Görüş Bildir
Haberler
Soma Davasında Reddi Hâkim Talebine Ret

Soma Davasında Reddi Hâkim Talebine Ret

ATKN
12.10.2016 - 14:58

Manisa Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6'sı tutuklu 46 sanıklı davanın görülmesine 50 günlük aradan sonra yeniden başlandı. Şirketin sahibi Can Gürkan'ın avukatı, 'duruşmdaki bazı tutum ve davranışları' sebebiyle reddi hâkim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti ise bu talebi reddetti. Diğer yandan Müge Anlı'nın programına katılan bir anne ile kızının tanık olarak dinlenmesini isteyen Can Gürkan'ın avukatı, MİT'ten de faciaya ilişkin rapor istenmesini talep etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen facia ile ilgili toplam 46 sanığın yargılanmasına 50 günlük aranın ardından Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden başlandı. 

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın avukatı Kadir Çekin, reddi hâkim talebinde bulundu ve Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı'ya yönelik, 'Bunun nedeni duruşmadaki bazı tutum ve davranışlarınız. Geçen duruşmada tutuklu sanıklardan Akın Çelik size bir belge sunmak istemişti. Siz de 'bunu hapishaneden gönderirsiniz' dediniz. Bu kararınızı açıklamadan önce bu söylemde bulunmanızdan dolayı reddi hakim talebinde bulunuyoruz' diye konuştu.

Mahkeme heyeti bu talebi reddetti.

'Müge Anlı'ya katılan anne ile kızı tanık olarak dinlensin' talebi

'Müge Anlı'ya katılan anne ile kızı tanık olarak dinlensin' talebi

Duruşmada söz alan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın avukatlarından Abdurrahman Gök, ATV'de yayınlanan Müge Anlı'nın sunduğu programa katılan Somalı bir anne ile kızının, Soma faciasına yönelik iddialarını da gündeme getirdi. 

Avukat Abdurrahman Gök, “Programa katılan anne ile kızı, bir süredir haber alamadıkları babalarının, maden faciasını kastedip, 'Soma'yı ben yaktım' dediğini ardından kayıplara karıştığı anlattılar. Ben bu anne ile kızının tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum' dedi.

'MİT'ten rapor istensin'

'MİT'ten rapor istensin'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avukat Abdurrahman Gök ayrıca, faciada FETÖ bağlantısının soruşturulmasını, MİT'in bu kadar büyük bir kaza sonrasında mutlaka araştırma yaptığına inandığını, böyle bir rapor hazırlanmış ise istenmesini de talep etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın