Görüş Bildir
Haberler
Şırnak ve Diyarbakır'da 3 Şehit

Şırnak ve Diyarbakır'da 3 Şehit

Ulaş
18.01.2016 - 19:29 Son Güncelleme: 19.01.2016 - 10:08

Şırnak'ta, PKK'lılar zırhlı polis servis aracına roketli saldırı düzenledi. Durumu ağır olan yaralı polisin de hastanede hayatını kaybetmesiyle 2 polis şehit oldu. Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda ise, PKK'lıların saldırısı sonucu bir asker şehit oldu. Öte yandan sokağa çıkma yasağının ve operasyonların devam ettiği Cizre ilçesinde kurşunlara hedef olan 2 kişi hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şırnak'taki saldırı bugün saat 18.30'da il merkezindeki Yeni Mahalle'de meydana geldi. PKK'lı teröristler, polis servis aracının geçişi sırasında roketatarla ateş açtı.

Roketatar mermisinin servis aracına isabet ettiği ve yaralıların bulunduğu belirtildi. Yaralılar Şırnak Asker Hastanesi ve Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Valilikten açıklama

Şırnak Valiliği'nin saldırıya ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

'Şırnak il merkezinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca Polis servis aracına seyir halindeyken haince  roketatarlı saldırıda bulunulmuş olup, saldırıda 2 Polis Memurumuz Şehit olmuş, 10  Polis Memurumuz hafif şekilde yaralanmıştır.

Olayla ilgili terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar devam etmektedir.'

Sur'da yaralanan asker şehit oldu

Sur'da yaralanan asker şehit oldu

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde jandarma ekiplerinin de destek verdiği operasyon sırasında, PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Çıkan çatışmada ağır yaralanan bir asker, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Cizre'de 2 kişi öldü

Cizre'de 2 kişi öldü
İçeriğin Devamı Aşağıda

Operasyonların devam ettiği Cizre'nin Sur Mahallesi'nde,  35 yaşındaki 3 çocuk babası Mehmet Kaplan, evinin önünde kurşun isabet etmesi sonucu öldü.

Cudi mahallesinde oturan ve evinden pazar günü hayvanlarına ot vermek için çıkan 36 yaşındaki Mehmet Rıdvan Kaymaz'dan haber alamayan yakınları aramaya çıktı. 

Kaymaz, mahallenin dışında hayvanların yanında başından silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Kaplan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Furkan1903

Ülkede ne kadar vatan haini varsa hepsinin allah belasını versin ne çekiyorsak onlardan çekiyoruz onlar zarar veriyor çok var bu ülkede çok iyiliği huzuru i... Devamını Gör

Anonim anonim

Barış barış diye dolanıp askere kurşun sıkanları destekleyenleri anlamıyorum ve hiçbir zaman da anlamayacağım. Pkk şehre inip hendekler kazıp bombalar döşeme... Devamını Gör

görüncek adam

Ama birileri zevkinden o kadar sürü sürü pyd konvoyunu geçirdi.O bombalar döşenirken o adamlar cafelere 3 tonluk cephane ile yığınak yaparken bazıları Sayın ... Devamını Gör

Sorgulayan

idam cezası istiyoruz biz teröristleri besliyoruz :((((