Görüş Bildir
Haberler
Sokak Hayvanlarını Zehirleyenlere Hapis Cezası Geliyor

etiket Sokak Hayvanlarını Zehirleyenlere Hapis Cezası Geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı hayvan hakları konusunda yeni bir yasa taslağı hazırladı. Hazırlanan taslağa göre hayvanları kasten öldürme ve dövüştürme suçlarına hapis cezası geliyor. Ancak hayvan hakları savunucuları bu taslağın yasalaşması halinde kısırlaştırma zorunluluğun büyük ölçüde ortadan kalkacağını, böylece kedi ve köpek sayısının hızla artması nedeniyle hayvanların öldürüleceklerini belirtiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, Hayvan Hakları Dayanışma Platformu, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda değişiklikler içeren taslağın bilim insanları, meslek odaları ve STK’ların görüşleri dikkate alınmadan hazırlandığını savundu. Platform üyeleri bu taslağın yasalaşması halinde hayvanların toplu ölümlerine neden olacağını, kısırlaştırma zorunluğunun ortadan kalkacağını (nüfusu 100 binin altındaki yerlerde), kedi ve köpek sayısının hızla artması nedeniyle hayvanların öldürüleceklerini savundular.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu düzenlemeye dair eleştirilerini Twitter hesabından paylaştı 👇

100 binin üzerindeki ilçelere hayvan bakımevi zorunluluğu

100 binin üzerindeki ilçelere hayvan bakımevi zorunluluğu

Konuyu bazı hayvan hakları temsilcileriyle görüştüklerini anlatan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş ise taslağın kısırlaştırma zorunluluğunu ortadan kaldırmadığını, aksine tüm sokak hayvanlarının kısırlaştırılacağını söyledi. 

Taş şöyle devam etti: 

'Kanun çıkarsa nüfusu 100 binin üzerindeki ilçelere hayvan bakımevi yapılmasını zorunlu hale getiriyoruz. Nüfusu 100 binin altındaki ilçelerden de sokak hayvanları bu bakımevlerine getirilecek. Hayvanları kasten öldürmek, ölmüş ya da öldürülmüş hayvanları gıda amaçlı piyasaya sürmek, hayvanlarla cinsel ilişkide bulunmak, hayvan dövüştürmek fiillerine de hapis cezası geliyor. Petshop’larda akvaryum balıkları, kuş türleri hariç hayvan bulundurulması yasaklanacak. Hayvanat bahçesi kurma yetkisi bu kanunla bize verilecek. Yunus parklarının kurulması ve işletilmesi yasaklanacak.”

Hayvanların yaşam hakkı gasbına dair çarpıcı veriler 👇

Hayvanların yaşam hakkı gasbına dair çarpıcı veriler 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

4 köpek türüne tasma zorunluluğu getiriliyor

4 köpek türüne tasma zorunluluğu getiriliyor

Yeni yasa taslağında ayrıca Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Fila Brasileiro ve Dogo Argentino olmak üzere 4 köpek türünü ağızlıksız ve tasmasız gezdirmeme şartı da yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
280
92
27
19
17
8
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Hiç yoktan iyi gibi duruyor. En azından zehirlemeler de azalma olur. Kedi, köpek derken kuşlara kadar geldiler. Ancak kesin çözüm bu değil. Sokakta hayvan bı... Devamını Gör

BwK

kadına tecavüz edenlere verilen hapis cezalarından mı ? hani şu ifadesi alınıp 1 gün karakolda tutulup serbest bırakılan cinsten ?

Ewok The Hutt

Uygulanmayacak kanunlar için insanları heyecanlandırmayın.