Görüş Bildir
Haberler
Size 'Hayaller, Hayatlar...' Dedirtecek Yeni Yıl Kutlamalarının Efsane Olduğu 18 Şehir

Size 'Hayaller, Hayatlar...' Dedirtecek Yeni Yıl Kutlamalarının Efsane Olduğu 18 Şehir

Taner Bayram
16.12.2015 - 20:05

2015'i geride bırakıp 2016'ya girmeye hazırlanıyoruz. Eğer yeni yılı dışarıda geçirmekten seviyorsanız, özellikle de meydanlarda ya da şehirlerin anıtsal mekânlarında gerçekleştirilen sokak partilerinden ve eğlencelerden hoşlanıyorsanız, içeriğimizdeki şehirler tam olarak size göre...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. New York, ABD

1. New York, ABD

Dünyada belki de herkesin yaşaması gereken bir deneyim... New York'ta Times Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlamalar unutulmaz nitelikte. 

Times Meydanı'ndaki bir binanın tepesinden dev bir kristal top yeni yıla geri sayımın başlaması ile birlikte aşağıya doğru indirilmeye başlanır ve herkes buna odaklanarak, anın tadını çıkarır. Işık gösterileri ve konfetiler de cabası...

2. Paris, Fransa

2. Paris, Fransa

Fransa'nın başkenti Paris'teki kutlamalar Eyfel Kulesi ve Şanzelize Bulvarı'nda yoğunlaşır. Burada ellerinde şampanyalar veya şarap ile eğlenen, dans eden, şarkı söyleyen bir insan kalabalığıyla birlikte olacaksınız.

3. Londra, İngiltere

3. Londra, İngiltere

Gece yarısına kadar süren sokak partileri eşliğinde kalabalıkla birlikte Trafalgar Meydanı'nda yeni yıla girmek Londra'nın olmazsa olmazlarından. 

Saat tam 24:00’ü gösterip Big Ben‘in çanları çaldığında ise bu kalabalık birbirleri ile öpüşerek yeni yıla 'merhaba' der. Hiç tanımadığınız birinin sizi öpmesini istemiyorsanız, ya sevdiklerinizle orada olmalısınız ya da hafiften uzaklaşmak iyi olabilir... :) 

London Eye üzerinde gerçekleştirilen muhteşem havai fişek gösterilerini izlemek istiyorsanız, Thames Nehri kenarındaki yerinizi almanız gerekiyor.

4. Sidney, Avustralya

4. Sidney, Avustralya

Yaz günlerinde kutlanan yeni yıl, Noel Baba ile bikinili kızları bir araya getiriyor. Yaz ortasında kutlanan yılbaşı döneminde kenti süsleyen Noel Babalar, ren geyikleri, kar küreleri ve kızaklar biraz tezat bir durum oluştursa da kesinlikle yaşanması gereken ilgi çekici bir deneyim.

Sidney ayrıca, belki dünyadaki en güzel havai fişek ve ışık gösterilerini de sunuyor...

5. Rio de Janeiro, Brezilya

5. Rio de Janeiro, Brezilya

Malum Brezilyalılar eğlenmeyi ve dans etmeyi seven insanlar...Peki siz Rio Karnavalı’nı aratmayacak kutlamalara hazır mısınız? 

Eğer öyleyse yılbaşını Copacabana sahillerinde muhteşem gösteriler eşliğinde karşılamaya da hazırsınız demektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Berlin, Almanya

6. Berlin, Almanya

Berlin'in sembolü Brandenburg Kapısı çevresinde yoğunlaşan kutlamalarda muhteşem havai fişek ve ışık gösterilerine tanık olacaksınız.

7. Roma, İtalya

7. Roma, İtalya

İtalya'nın tarihî başkenti Roma'daki yeni muhteşem yıl kutlamaları görülmeye değer ki, Roma her daim görülmeye değer...

8. Las Vegas, ABD

8. Las Vegas, ABD

24 saat parti ile yeni yılı kutlamak isteyenler için en doğru adreslerden birisi ise Las Vegas. Sokak partilerinin yanı sıra, ünlü otellerin düzenlediği yılbaşı partilerine katılabilir ya da casinolarda yeni yıla şanslı girip girmediğinizi deneyebilirsiniz. :) 

Las Vegas’taki havai fişek gösterileri de kentin neredeyse her yerinden görülebiliyor izleyenlere göz banyosu yaşatacak nitelikte.

9. Hong Kong, Çin

9. Hong Kong, Çin

Hong Kong yılın her döneminde ışıklı olsa da yeni yıla girerken gösterilerin boyutu büyüyor haliyle. Gösterileri en iyi yerden seyredebilmek için ise erken saatlerde Wan Chai’nin Altın Bauhinia Meydanı’nda olmak gerekiyor, bizden söylemesi...

10. Prag, Çek Cumhuriyeti

10. Prag, Çek Cumhuriyeti

Prag'ın romantik bir müzeyi andıran atmosferinde gerçekleştirilen kutlamalar tarihî Charles Köprüsü üzerinde ve hemen yakınlarında patlayan havai fişeklerin oluşturduğu muazzam güzellikteki ışıkların altında yaşanıyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Amsterdam, Hollanda

11. Amsterdam, Hollanda

Kimilerinin 'günah şehri' olarak adlandırdığı Amsterdam'ın, kendine has özelliklerinin dışında, Dam Meydanı'ndaki kutlamalar da görülmeye değer.

12. Madeira, Portekiz

12. Madeira, Portekiz

Portekiz′e bağlı bir özerk bölge olan takımada Madeira da insanın hayatta bir kez yeni yıla girmesi gereken yerlerden. Eğer gitmek için bir fırsat bulabilirseniz, görseldeki harika manzarayı deneyimleme şansı bulacaksınız...

13. Reykjavik, İzlanda

13. Reykjavik, İzlanda

Reykjavik, en sıra dışı yeni yıl kutlamalarından birini sunuyor! Başlı başına büyüleyici bir doğa olayı olan kutup ışıklarının yanı sıra hemen herkesin kendi havai fişeklerini fırlattığı muhteşem bir panorama çıkıyor ortaya.

14. Brüksel, Belçika

14. Brüksel, Belçika

Belçika'nın başkenti Brüksel'de de eğlenceler Grand Place isimli tarihî meydanda gerçekleşiyor. Gece hayatı zaten meşhur olan kentin özellikle havai fişek ve ışık şovları görülmeye değer.

15. Barcelona, İspanya

15. Barcelona, İspanya

Barcelona sadece dünyaca ünlü futbol takımı ile değil, eğlence hayatı ile de meşhur. Buna yılbaşı eğlencelerinin kendine has özellikleri de eklenince ortaya unutulmaz bir deneyim çıkıyor. 

İnsanlar Las Ramblas caddesinde ya da Gotik Meydanda toplanıyor ve sabahın ilk ışıklarına kadar eğleniyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Viyana, Avusturya

16. Viyana, Avusturya

Viyana'da yılbaşı parti ve etkinlikleri esas olarak Rathausplatz (Belediye Meydanı diye çevirebiliriz) olarak adlandırılan alanda gerçekleştiriliyor. 

Işık ve havai fişek gösterilerinin yanı sıra konserler ve başka etkinlikler de sizi bekliyor olacak.

17. Edinburgh, İskoçya

17. Edinburgh, İskoçya

İskoçların 'Hogmanay' dediği 3 gün süren bir festival biçiminde kutlanan yeni yıl, Edinburgh Kalesi'nin çevresinde gerçekleşen muhteşem ışık gösterilerine ve çeşitli eğlencelere sahne oluyor.

18. Vilnius, Litvanya

18. Vilnius, Litvanya

Litvanya Cumhuriyetinin başkenti Vilnius'taki kutlamalar da imkânı olanlar tarafından görülmeli...

Bonus 1: İstanbul

Bonus 1: İstanbul

İstanbul bir dünya metropolü ve son derece güzel havai fişek ve ışık gösterilerine sahne oluyor. 

Ancak malum özellikle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde utanç verici taciz olayları yaşanıyor. Dikkat etmekte fayda var.

Bonus 2: Pijama - Terlik - Televizyon (PTT)

Bonus 2: Pijama - Terlik - Televizyon (PTT)

'Gitmek isterim ama param yok' ya da 'ne gerek var bunlara' diyorsanız PTT sizin için ideal seçenek olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
52
21
15
15
9
1