Görüş Bildir
Haberler
Son Yaptığın Şeylere Göre Zihnini Okuyoruz!

etiket Son Yaptığın Şeylere Göre Zihnini Okuyoruz!

Son dönemde sergilemiş olduğunuz davranışlar ve yaptığınız şeyler, belki de sizin hakkınızda en değerli ve önemli bilgileri sunan, kritik bir aşamadır.

Son okuduğunuz kitabın türü, son bulunduğunuz mekan, son zamanlarda izlediğiniz film türleri ve hatta önemli anlarda sergilemiş olduğunuz tavırlar.

Gelin, son dönemlerdeki 'siz' olgusunu birazcık deşelim, zihinleri okuyalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şu cümleyi şu anki ruh haline göre tamamlamanı isteyerek başlayalım...

1. Şu cümleyi şu anki ruh haline göre tamamlamanı isteyerek başlayalım...

2. Şimdi de en son okuduğun kitabın türünü öğrenelim...

3. Peki, en son hangi tür film izledin diye sorsak?

4. İnsanların sıklıkla dile getirdikleri garip belirtilerden bazıları aşağıda.

  • Sosyal çevrende huzurlu hissedersin.

  • Fikrin anlaşılma sürecinin detaylarından çok fikrin geneliyle ilgilenirsin.

  • Bir partiye gitmektense, iyi bir kitap okumayı yeğlersin.

  • Seni heyecanlandırmak zordur.

  • Sorumluluk almak senin için olmazsa olmazdır.

  • Duygularından ziyade mantığınla hareket etmeyi tercih edersin.

Peki, son dönemde bu belirtilerden kaçına sahipsiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Yakınındaki insanlar en son hangi özelliğini beğendiklerini belirtti?

6. İlk tepki:

6. İlk tepki:

Bu durumda ilk tepkiniz ne olurdu?

7. Sevdiğiniz bir insana en son ne zaman onu sevdiğinizi söylediniz?

8. En son gittiğin konserde ne tür müzik çalıyordu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Ruhuna jilet atmışsın!

Sen bu aralar bir yandan yalnızlığı seçmekten hoşnut olurken bir yandan da bu tek başınalığın hüznünü yaşıyorsun. Sanki kimse seni gerçekten anlamıyor, herkesten farklısın ve konu sosyal ilişkiler olduğunda başarısızmışsın gibi hissediyorsun. Yani sen özetle acının ve kötümserliğin bileşimine duyulan aşk olarak da tanımlanan melankolik ruh halleri içerisindesin. Aristotales, melankoli için; ‘Zekânın koşulu olarak zihinsel güçleri, yani duyarlılığı öne sürerek tüm seçkin ve dahi insanların içinde bulunduğu kategoridir’ demiştir. Yani belki de içindeki o yeteneğin, gücün dışarı çıkacağı ve potansiyelini ortaya koyacağın döneme giriyorsun ve bu da onun ön hazırlığıdır, o yüzden kötümserliğin derinliklerine inmekten kaçınmalısın. Aksi takdirde bu durum seni depresyona kadar götürebilir.

Varlığın enerjisini içinde hissediyorsun!

Yaşam enerjinin ve kendine güveninin oldukça yüksek olduğu bir dönemdesin. Hayat sanki senin için sonunda anlamını bulmuş gibi için kıpır kıpır, sürekli bir şeyler keşfetmek, öğrenmek ve bunu da çevrendekiler ile paylaşmak istiyorsun. Bu aralar insan ilişkileri senin adeta nefes alma kaynağın. Bu güzel enerjin ve pozitifliğin bir ışık kaynağı gibi etrafına yansıyor ve insanlar doğal olarak senin yanında iyi hissettikleri için hiç sıkılmıyorlar. Kendine güvenin en tepede olduğundan, biri sana bir şaka yapsa ya da bir eleştiride de bulunsa, buna alınmak yerine yapıcı bir çerçeve içerisinde değerlendiriyorsun bu da kişilerin seninle vakit geçirmesini istemelerinde ekstra bir neden. Düşmesin bu enerjin!

Senin yalnızlığın, insanlarla dolu!

Sen bu aralar itilmiş değil, seçilmiş bir yalnızlığı yaşamayı tercih ediyorsun. Kendine kurallarını senin koyduğun, senin doğrularından oluşan bir dünya yaratmaya çalışıyor ve sadece kendi sesini dinliyorsun. Yani, seçilmiş bir yalnızlığı seçilmeden girilen bir kalabalığa tercih etmişsin. Fırsat bulamadığın şeyleri yapmaya, gerçekten özlediğin ve ne zamandır görüşmediğin birkaç arkadaşınla vakit geçirmeye çalıştığın, en önemlisi kendin için bir şeyler yaptığın ve içsel bir huzur sağladığın bir dönemdesin. Adeta en verimli ürünlerini vermek için kendini nadasa çeken bir toprak gibisin. Bu aralar felsefe, psikoloji ve sanat ile ilgili konuların oldukça ilgini çekiyor olması da çok muhtemel.

Kalabalıklar içinde yalnızsın!

Bu aralar ne hissettiğini senin de bilmediğin, ruh halinin oldukça dalgalı olduğu bir dönemdesin. Bir anda zihnin, yeni ve heyecan dolu bir sürü fikirle dolup, sanki bütün evreni kucaklayacak kadar enerjik, hayat dolu, hiçbir şey seni mutsuz edemezmiş gibi hissederken, bir anda kolunu kaldıramayacak kadar güçsüz, umutsuz ve çok çabuk sinirlenebilen biri haline dönüşebiliyorsun. Aynı şekilde kalabalıklara karışıp ortamın pozitifliği, konuşkanlığı ile en gözde ismiyken bile aniden o ortam, insanlar seni boğuyormuş gibi hissettirip kendi kabuğuna çekilmene yol açabiliyor. Bunun en büyük nedeni belki de strese maruz kalman ya da etrafında seni aşağıya çeken bazı kişi ya da kişilerin olması olabilir. Bu dönemde çevrende gerçekten seni ve bu hallerini anlayabilecek insanlara ve bir an önce hayatında negatif etki yaratan neden ya da kişilerden uzaklaşmaya ihtiyacın var.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3313
686
453
253
178
138
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sed Sed

Ruhuna jilet atan atana mı? :D

Pasif Kullanıcı

Ruhuna jilet atmışsın! Sen bu aralar bir yandan yalnızlığı seçmekten hoşnut olurken bir yandan da bu tek başınalığın hüznünü yaşıyorsun. Sanki kimse seni ... Devamını Gör

Naled

Ruhuna jilet atanlar derneği kuralım madem bu kadar kalabalığız bi işe yarasın :)