Görüş Bildir
Haberler
Sivilce Oluşumunu Önlemek

Sivilce Oluşumunu Önlemek

pijama
25.08.2014 - 02:19 Son Güncelleme: 25.08.2014 - 13:48

Sivilce Oluşumunu Önlemek

Sivilce oluşumunun en önemli sebeplerinden biri kendimiziz. Yanlış uygulamalar, ihmalkarlıklar ve hatalı makyaj ürünlerinin kullanımı sivilce oluşumunu tetikleyen sebeplerden. Bu hatalardan ve tabii ki sivilcelerden uzak kalmanız adına, uymamız gereken kurallar;

Pudra kullanmayın

Her ne kadar pudranın parlamayı önleyici olması ve hafif yapıları ile tercih ediyor olsak da, pudranın gözenekleri tıkayıcı etkisi de biliniyor. Pudra kullanmanız siyah nokta ve sivilce oluşumunu tetikleyebilir. T bölgenizde yağlanma şikayetiniz varsa, yağ emici mendillerden kullanabilirsiniz.

“Non-comedogenic” ürünleri kullanın

“Non-comedogenic” ibarisi bulunan makyaj ürünlerini kullanmanız doğru olur, çünkü bu ürünler gözenekleri tıkamaz ve yağlanmaya sebep olmaz. Bu yüzden sivilce ve siyah nokta yapma olasılıkları yoktur. Yağlı ve sorunlu bir cildiniz varsa, aldığınız makyaj ürünlerinde bu ibarenin olmasına dikkat edin.

Cildinizdeki kızarıklıkları içeriğinde salisik asit bulunan kapatıcılarla kapatmanız çok daha etkili bir yöntemdir. Bu kapatıcılar sivilceleri kapatırken, kızarıklıkların iyileşmesini de sağlar.

Uyumadan önce mutlaka makyajınızı temizleyin

Makyajla hatta güneş kreminizi temizlemeden yatmak, gözenekleri tıkayarak sivilcelenmeye neden olur. Bu yüzden her gece mutlaka cilt tipinize uygun bir temizleyici ile cildinizi makyajdan arındırın.

Kalıcı fondöten kullanmayın

Ciltte uzun süre kalan, akmayan fondötenleri temizlemek için en az iki

kere yıkamak ve silmek gerekiyor. Bu işlemler ciltte tahrişe ve

sivilceye eğilimli ciltlerde sivilce oluşumuna sebep olabiliyor. Kalıcı ürünler yerine hafif yapılı makyaj malzemelerini kullanmayı tercih edin.

Kaynak: http://www.gripijama.com/sivilce-olus...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın