Görüş Bildir
Haberler
Sokak Hayvanlarına 35 Bin Adet Su Kabı

Sokak Hayvanlarına 35 Bin Adet Su Kabı

Fatih UZUN
21.09.2014 - 16:43

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge İstanbul Şube Müdürlüğü tarafından sokak hayvanları için hazırlanan su kaplarının dağıtımı yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge İstanbul Şube Müdürlüğü'nün 'Susuyorum ama konuşamıyorum' sloganı ile yürüttüğü etkinliğe, Maltepe Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) da destek verdi. Maltepe Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte hayvan severler üzerinde 'Susuyorum ama konuşamıyorum' yazılı su kaplarını sokaklara bıraktı.

'VATANDAŞLARIMIZI DAHA DA DUYARLI HALE GETİRMEK İSTİYORUZ'

Projeyle ilgili konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Şube Müdürü Nevzat Algan, '35 bin su kabı üretildi, bölgemize bağlı diğer illere de dağıtım yapılacak. Bakanlığımızın verdiği talimatla İstanbul ilimizde tüm ilçelerde dağıtıma başlıyoruz. Vatandaşlarımızı daha da duyarlı hale getirmek istiyoruz. Sadece İstanbul ilimizde 35 bin su kabı dağıtılıyor. Zannediliyor ki sokaktaki kedi ve köpekler sahipsiz. Şunu söylüyoruz; Bu doğayı bu ortamı birlikte paylaşmak zorundayız. Kurak bir dönem geçti, hayvanlarımıza bir kap su vermemiz çok iyi olacak' dedi.

'SOKAK HAYVANLARI HEPİMİZİN SORUNU'

Hayvan Hakları Federasyonu Onur Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mirat Gürol'da 'Hayvanseverler olarak teşekkürlerimizi iletiyoruz, sokak hayvanları hepimizin sorunu, hepimizin üzerinde durmamız gereken bir konu' dedi. Konuşmaların ardından hazırlanan su kapları belirli noktalara bırakılmaya başlandı. Sokak kedileri de kendileri için bırakılan su kaplarındaki suları içmeye başladı.

Ramazan ALMAÇAYIR -  DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/sokak-hayvanlar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0