevgisi, 2017 yılına dayanıyor. 2018'de kripto piyasası çöktüğünde, Dorsey dijital para biriminin birkaç yılın en düşük noktasında olmasına rağmen, Bitcoin'i gelecekteki dünya para birimi olarak adlandırmıştı. Dorsey, Mart 2019'da her hafta birkaç bin dolarla Bitcoin aldığını söylemişti. Kendi Bitcoin'lerinin yanı sıra Dorsey Ekim 2020'de Square adına 4,709 Bitcoin satın aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Mike Tyson

3. Mike Tyson

Ünlü eski boksör ve sosyal medya yıldızı Mike Tyson, Bitcoin'deki potansiyeli çoğu ünlüye göre daha önce görüp 2015 yılında kripto para birimine olan desteğini başlatmıştı ayrıca bu devrimin bir parçası olduğu için de 'minnettar' olduğunu belirtmişti. Aynı yıl Bitcoin ATM üreticileriyle ortaklık kurdu. Buna ek olarak, 'Demir Mike' bir mobil BTC cüzdanı başlatmak için Bitcoin yöneticileri ile işbirliği yaptı.

4. Maisie Williams

4. Maisie Williams

Game of Thrones yıldızı Maisie Williams, Kasım 2020'de Bitcoin trenine bindi. Twitter hesabı aracılığıyla takipçilerinden 'Bitcoin'e uzun süre devam edip etmeme' konusunda tavsiye istedi. Bu Tweet  900.000'den fazla kişinin ilgisini çekti ve etkileşime geçen insanların yarısından fazlası karşıt görüşte bulundu. Neyse ki, 'Tavsiye için teşekkür ederim, yine de satın aldım.' diyerek yatırımını yapmış bulundu. O zamandan beri, aldığı Bitcoin'in değeri dört katına ulaştı.

5. Mark Cuban

5. Mark Cuban

Net değeri 4,2 milyar dolar olarak tahmin edilen milyarder köpek balığı tank yıldızı ve Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban'ın Bitcoin ile aşk-nefret ilişkisi olduğu görülüyor. Bir zamanlar, insanlara portföylerinin en az %10'unu Bitcoin'e koymalarını tavsiye eden Cuban, daha sonraları muz sahibi olmayı BTC'e tercih ettiğini itiraf etmişti. Nisan 2020'de Cuban'ın elinde tuttuğu BTC miktarı açığa çıkarıldı ve değeri 130 dolar (şu anda değeri 635 dolar) olduğu bildirildi. Fakat daha sonraları, eskiden beri başka kripto paralara da yatırımı bulunduğunu açıkladı.

Anthony Pompliano'nun podcastinde konuşan Cuban insanları BTC alma konusunda cesaretlendirdi. Bununla birlikte, Bitcoin'e büyük miktarda para yatıracağı tek zamanın, sanal para birimini somut paraya dönüştürmek zorunda kalmadan rahatça harcamanın mümkün olacağı zaman olduğunu da itiraf etti. TV yıldızı aynı zamanda Dallas Mavericks'in de sahibi ve 2019 itibariyle biletlerin BitPay aracılığıyla BTC üzerinden satın alınabileceğini ilan etmişti.

6. Snoop Dogg

6. Snoop Dogg

2012'de Bitcoin'in ilk zamanlarında Amerikalı rapçi, müziğini Bitcoin kullanarak satın almaya uygun hale getirmişti. Her albümünün 0.3 BTC'lik bir fiyat etiketi vardı bu miktar şu anki değerle yaklaşık 14.000 dolar etmektedir. Ancak BTC üzerinden ne kadar albüm sattığı ve ne kadar BTC'e sahip olduğu bilinmemekte.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Steven Seagal

7. Steven Seagal

Bitcoin varlığı net olarak bilinmese de, Seagal kripto para birimi sektöründe yaygın bir yüz olmuştur. Ne yazık ki, kendisi gizli kripto kazançlarıyla da da bağlantılı. 2020'de Seagal, ABD SEC (Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) tarafından bir BTC rakibini 'yasadışı olarak lanse ettiği' gerekçesiyle suçlanmıştı. Bunun karşılığında dövüş sanatları yıldızı, para cezası olarak 314 bin dolar ödemeyi kabul etmişti.

8. Kanye West

8. Kanye West

Joe Rogan podcast'ine konuk olan Kanye West, Bitcoin'cilerin 'Amerika'nın gerçek kurtuluşu' olduğuna dikkat çekerek en popüler kriptoyu desteklediğini ifade etmişti. West, BTC'in 'insanlığın bir sonraki sınırını' yaratabilecek yeni bir otoyol oluşturduğunu sözlerini de eklemişti. Ancak, Amerikan rapçinin ne kadarlık bir Bitcoin varlığına sahip olduğu henüz bilinmemektedir.

9. Floyd Mayweather Jr.

9. Floyd Mayweather Jr.

Ünlü profesyonel boksör, Bitcoin sahibi olan en ünlü isimler arasında yer alıyor. 2017'de Beverly Hills'te Bitcoin servetini harcadığını tweetlemişti. Hatta hayranlarının ona Floyd 'Crypto' Mayweather demesinin uygun olduğunu söylemişti. Ne yazık ki, 2018'de, DJ Khaled ile birlikte, yasadışı bir İlk Para Teklifi (ICO) teşviki yaptığı için SEC tarafından para cezasına çarptırıldı.

10. Richard Branson

10. Richard Branson

2014 yılında, multi-milyar dolarlık şirketler grubu Virgin Group'un kurucusu Richard Branson, bir Bitcoin ödeme işleme platformu olan BitPay'in 30 milyon dolarlık finansman turuna katılmıştı. Duruşunu veya sahip olduğu BTC miktarını açıklamamasına rağmen, bir zamanlar 'gerçek bitcoin gelişmelerinin potansiyel faydalarını' onaylamıştı.

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKX ile gerçekleştirebilirsiniz!

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKX ile gerçekleştirebilirsiniz!

OKX, her seviyeden traderlar için tamamen özelleştirilebilir bir kripto borsası sunar!

OKX ile Bitcoin ve diğer alt coinlerin alım satımını yapmak için tıklayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
3
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın