Görüş Bildir
Haberler
Sizin Favoriniz Hangisi? Antik Roma'nın 'Seks Sembolü' Haline Gelmiş En Popüler Gladyatörleri

Sizin Favoriniz Hangisi? Antik Roma'nın 'Seks Sembolü' Haline Gelmiş En Popüler Gladyatörleri

Spartacus'ün ünü yalnızca dizilerde değilmiş. Spartacus ve daha pek çok ünlü gladyatörü tanımaya hazır mısınız?

Yorumlara favori gladyatörünüzü yazmayı unutmayın!

Kaynak: https://www.ancienthistorylists.com/r...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Tetraites

1. Tetraites

1817 yılında Pompei'de bulunan kalıntılar sonucunda varlığı ortaya çıkan gladyatör Tetraites, ilk başlarda sıradan bir gladyatör olarak bilinse de asıl ünü 20. yüzyılda ortaya çıktı. Yaşadığı dönemde inanılmaz zaferlere imza atan Tetraites, döneminin en popüler gladyatörler arasına girmeyi başarmış.

2. Spiculus

2. Spiculus

İmparator Nero'ya yakınlığı ile bilinen Spiculus, milattan sonraki dönemde ortaya çıkan bir gladyatör. Elde ettiği başarılar ile sürekli ödüllendirilen Spiculus, Nero tahtından indirildiğinde bizzat arandı. Çünkü Nero ölümünün Spiculus elinden olmasını istiyordu. Spiculus o kadar popüler bir gladyatördü ki dönemin pek çok sanat eserinde tasvirleri bulunuyordu.

3. Hermes

3. Hermes
www.worldhistory.org

Pek çok farklı silahı büyük bir ustalıkla kullanabilen Hermes, hakkında çok fazla bilgi bulunmayan bir gladyatör. Diğer gladyatörlerin yanı sıra dövüş esnasında çok fazla dövüş stili kullanan Hermes, tam bir profesyoneldi.

4. Priscus ve Verus

4. Priscus ve Verus

İki rakip olan Priscus ve Verus, aynı zamanda Flavian'ı kullanan ilk gladyatörler oluyor. Dört saat boyunca dövüşen ve her ikisi de pes etmeyen gladyatörler, en sonunda silahlarını bırakarak durumu berabere kapattı. Bu dövüşün ardından her iki gladyatörde Roma halkından büyük taktir topladı.

5. Marcus Attilius

5. Marcus Attilius

Özgür bir Roma vatandaşı olmasına rağmen yaşamı boyunca çok fazla borçlandığı için gladyatör okulunu satıldı. İlk dövüşünden itibaren tam 13 kez galibiyet elde eden ve imparatorun özel gladyatörünü dahi yenen Marcus Attilius, başarıları ile pek çok mozaikte yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Carpophorus

6. Carpophorus

Uzmanlık alanı vahşi hayvanlarla dövüşmek olan Carpophorus, Flavian Tiyatrosu'nun açılışı esnasında tek dövüşte hem ayı, hem aslan hem de bir leoparı öldürmesi ile ünlü. Tek bir karşılaşmada 20'den fazla vahşi hayvanı öldürmesi ile bilinen Carpophorus, Roma halkının gözünde süper kahramandan farksızdı.

7. Crixus

7. Crixus

Spartacus'un sağ kolu olan Galyalı gladyatör Crixus, yer aldığı dövüşlerde çok sayıda başarıya imza atmasına rağmen ne yazık ki bir gladyatör olarak eğitmeninin taktirini kazanamamış. 70 gladyatörle başlayan gladyatör isyanının etken bir ismi olan Crixus, son ana kadar savaşsa da ne yazık ki düşman ellerinde hayatını kaybetti.

8. Commodus

8. Commodus

Gladyatör olmamasına rağmen bir gladyatör olarak arenada performans sergilemeyi saplantı haline getiren bir Roma İmparatoru olan Commodus, yüksek egosu ile biliniyordu. Sarayında şahsına özel inşa ettirdiği bir arenada dövüşen ve daha sonrasında normal gladyatörler gibi halkın gözü önünde dövüşen Commodus, rakip gladyatöre tahta kılıç vermesi ile yenilgi ihtimalini en aza indiriyordu. Halkın hiçbir şekilde desteğini almayan Commodus, suikaste uğrayana kadar bu hareketlerine devam etti.

9. Flamma

9. Flamma

Antik Roma gladyatörlerinin en ünlülerinden biri olan Flamma, diğer pek çok gladyatörden daha uzun süre hayatta kalarak tam 30 yaşına kadar yaşamıştır. Öncesinde Suriyeli bir asker olan Flamma, ardından Kolezyum'da sayısız dövüşe çıkarak tam 13 yıl dövüştü. Tam 4 kez bir gladyatörün normal bir Roma vatandaşı olarak yaşamasını sağlayan tahta kılıç sembolünü kazanmasına rağmen reddetti ve gladyatör olarak savaşmaya devam etti.

10. Spartacus

10. Spartacus

Antik Roma tarihinin gelmiş geçmiş en ünlü gladyatörü olan Spartacus, Trakyalı bir asker ve Romalılar'ın esiriydi. Var olan sisteme karşı bir ayaklanma yaratması ile ünlenen Spartacus, çok sayıda zafere imza atsa da yarattığı ayaklanma sonrasında 50 bin kişilik bir Roma ordusuna karşı yenilir ve tüm takipçileri çarmıha gerilerek cezalandırılır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
2
2
2
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gorgon medusa

Hermes savaş tanrısı değil miydi? Ya da en azında fotoğraftaki heykel tanrı olana ait.