Görüş Bildir
Haberler
SON YILLARA DAMGA VURAN ANİDEN PATLAYAN FURYALAR

SON YILLARA DAMGA VURAN ANİDEN PATLAYAN FURYALAR

Berkay Akyüz
16.08.2018 - 16:41

Bunuuğ-ToothTeknolojisi

Aşağıda bahsi geçen işletmeler, meslekler acaba bir ihtiyaçtan mı doğdu, yoksa yalnızca belirli bir döneme hitap eden, yakın zamanda yok olup gidebilecek popüler kültürün yarattığı bir furya mı? Buna siz karar verin.

Şu şurda bir dursun :)

Cem Yılmaz | Bunutut teknolojisi

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Cig Kofteciler

Aman da aman kimler gelmiş... 

İnsanların 'Çen düyüm oluçan da kayın mi doyuyuçan xD' diyesi gelen yemek ötesi atıştırmalık.

Öğrencilerin vazgeçilmezi, cep dostu çiğ köfte sektörü belki de sonu gelmeyecek en garanti furya denebilir.

2. Turkish Coffee OUT, Filter Coffee IN

2000'ler ile başlayan yabancı menşeili büyük franchsing firmaların yerini, son 5 yılda inanılmaz sayıda artan butik Türk işletmeli kafeler aldı.

Türk kahvesi için belirli ufak 'közde kahve' işletmeleri açılmış olsa da, gerektiğinden fazla ithal menşeili filtre kahve dükkanları açılmıştır. Gerçekten kaliteli hizmet veren butik kahveciler olsa da artan rekabet koşulları ve ithal kahve fiyatlarından dolayı bazılarının yok olması içten bile değil.

3. Et-chiller

Nusret ile başlayan furya yüzlerce yeni, yerel Steakhouse'çulara dönüştü.

Elbette Türk, yerel mutfakların gelişmesi ve markalaşması önemli, değerli bir durum ancak dünya vejetaryen beslenmeye yönelim gösterirken, Türkiye Angus ithal ederken, kalp hastalıkları ve obezite hastalıklarına yakalanma yaşları bu kadar düşmüşken bu abartılı her sokağa Steakhoseu açma furyası daha ne kadar gider bilinmez.

4. Kun-efe

Bir şube full doluyor diye, iki sokak yanına aynı markanın şube açmasına kadar gelen bir patlama yaşandı Künefe'de. Hatay ilinin özel tatlısı olan künefe, gerçekten vazgeçilmez şerbetli bir tatlı. Ancak artan talebi karşılamada ani hareketlerin arzı tetiklemesiyle gereksiz sayıda rekabetçilik oluştu. Bu furyanın da bitişi uzun sürmeyecek gibi duruyor.

5. Port mu föy Yönetici-Larry

Son yıllarda gelir dağılımının eşitsizliği etkisini orta ve düşük gelirli insanlar içten içe hissetmeye başlamışlardı. Hele ki ekonomimizin bu denli dalgalandığı günümüzde zenginliklerine zenginlik katan ailelerin en büyük destekçileri Port mu föy Yönetici Larry oldu.

Bu görevi kendine meslek edinen insanlar gün geçtikçe artmakta ancak zengin insan sayının artmadan ziyade tam aksine belirli bir zümrede toplanması sonucunda büyük bir balon gibi patlamaya yol açabilir. Sonucunda herkes FACE'de 'Kendi Porfoyünde Patron' olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın