Görüş Bildir
Haberler
Şırnak'ta Saldırılar: 3 Şehit, 3 Yaralı

Şırnak'ta Saldırılar: 3 Şehit, 3 Yaralı

Onedio Medya
04.08.2015 - 10:45 Son Güncelleme: 04.08.2015 - 21:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şırnak'ta sabah saatlerinde PKK'lılarca askeri araca düzenlenen saldırıda iki asker şehit oldu, bir asker ve bir köy korucusu yaralandı. Öğlen saatlerinde Şırnak Silopi'de nöbet kulübesine düzenlenen saldırıda bir askerin daha şehit olduğu bildirildi. Son saldırıda yaralanan bir askerin ise tedavisi devam ediyor.

AA'nın verdiği bilgiye göre, merkeze bağlı Araköy köyü mevkisinde, PKK'nın yola döşediği patlayıcı, sabah saatlerinde askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı.

Olayın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristler, araçtaki uzman çavuş ve eri şehit etti, bir er ve köy korucusunu da yaraladı.

Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Şehitlerin isimleri belli oldu

Saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın Osmaniye'nin Kadirli ilçesi nüfusuna,şehit Jandarma Er Abdulkadir Pektaş'ın ise Diyarbakır'ın Hani ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.

Saldırıda yaralanan Jandarma Er Kadir Akpınar'ın Ordu nüfusuna kayıtlı olduğu ancak İstanbul'da ikamet ettiği, korucu Hasan Akyol'un ise Araköy köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

TSK'dan açıklama

TSK'dan açıklama

Genelkurmay, saldırıyla ilgili yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

'04 Ağustos 2015 tarihinde saat 07.23'te Şırnak / Merkez Balveren köyü-Geçitboyu köyü arasında Mayın / El Yapımı Patlayıcı (EYP) araması yapmak maksadıyla görevlendirilen Jandarma Yol Kontrol ve Mayın / EYP Arama Timine Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından EYP'li saldırı düzenlenmiş, müteakiben uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur.

Saldırı sonucu kahraman bir Jandarma Uzman Çavuşumuz ile bir Jandarma Erimiz şehit olmuş, bir Jandarma Erbaşımız ve bir Geçici Köy Korucumuz yaralanmıştır. Yaralı personelimiz Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edilmiş olup, yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Silopi’de nöbet kulübesine saldırı: 1 şehit

Silopi’de nöbet kulübesine saldırı: 1 şehit

Şırnak’ta nöbet kulübesine PKK’lılarca roket atılması sonucu bir asker hayatını kaybetti, bir asker de yaralandı.

TSK'dan yapılan açıklamada:

'04 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.00'da 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı (Silopi / ŞIRNAK) General Zeki DURNALIK Kışlası nöbet kulubesine Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ile silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Saldırı sonucu nöbet kulubesinde nöbetçi olan kahraman bir Erimiz helikopter ile tahliye edildiği Şırnak Asker Hastanesi'nde şehit olmuş, bir Erimiz ise yaralanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz.' denildi.

AA, DHA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda