Görüş Bildir
Haberler
Şırnak, Hakkari ve Bitlis'te PKK Saldırıları: 5 Şehit, 9 Yaralı

Şırnak, Hakkari ve Bitlis'te PKK Saldırıları: 5 Şehit, 9 Yaralı

ATKN
05.08.2016 - 15:54 Son Güncelleme: 06.08.2016 - 10:44

Şırnak'ta PKK'lılar köy korucularına bombalı saldırı düzenledi. 2 köy korucu şehit oldu, 1 korucu yaralandı. Şemdinli'de sınırdaki askeri üsse düzenlenen saldırıda ise 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Bitlis'teki saldırıda da 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 korucu yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bitlis'in Hizan İlçesi Nazar Bölgesi'nde askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu, bir korucu yaralandı.

Saldırı, Hizan'a yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Nazar bölgesinde meydana geldi. Ormanlık alana gizlenen bir grup PKK'lı teröris, saat 21.30 sıralarında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıya askerler anında karşılık vererek çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında 1 uzman çavuş şehit olurken, 1 korucu da yaralandı. Yaralanan korucu ise Hivan Revlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Çatışmadan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede ,takviye birliklerle geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Hakkari'de 2 asker şehit

Hakkari'de 2 asker şehit

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Tekeli Tabur Komutanlığı'na bağlı üs bölgesine teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Saldırıda 2 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı...

Bölgede teröristlere yönelik hava destekli operasyon sürüyor.

Beytüşşebap'ta 2 şehit

Beytüşşebap'ta 2 şehit
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şırnak'ın'ın Beytüşşebap ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan Sinekli Meydan mahallesinin İkinci köprü mevkiinde yol kontrolü için nöbet tutan köy korucularına PKK'lılar tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Yol kontrolünde bulunan korucular, sabah erken saatlerde yoldan 200 metre mesafedeki arazide arama tarama yaparken PKK'lılar tarafından daha önce döşenmiş olan uzaktan kumandalı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 2 köy korucusu şehit olurken, 1 köy korucusu ise yaralandı. Olay yerine güvenlik güçleri sevk edilirken, yaralı korucu ambulansla Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bombayı patlatan PKK'lıların kaçmış olabileceği dağlık alanda geniş çaplı operasyon başlatıldı.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda