Görüş Bildir
Haberler
Sokağa Çıkma Yasağıyla İlgili Kısa Film 'Azad', Festival Başlamadan İnternette Yayında

Sokağa Çıkma Yasağıyla İlgili Kısa Film 'Azad', Festival Başlamadan İnternette Yayında

Doğudaki yerleşim birimlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasaklarıyla eve hapsolan insanların yaşadıklarını anlamaya odaklanan kısa film 'Azad' !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali başlamadan, internet üzerinden yayınlanarak izleyiciyle buluşmuş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkenin doğusundaki bazı yerleşim birimlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve çatışmalar giderek ‘olağan’ hale geliyor. Valilik ya da Kaymakamlık bildirileriyle ilan edilen sokağa çıkma yasakları, başlayacak çatışmaların habercisi oluyor. Siyaset ve güvenlik yönleriyle tartışılan bu yasakların, bölgede yaşayan insanların gündelik yaşamı üzerinde de boğucu bir etkisi var. Binlerce insanın, günler, haftalar boyu eve kapalı kalması uzun yıllar sonra da konuşulacak gibi görünüyor.

Bağımsız filmlerin izleyiciyle buluştuğu “!f İstanbul Film Festivali” kapsamında gösterilecek olan “Azad” da ‘evden çıkamayanlara’ ilişkin etkileyici bir kısa film.

!f İstanbul daha önce yapmadığı bir şey yaparak, festival programında yer alan bu filmi yönetmen Yakup Tekintangaç’ın da izniyle internetten yayına soktu.

"Bugün sokağa çıkabilenlerin, çıkamayanları anlamaya çalışması için doğru gün.”

"Bugün sokağa çıkabilenlerin, çıkamayanları anlamaya çalışması için doğru gün.”

!f İstanbul, filmin festival öncesinde internetten yayınlanmasını, “İlk defa bir filmi festivale aylar kala 3 gün süreyle internetten yayınlıyoruz. Neden mi? Çünkü bugün ülkemizde sokağa çıkması yasaklanmış vatandaşlarımız var. Ve bugün sokağa çıkabilenlerin çıkamayanları anlamaya çalışması için doğru gün” sözleriyle açıklıyor.

Kocaman hayal gücüyle küçücük bir evin içine sıkışan ve sokağa çıkmanın yolunu da yine hayal gücüyle bulan minik Azad’ın hikayesini anlatan film bu gece (20 Aralık Pazar) saat 24:00’a kadar !f Blog web sayfasında, bu linkten izlenebiliyor.

Radikal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
31
14
12
3
1
1