Görüş Bildir
Haberler
Son Bir Yılda İzleyenlerin Tek Oturuşta Bitirip Dillerinden Düşüremediği Diziler

Son Bir Yılda İzleyenlerin Tek Oturuşta Bitirip Dillerinden Düşüremediği Diziler

21.06.2022 - 20:20

'Bu yıl izleyip en sevdiğiniz dizi nedir?' sorusuna gelen çeşitli yanıtları derledik. Listemizde, bilim kurgudan korkuya, dramdan komediye birçok kategoride yeni diziler yer alıyor. Bu yapımlardan henüz izlemediğiniz varsa, popüler kültürden uzak kalmamanız için bir an önce açıp izlemeniz gerekiyor!

İşte, 2021 ve 2022'nin en sevilen dizileri!

Kaynak: https://www.reddit.com/r/AskReddit/co...
İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Single Drunk Female (2022 - )

17. Single Drunk Female (2022 - )

Özet: Bu komedi dizisi, ayık kalmak ve hapse girmemek için uğraşan genç bir kadın olan Samantha'nın hikâyesini ekranlara taşıyor. Beladan uzak durmak için diktatör annesinin yanına taşınan Samantha, zor zamanlar geçiriyor. 

Oyuncular: Sofia Black-D'Elia, Rebecca Henderson, Sasha Compère

Yaratıcı: Simone Finch

16. Murderville (2022 - )

16. Murderville (2022 - )

Özet: Son derece komik bir suç dizisine hazır olun! Murderville, her bölümde farklı bir konuk yıldızlı bir cinayeti çözmeye çalışan eksantrik dedektif Terry'nin maceralarına odaklanıyor.

Oyuncular: Will Arnett, Haneefah Wood, Lilan Bowden

Yaratıcı: Krister Johnson

15. Archive 81 (2022)

15. Archive 81 (2022)

Özet: Netflix'in bu korku dolu dizisi, bir tarikatın yarattığı kaosun içindeki gizemli olayları konu alıyor. Arşivci Dan Turner, birtakım hasarlı video kasetleri restore edeceği gizemli bir işe girer. Ancak çok geçmeden kendisini belgesel yapımcısı Melody Pendras'ın tehlikeli bir tarikata yönelik çalışmalarını yeniden inşa ederken bulur. Dan, Melody'nin hikayesinin içine çekilirken, onu 25 yıl önce karşılaştığı korkunç sondan kurtarabileceğine ikna olur.

Oyuncular: Mamoudou Athie, Dina Shihabi, Evan Jonigkeit

Yaratıcı: Rebecca Sonnenshine

14. Star Wars: Obi-Wan Kenobi (2022)

14. Star Wars: Obi-Wan Kenobi (2022)

Özet: Ülkemize yeni gelen Disney+ imzası taşıyan Star Wars halkası, Jedi Ustası Obi-Wan'a odaklanıyor. Star Wars: Obi-Wan Kenobi, Star Wars: Revenge of the Sith'te yaşananlardan on yıl sonrasını konu ediyor. Dizi Jedi ustası Obi-Wan Kenobi’nin en yakın dostu ve öğrencisi Skywalker’ı karanlık tarafa vermesinden sonra yaşadıklarına odaklanıyor.

Oyuncular: Ewan McGregor, Vivien Lyra Blair, Moses Ingram

Yaratıcı: Deborah Chow

13. Raised by Wolves (2020-2022)

13. Raised by Wolves (2020-2022)

Özet: Bu muhteşem bilim kurgu dizisinde, androidler, gizemli bir gezegende insan çocukları yetiştirmekle görevlendirilir. Gittikçe genişleyen insan kolonisi, dini farklılıklardan doğan büyük bir tehditle karşılaşır. Bu süreçte androidleri oldukça zorlu bir görev beklemektedir. Ridley Scott'ın yönetmen koltuğunda oturduğu bilim kurgu dizisinin showrunner ve senaristliğini Prisoners’ın senaristi Aaron Guzikowski üstleniyor.

Oyuncular: Travis Fimmel, Amanda Collin, Abubakar Salim

Yaratıcı: Aaron Guzikowski

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Station Eleven (2021-2022)

12. Station Eleven (2021-2022)

Özet: Bu yıl izleyenlerle buluşan mini dizi, dünyayı sallayan Covid-19'un ardından herkesin merakla izlediği bir dizi oldu. Station Eleven, yıkıcı bir grip salgınından kurtulmayı başaran bir grup insanın hayatına odaklanıyor. Dünya nüfusunun %99'u dünyayı kasıp kavuran bir grip salgının kurbanı olur. Hayatta kalmayı başarabilmiş bir grup insan, hayatlarını yeniden inşa etmek için mücadele etmeye başlar.

Oyuncular: Mackenzie Davis, Himesh Patel, Matilda Lawler

Yaratıcı: Patrick Sommerville

11. Midnight Mass (2021)

11. Midnight Mass (2021)

Özet: İzlerken hop oturup hop kalkacağınız bir diziye hazır olun. İmza attığı korku yapımlarıyla son yılların dikkat çeken yönetmenlerinden olan Mike Flanagan, bu kez küçük bir adaya yeni gelen rahibin mucizelerine odaklanıyor. Adaya, karizmatik ve gizemli bir rahibin gelmesi ile birlikte birtakım sıra dışı olaylar meydana gelmeye başlar.

Oyuncular: Kate Siegel, Zach Gilford, Kristin Lehman

Yaratıcı: Mike Flanagan

10. Yellowjackets (2021 - )

10. Yellowjackets (2021 - )

Özet: HBO'nun büyüleyen gerilim dizisi Yellowjackets, oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Yellowjackets, kuzeyin derinliklerinde gerçekleşen bir uçak kazasından kurtulan bir lise kız futbol takımının hikayesini konu ediyor. Lise futbol takımında forma giyen yetenekli oyuncular, korkunç bir uçak kazasından sağ kurtulur. Ancak onlar için yaşam savaşı yeni başlar.

Oyuncular: Christina Ricci, Melanie Lynskey, Tawny Cypress, Ella Purnell

Yaratıcı: Ashley Lyle, Bart Nickerson

9. Squid Game (2021 - )

9. Squid Game (2021 - )

Özet: İnsanların para için her şeyi yapabileceğini açık bir şekilde gösteren Netflix dizisi, son dönemde yükselen Asya yapımlarının açık ara en iyisi olabilir. Para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncu, tuhaf bir davet alır. Davette onlara cazipi bir ödül karşılığında çocuk oyunlarında yarışmaları teklif edilir. Teklifi kabul eden oyuncular, yarışmayı kazanırlarsa 40 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi olacaktır. Ancak ödül cazip olsa da oyunun ölümcük riskleri vardır.

Oyuncular: Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Hoyeon

Yaratıcı: Hwang Dong-hyuk

8. The Righteous Gemstones (2019 - )

8. The Righteous Gemstones (2019 - )

Özet: Komik hikâyesiyle izleyenleri iyi hissettiren bu yapım, dünyaca ünlü bir televizyoncu aileyi takip ediyor. The Righteous Gemstones, Yüce İsa adı altında bağış toplayan ve televizyon aracılığıyla misyonerlik yapan Gemstone ailesinin hikayesini anlatıyor. Dünya çapında ün kazanan ailenin komedi dolu maceralarının konu edildiği dizide, ailenin güçlü lideri Eli’yi John Goodman canlandırıyor. Ailenin en büyük oğlu Jesse’ye Danny McBride, kız kardeşi Judy'yi Edi Patterson, ailenin en küçük oğlu Kelvin’e ise Adam Devine hayat veriyor. Danny McBride’ın imzasıyla hayata geçen dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Cassidy Freeman, Tony Cavalero, Tim Baltz, Greg Alan Williams gibi isimler yer alıyor.

Oyuncular: John Goodman, Danny McBride, Adam Devine

Yaratıcı: Danny McBride

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Only Murders in the Building (2021 - )

7. Only Murders in the Building (2021 - )

Özet: Oyuncu kadrosuyla ilgi çekici hale gelen komedi suç dizisi, adından da anlaşılacağı gibi, üç komşunun binalarında gerçekleşen bir cinayeti araştırmasını konu alıyor. Only Murders in the Building, suçla ilgili bir takıntıyı paylaşan ve kendilerini bir anda bir suçun içinde bulan üç yabancının hikayesini konu ediyor. Aynı apartmanda yaşayan üç yabancı, apartmanlarında korkunç bir ölüm meydana geldiğinde bunun bir cinayet olabileceğinden şüphelenir. Gerçeği ortaya çıkarmaya karar veren üçlü, araştırma yapmaya başlar ve bunu belgelemek için bir podcast kaydeder. Üç yabancı olayı araştırırken, binanın yıllar öncesine uzanan karmaşık sırlarını ortaya çıkarırlar.

Oyuncular: Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez

Yaratıcı: John Hoffman, Steve Martin

6. Reacher (2022 - )

6. Reacher (2022 - )

Özet: Jack Reacher'ın hikâyesini muazzam şekilde anlatan Amazon Prime dizisi, yayınlandığı günden beri büyük ilgi gördü. Emekli polis memuru Jack Peacher, işlemediği bir cinayetten tutuklanır. Kendisini bir anda, kirli polisler, karanlık işadamları ve entrikacı politikacılarla dolu ölümcül bir komplonun ortasında bulan Jack, gerçekleri ortaya çıkarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

Oyuncular: Alan Ritchson, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald

Yaratıcı: Nick Santora

5. Euphoria (2019 - )

5. Euphoria (2019 - )

Özet: Son yılların en iyi gençlik dram dizisi, işlediği ağır durumlarla izleyenlerin yüzüne tokat gibi çarpıyor. Yönetmen koltuğunda Augustine Frizzell’in oturduğu aynı isimli İsrail yapımı diziden uyarlanan Euphoria’da 17 yaşındaki Rue’nun hikayesi anlatılıyor.. Zendaya’nın hayat verdiği Rue’nun anlattığı hikayeler; seks, kimlik arayışı, travma, sosyal medya, uyuşturucu, aşk ve arkadaşlık gibi temaları ele alıyor.

Oyuncular: Zendaya, Hunter Schafer, Angus Cloud

Yaratıcı: Sam Levinson

4. Severance (2022 - )

4. Severance (2022 - )

Özet: Konusuyla izleyenleri mıknatıs gibi çeken dizinin sonunu getirmeden yerinizden kalkamayacaksınız. Severance, iş ve özel yaşam anılarını ayıran yeni bir prosedürle iş-yaşam dengesini yeni bir düzeye taşımayı amaçlayan bir şirket olan Lumen Industries'de yaşananlara odaklanıyor.

Oyuncular: Adam Scott, Zach Cherry, Britt Lower

Yaratıcı: Dan Erickson

3. 1883 (2021 - )

3. 1883 (2021 - )

Özet: Yellowstone'un yan dizisi olan 1883, Dutton ailesinin yolculuğunu konu alıyor. Dizi, yoksulluktan kurtulup, daha iyi bir yaşama ulaşmak için Great Plains üzerinden Amerika'nın batısına doğru bir yolculuğa çıkan Dutton ailesinin yaşamına odaklanıyor.

Oyuncular: Sam Elliott, Tim McGraw, Faith Hill

Yaratıcı: Taylor Sheridan

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Ted Lasso (2020 - )

2. Ted Lasso (2020 - )

Özet: Emmy Ödüllü Apple TV+ dizisi, spor ve komedi janrlarını birleştiriyor. Ted Lasso, bir Amerikan futbol takımını yönetmek için işe alınan bir adamın hikayesini konu ediyor. Ted Lasso, bir Amerikan futbol takımına koçluk yapmak için işe alınır. Ancak Lasso’nun futbol antrenörü deneyimi yoktur. Ted Lossu, koçluk deneyimi olmamasına rağmen takımın başarılı olması için elinden geleni yapar.

Oyuncular: Jason Sudeikis, Brett Goldstein, Brendan Hunt

Yaratıcı: Brendan Hunt, Joe Kelly, Bill Lawrence

1. Arcane (2021 - )

1. Arcane (2021 - )

Özet: Netflix'in ses getiren animasyon dizisi, League of Legends oyununun önemli karakterlerine odaklanıyor. Ütopik bir bölgede baskı gören bir yeraltı şehri olan Zaun'da geçen Arcane, efsanevi iki League of Legends şampiyonunu ve onların birbirinden ayrılmasına neden olan gücün hikayesini konu ediyor.

Oyuncular: Hailee Steinfeld, Kevin Alejandro, Jason Spisak

Yaratıcı: Pascal Charrue, Arnaud Delord

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın