Görüş Bildir
Haberler
Sivrisineklerden Kurtulmanın Doğal Yolları

Sivrisineklerden Kurtulmanın Doğal Yolları

Zehra Güngör
01.08.2014 - 14:58 Son Güncelleme: 01.08.2014 - 17:40

Sivrisineklerden kurtulmanın doğal yolları

Yaz geldiğinde huzurumuzun düşmanı olan sivrisinekler evlerimizin baş köşesinde yerlerini alırlar. Yazın bunaltıcı havası, sivrisineklerin sesi ve taşıdığı çeşitli hastalıklar birçoğumuzun kabusuna dönüşüyor.

Uzmanlara göre, yaz mevsiminde sineklerin ve diğer böceklerin neden olduğu hastalıklar arasında sıtma, lyme ve kaşıntılı alerjiye daha çok rastlanır. Kaşıntılı alerji çocuklarda uzun süre tedavi gerektiren hastalık haline de gelebilir. Bu alerjik bölgelere mikrop düşmesi çeşitli deri enfeksiyonlarının oluşmasına neden oluyor. Sivrisinek sokması çocukların uyku kalitesinin de bozulmasına yol açıyor. Bu nedenle insanlar uzun süredir sinek ve böceklerden korunmak için doğal yollar aramışlardır. Çocukları sivrisineklerden korumanın en zararsız yolu çocuğun üzerine koruyucu cibinlik kurmaktır. Bu tarz araçlar çocuklar uyurken vücuduna dolanmayacak kadar büyük ve yüksek olmalıdır. 

Önceleri sineklerden korunmak için sarımsak kullanıyorlardı. Şimdi ise zeytinyağı ile hazırlanmış sabunla yıkanmanın faydalı olduğunu bildiriyorlar. Mağazalarda ve eczanelerde cildin üzerine sürülen çeşitli doğal yağlar ve kremler satılıyor. Kimyasal maddelerden DEET ve permetrin, doğal yağlardan ise Hint yasemini ve Limon otu yağı önerilir. Uzmanlara göre, herhangi bir yağı veya kremi kullanmadan önce kullanım kuralları ile yakından tanışmak gerekir. Tüm bunların yanı sıra, yakılan ilaçlar, spreyler, elektrikli spreyler de kullanılır. Bu spreyleri çocukların ulaşamayacağı bir yerde tutmak uygun olacaktır. Çocuklara bu ürünler çok az bir miktarda uygulanmalıdır.

Kaynak: http://www.bocekler.org/2014/06/dogal...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın