Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Düşen Helikopterde Şehit Olan 13 Askerine Ağlıyor...

etiket Türkiye Düşen Helikopterde Şehit Olan 13 Askerine Ağlıyor...

Emre Ordu
31.05.2017 - 22:23 Son Güncelleme: 01.06.2017 - 12:10

Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanlığından kalkan Cougar tipi askeri helikopter, havalandıktan kısa süre sonra yüksek gerilim hattına takılarak Irak sınırında bulunan Şenoba beldesinde düştü. Alev alan helikopterde mühimmatın infilak ettiği aktarılıyor. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 13 askerin kazada şehit olduğu bildirildi. Düşen helikopterde 1 tümgeneral, 2 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 2 başçavuş, 2 uzman çavuş bulunuyordu...

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada 'İlimiz Uludere ilçesi Şenoba Beldesi'nden kalkan Couger tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur' denildi.

Kazanın ardından Genelkurmay Başkanlığı'ndan şu açıklama yapıldı:

Kazanın ardından Genelkurmay Başkanlığı'ndan şu açıklama yapıldı:

'31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır'

Bakanlar ve Genelkurmay Başkanı Akar, Şırnak'a hareket etti.

Bakanlar ve Genelkurmay Başkanı Akar, Şırnak'a hareket etti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, kazanın ardından incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a gitti. 

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de bölgeye gittiği öğrenildi.

Kazanın, askeri heyetin, Şenoba'daki üs bölgelerini denetlemelerinin ardından Şırnak’a dönerken meydana geldiği aktarıldı.

Kazanın, askeri heyetin, Şenoba'daki üs bölgelerini denetlemelerinin ardından Şırnak’a dönerken meydana geldiği aktarıldı.

DHA'nın verdiği bilgiye göre saat 20.55 sıralarında geçtiği vadinin her iki yamacında bulunan yüksek gerilim direklerine bağlı tellere takılan Couger tipi helikopter, ekseni etrafından dönerek yaklaşık 300 metre yükseklikten düştü. Alev alan helikopterde mühimmat infilak etti.

Şehit olan askerler arasında Tümgeneral Aydoğan Aydın da var

Şehit olan askerler arasında Tümgeneral Aydoğan Aydın da var

Şırnak Şenoba'da düşen helikopterde Şırnak Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın da şehit oldu. Helikopterde 1 tümgeneral, 2 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 2 başçavuş, 2 uzman çavuş bulunuyordu.

Tümgeneral Aydoğan Aydın 2016 yılına kadar Kayseri’de 1. Komando Tugayı'nda 4 yıl görev yaptı. Askeri çok sevdiği, onlarla birlikte oturup yemek yediği ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki iç hizmet harekatlarında askerle birlikte cephede savaştığı için ’Asker Aydoğan’ lakabıyla anılıyordu. Tümgeneral Aydın, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında güneydoğuda teröristlerle mücadele eden birliğinin başındayken, isminin sehven darbecilerin hazırladığı listede yer alması nedeniyle görevden alınmış, yapılan soruşturmanın ardından suçsuz olduğu belirlenerek bir üst rütbeye, tümgenaralliğe terfi ettirilerek 23. Jandarma Tümen Komutanlığı'na atanmıştı. Aydın 1 yıldır bu görevdeydi.

Tümgeneral Aydın üç gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü

İlk kadın İlçe Jandarma Komutan Songül Yakut da kazada şehit oldu

İlk kadın İlçe Jandarma Komutan Songül Yakut da kazada şehit oldu

Yaşanan helikopter kazasında, jandarmanın ilk kadın komutanı Yarbay Songül Yakut'un da şehit olduğu öğrenildi.

1976 Malatya doğumlu olan Songül Yakut,  2005, 2006 ve 2007 yıllarında Beypazarı'nda görev yaptı. Yakut, görev bölgelerinde aile içi şiddete karşı yürüttüğü çalışmalarla tanınıyordu.

Şehit Yarbay FETÖ kumpasıyla mesleğine veda etmek zorunda kalmış, ancak hak arama mücadelesinden vazgeçmeyerek verdiği çabaların ardından mesleğine geri dönmüştü.

Cougar helikopterlerinin üçüncü kazası: Toplamda 28 asker şehit oldu

Cougar helikopterlerinin üçüncü kazası: Toplamda 28 asker şehit oldu

Kara Kuvvetleri'nde 1996'dan bu görev yapan Fransız-Alman ortak tasarımı AS532 Cougar helikopterleri, genel maksat amaçlı kullanılıyor.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre; toplam 21 tam teçhizatlı asker taşıyabilen helikopterlerin ilk kazası 4 Haziran 1997 tarihinde meydana geldi. Kuzey Irak'taki operasyona katılan askerleri taşıyan helikopter, Zap Bölgesi'nde terör örgütü tarafından atılan füze ile vuruldu. 11 asker şehit oldu. Envantere yeni giren helikopterlerin füze koruma sistemi olmadığından tüm Cougar tipi bu helikopterler batıdaki birliklere verildi. Füze koruma sistemlerinin takılmasının ardından Cougar'lar tekrar Güneydoğu'ya döndü.

2003 yılında da yüksek gerilim hattına takılmış ve 4 asker şehit olmuştu

İkinci kaza, Isparta'nın Eğirdir İlçesi'nde 29 Nisan 2003'te oldu. Eğitim uçuşundaki AS532 Cougar helikopteri yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Kazada 4 asker şehit oldu, bir asker de ağır yaralandı. Üçüncü kaza ise bu akşam Şırnak'ta meydana geldi ve 13 asker şehit oldu.

Düşen helikopterde şehit olan 13 askerden 7'sinin naaşı törenle memleketlerine uğurlandı...

Düşen helikopterde şehit olan 13 askerden 7'sinin naaşı törenle memleketlerine uğurlandı...

Kazanın ardından sosyal medyada taziye mesajları paylaşılıyor...

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kato dağını itlere dar eden, son yılların en büyük operasyonunu yöneten Şırnak Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ve yanındaki 12 asker helikopter kazas... Devamını Gör

Tombiştavşan

Keşke burdan bir 'of ' desek de karşıki dağlar o canilerin başına yıkılsa,bu savaşı başlatanlar sebep oldukları canlardan uzak yerin dibine girseler. Güneşli... Devamını Gör

Kafayı yiycemya o kadar tecrübeli adamlar içlerinde generalden tut albaya yarbaya kadar adam var nasıl olurda gerilim hattına takılırlar aklım almıyo , neyse... Devamını Gör