Görüş Bildir
Haberler
Sinemadan Soğutması Muhtemel 2015'in En Kötü 20 Filmi

Sinemadan Soğutması Muhtemel 2015'in En Kötü 20 Filmi

10.12.2015 - 00:58

8 Aralık'ta Indiewire'nin belirlediği '2015'in En İyi 20 Film Afişi'ni yayınlamıştık. Aynı sitenin seçtiği senenin en kötü 20 filmi ise aşağıda yer alıyor. Listede ilginç filmler yer alıyor. Özellikle 13 numara oldukça şaşırtacak.  İyi seyirler ya da uzak durun, tamamen size kalmış:)

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Fantastic Four / Fantastik Dörtlü

20. Fantastic Four / Fantastik Dörtlü

Sue, Reed, Ben ve Johnny uzayda özel bir görev için yolculuk yapan dört astronottur. Görev esnasında beklenmedik bir kozmik radyasyona maruz kalan dörtlü bunun sonucunda farklı özel güçlere sahip olurlar. Sue artık görünmez olabilirken, Reed üst seviyede esneklik kazanır, Ben kayaya dönüşür, Johnny ise alev topuna dönüşüp uçabilmektedir. Ne var ki bu tehlikeli alternatif evrenden aldıkları süper güçlere adapte olmak o kadar da kolay değildir. Fantastik Dörtlü yeni güçlerine hakim olmaya çalışırken eskiden dost oldukları yeni bir düşmana karşı savaşarak dünyayı yok olma tehlikesinden kurtarmaya çalışacaktır.

Marvel'ın süper kahramanlar ekibinin yenilenen macerasının oyuncu kadrosunda başı çeken isimler Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan ve Toby Kebbell.

IMDb: 4,3

19. Burnt / Çok Pişmiş

19. Burnt / Çok Pişmiş

Paris'te bir restoranda çalışan Şef Adam Jones, kötü alışkanlıklarından vazgeçemeyince sahip olduğu her şeyi kaybetme aşamasına gelir. İki Michelin yıldızlı şef bir noktadan sonra kendi mutfağını oluşturup hatalarını telafi etmeye karar verir. Bunun için ekibine üstün yetenekli şefleri ve güzel Helene'yi katmak zorundadır...

Steven Knight'ın senaryosunu yazdığı John Wells'in ise yönetmenliğini üstlendiği filmin yıldızlarla dolu oyuncu kadrosunda Bradley Cooper, Sienna Miller, Jamie Dornan, Emma Thompson, Uma Thurman, Daniel Brühl ve Omar Sy gibi isimler yer alıyor.

IMDb: 6,7

18. Rock the Kasbah

18. Rock the Kasbah

Başarısız bir müzik yapımcısı, tehlikede olan kariyerini son bir fırsatla kurtarma şansını yakalar. Bir turne için Afganistan'a gidip aksilik sonucu parasız ve pasaportsuz kaldığında yolu genç bir kadınla kesişir. İşin ilginç yanıysa genç kadının olağanüstü bir sese sahip olması ve müzik alanındaki inanılmaz yeteneğidir. Birlikte Kabil'in yolunu tutup yerel yetenek şovu olan 'Afghan Star'a katılmak için yola çıkarlar. 

Oscar Ödüllü yönetmen Barry Levinson'ın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Shia LaBeouf, Zooey Deschanel ve Bill Murray paylaşıyor.

IMDb: 5,3

17. The Cobbler / Şans Ayağıma Geldi

17. The Cobbler / Şans Ayağıma Geldi

Max Simkin nesillerdir ailesinin işlettiği ayakkabı dükkanının başında duran bir ayakkabı tamircisidir. Tek hayali ise hayatına yerleşen bu rutinini kırıp, yeni yerler görmek, farklı insanlar tanımak ve dünyayı gezmektir. Max fazlasıyla sıkıcı bulduğu bu hayatı, dükkanda bulduğu babasından kalan bir makine sayesinde değişecektir. Sihirli güçleri olan makine sayesinde müşterilerinin ayakkabılarını ayağına geçirdiği anda onların kılığına bürünen Max; başta eğlenceli gelen bu özelliği biraz abartınca başına türlü dertler açmaya başlar.

Kameranın hem önünde hem de arkasında hatırı sayılı işler çıkaran Thomas McCarthy, son olarak 2011 yılında başrolde Paul Giamatti'yi izlediğimiz Kazananlar Klübü ile oldukça beğeni toplamıştı. Filmin başrolündeki Adam Sandler'a ise Dan Stevens, Steve Buscemi ve Dustin Hoffman eşlik ediyor.

IMDb: 5,8

16. Monsters: Dark Continent

16. Monsters: Dark Continent

İstila’da yaşananlardan on yıl sonra ve ‘Virüslü Alanlar’ dünyanın her tarafına yayılmışken, iki asker, Orta Doğu’nun çöllerinde istila alanının karanlık kalbinden geçecek şekilde hayat değiştiren bir göreve çıkarlar. Onlar hedeflerine ulaşıncaya kadar, gezegendeki gerçek canavarların uzaylı olmayacağı gerçeğiyle karşılaşmak zorunda kalırlar.

IMDb: 4,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Stonewall

15. Stonewall

1969 yılında Stonewall’da bir barda meydana gelen ve polislerin gaylere karşı başlattığı şiddet olaylarından yola çıkan film. baş karakter Danny Winters'ın, kız kardeşini arkasında bırakıp New York’a gelmesine odaklanıyor. Burada kendi karakterini bulan Danny, Stonewall Ayaklanmaları'nın öncülerinden biri oluyor.

IMDb: 3,2

14. Victor Frankenstein

14. Victor Frankenstein

Mary Shelley'nin klasikler arasına girmiş gotik romanından daha önce pek çok kez uyarlanan film bu sefer, 2012 tarihli Doğaüstü filmine imza atan Max Landis'in senaryosuyla beyazperdeye gelecek. Filmin yönetmen koltuğunda ise Şanslı Slevin filminden sonra pek çok televizyon projesinde yer almış Paul McGuigan oturuyor. Filmin genç oyuncuları arasındaysa Jessica Brown Findlay ve Daniel Radcliffe yer alırken, James McAvoy, Andrew Scott, Roderick Turpin ve Mark Gatiss onlara eşlik eden isimler arasında.

Radikal bilim adamı Victor Frankenstein ve keskin zekalı yardımcısı Igor Strausman, (Radcliffe) insanoğlunu ölümsüzlüğe götürmek için ortak bir vizyona sahiptiler. Ancak Victor’un deneyleri çok ileri gider ve bu saplantısı korkutucu sonuçlara yol açar. Sadece Igor arkadaşını deliliğin eşiğinden döndürebilir ve yarattığı canavardan onu kurtarabilir.

IMDb: 6,3

13. Kingsman: The Secret Service / Kingsman: Gizli Servis

13. Kingsman: The Secret Service / Kingsman: Gizli Servis

Gary “Eggsy” Price, çok küçük yaşta babasını bir askeri görevde yitirir. Bu gizli görev neticesinde ailesine bir madalya takdim edilir ve aileye bir kereye mahsus olmak üzere yardım istemeleri için bir telefon numarası verilir. Aradan 17 yıl geçer, işsiz Eggsy annesinin evinde yaşamaktadır. Bir gün trafikte kargaşaya neden olur ve tutuklanınca karakoldan kurtulmak için madalyayı kullanır. Onu bu olaydan kurtaran ajan Harry Hart ise hayatını Eggsy’nin babasına borçludur. Şimdi Harry, bu sıradan gibi görünen gence, gizli bir bağımsız istihbarat servisi ajanı olmanın yollarını öğretecektir. Eggsy’yi bu yeni hayatında ciddi bir sınav beklemektedir… Yönetmenliğini Matthew Vaughn'un yaptığı filmin senaryosunu Jane Goldman kaleme alıyor. Mark Millar'ın çizgi romanından uyarlanan filmin başrollerini Colin Firth ve Taron Egerton paylaşırken, kadroda onlara Samuel L. Jackson, Michael Caine, Mark Strong gibi yıldız isimler eşlik ediyor.

IMDb: 7,8

12. Ted 2 /Ayı Teddy 2

Kendi hayatını kuran Ted, artık sevgilisi Tammy-Lynn ile evli ve mutlu bir ayıcıktır. Harika bir seks hayatı olan Ted, baba olmak ister ve bunun için John'dan kendisi için sperm bağışçısı olmasını rica eder. Her şey yolunda gidiyor gibi görünürken, sperm bankasından gelen bir mektupla hayalleri yıkılır. Zira bu yöntemle bebek sahibi olması için öncelikle insan olduğunu kanıtlaması gerekmektedir! Ted şimdi ABD yasaları önünde diğer vatandaşlarla eşit haklara sahip olduğunu kanıtlamak için ruhu, duyguları olan bir insan olduğuna kanunları ikna etmelidir.

2012'de vizyona giren ve seyircileri gülmekten kırıp geçiren Ayı Teddy'nin devam filmi en az ilki kadar komik ve edepsiz. Yönetmenliğini ve Ayı Teddy seslendirmesini yine Seth MacFarlane'nin üstlendiği yapımın başrolü ilk filmde de olduğu gibi Mark Wahlberg. Canlı aksiyon ve CG-animasyonu birleştiren filmin senaryosunda MacFarlane'nin yanı sıra Alec Sulkin ve Wellesley Wild'ın imzası var.

IMDb: 6,5

11. Vice

11. Vice

Julian Michaels VICE adını verdiği muhteşem bir yaşam alanı kurgular. Burada oluşturduğu yapay kişilikler aynı insanlar gibi görünür, düşünür ve hareket ederler. VICE’ın müşterileri istedikleri herhangi bir fanteziyi bu kurgu içerisinde gerçekleştirebilir. Fakat bu yapay insanlardan biri olan Kelly, bilinçlenir ve neler döndüğünün farkına varır ve de VICE’tan kaçar. Bir yanda Julian’ın müşterileri ve yatırımcıları vardır diğer yanda ise VICE’a karşı büyük bir kin besleyen polis Roy. Kelly bu iki tarafın arasında kurtuluş için kaçar… Brian A Miller’ın yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosunda Andre Fabrizio ve Jeremy Passmore’un imzası var. Filmin başrollerini ise Bruce Willis, Ambyr Childers ve Thomas Jane paylaşıyor.

IMDb: 4,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. American Ultra

10. American Ultra

Mike ile sevgilisi Phoebe küçük bir kasabada son derece sakin bir hayat sürerken sıkıcı buldukları hayatları olağanüstü bir macerayla şenlecektir. Mike yakın zamanda sevgilisine evlilik teklifi etmeyi planlarken Mike'ı tanıyan kimsenin bilmediği bir sır her şeyi altüst eder. Mike esasında hükümet için çalışan bir gizli ajandır ve üstleri tarafından güvenilirliğine gölge düştüğü gerekçesiyle etiketlenmiştir. Mike, çalıştığı birim tarafından etkisiz hale getirilmeye çalışılırken Phoebe'yi de yanına alıp peşindekilerden kaçmak için yollara düşer ve tüm becerilerini sergilemek zorunda kalacağı zorlu bir deneyime adım atar. 

Aksiyon-komedi türündeki filmde başrollerdeki Jesse Eisenberg ve Kristen Stewart'a Connie Britton, Walton Goggins ve Topher Grace eşlik ediyor. Filmin yönetmeni ise Project X ile sinemaya adım atan Nima Nourizadeh.

IMDb: 6,1

9. Home Sweet Hell

9. Home Sweet Hell

Harika bir işe ve hayat sahip olan Don'un güzel günleri, birlikte olmaması gereken güzel bir kadının hayatına girmesiyle birlikte alt üst olur. Don, kendisini tehdit eden bu kadını ortadan kaldırabilmek için karısıyla iş birliği yapar fakat evdeki hesap çarşıya uymayacak ve işler içinden çıkılmaz bir hale gelecektir.

IMDb: 5,4

8. Unfinished Business / İşimiz İş

8. Unfinished Business / İşimiz İş

Yönetmenliğini Ken Scott'un üstlendiği filmin senaryosu Steve Conrad'a ait. Komedi filminin başrollerini ise James Franco'nun kardeşi Dave Franco, Sienna Miller ve Vince Vaughn paylaşıyor.

Küçük ölçekli iş yeri sahibi çalışkan Dan, hayatının en önemli iş anlaşmasını yapmak için iki ortağıyla Avrupa'ya seyahat eder. Ancak sıradan sandıkları bu seyahat gittikçe daha tuhaf bir hal almaya başlar ve hayal edemeyecekleri bir maceraya atılmak zorunda kalırlar.

IMDb: 5,4

7. Pan

7. Pan

İkinci Dünya Savaşı döneminde Londra'daki bir yetimhanede yaşayan Peter 12 yaşında bir çocuktur. Peter bir gün bir uçan gemi tarafından kaçırılır ve türlü zorluklar sonrasında kendisini Neverland adında uzak ve büyülü bir dünyada bulur. Peter burada eğlence ve tehlikenin türlü yüzüyle tanışacak ve sonunda onu kahraman olmaya itecek gerçek kaderiyle yüzleşecektir.

Kefaret, Aşk ve Gurur ve Hanna filmleriyle tanınan İngiliz yönetmen Joe Wright'ın yönetmen koltuğuna geçtiği bu yeni Peter Pan filmi, ağırlıklı olarak Blackbeard'ın gemisinde çalışan Hook ve Peter Pan’ın arkadaşlıklarının başlangıcına odaklanıyor. Filmin başrollerinde Levi Miller, Hugh Jackman ve Garrett Hedlund var.

IMDb: 6,0

6. Mortdecai / Üçkağıtçı Mortdecai

6. Mortdecai / Üçkağıtçı Mortdecai

Charlie Mortdecai, Londra'nın dışında lüks bir malikanede yaşayan bir sanat simsarıdır.  Üniversitede tanışıp evlendiği güzel karısı Johanna'yı deli gibi sevmektedir. Keyfine oldukça düşkün olan Charlie'nin maddi durumu ise oldukça kötü durumdadır. Kayıp bir Goya tablosu hayatından ödün vermeden yaşaması için bir çıkış yolu olabililir. İngiliz gizli servisi MI5, Charlie'ye bu tabloyu bulması karşılığında borçlarının silinmesini teklif eder. Bu tabloyu benzerlerinden farklı kılan, Nazilere ait mal varlıklarıyla dolu bir banka hesabına ait olmasıdır. Mortdecai, söz konusu tabloyu ortaya çıkarmak ister ama bu o kadar da kolay değildir. Çünkü tablo çalınmıştır. Charlie, ulusal güvenlik ajanı Alistair Marthland ile tablonun izini sürmeye başlar. Alistair'in Johanna'ya eskiden beri aşık olması karısına çok düşkün olan Charlie'yi rahatsız etse de, birlikte çalışmak zorunda kalırlar. Charlie'nin sadık yardımcısı Jock Strapp de onları bu görevde bir an olsun yalnız bırakmaz.

Kyril Bonfiglioli’nin romanından Eric Aronson’un senaryosuyla uyarlanan filmin başrolü Johnny Depp. Kadroda kendisine eşlik eden isimlerse Ewan McGregor, Gwyneth Paltrow, Paul Bettany ve Aubrey Plaza.

IMDb: 5,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Scouts Guide to the Zombie Apocalypse

5. Scouts Guide to the Zombie Apocalypse

3 izci açık havada yapacakları kampın hemen arifesindeyken yaşadıkları kasaba zombilerin istilasına uğrar! Üç kafadar kasabalarını kurtarmaya çalışırken, dostluğunda gerçek anlamını kavrayacaklardır! Christopher Landon'ın yönetmenliğini üstlendiği korku-komedi türündeki filmde Patrick Schwarzenegger, Halston Sage, Tye Sheridan ve Sarah Dumont göz çarpan isimler.

IMDb: 6,4

4. No Escape / Kaçış Yok

4. No Escape / Kaçış Yok

Jack Dwyer Amerikalı bir işadamıdır. Ailesiyle birlikte Güneydoğu Asya’ya yerleşme ve yeni bir hayata başlama kararı alır. Fakat fazla zaman geçmeden ülkede siyasi çatışmalar ve ciddi bir halk ayaklanması baş gösterir. Eşi ve çocuklarıyla beraber hayatta kalma mücadelesi veren Jack'e yeni tanıştıkları, gizemli bir adam olan Hammond yardım edecektir. Onun desteği ile Dwyer ailesi önce şehirden, sonra ülkeden kaçmanın yollarını arayacaktır. 

Gerilim türündeki filmin yönetmenliğini John Erick Dowdle’ın üstlenirken senaryosu Drew Dowdle ve John Erick Dowdle ikilisine ait. Filmin oyuncu kadrosunda başı çeken isimlerse Owen Wilson, Lake Bell, Pierce Brosnan, Russell Geoffrey Banks, Sterling Jerins, ve Claire Geare.

IMDb: 6,8

3. The Green Inferno

3. The Green Inferno

Bir grup aktivist öğrencinin, Amazon ormanlarında karşılaştıkları yamyam bir kabileyle olan imtihanını yine kendisinden beklenilecek biçimde mizahi bir dille ve kafi miktarda kan banyosuyla anlatmayı planlayan Eli Roth, inceden inceye de ortaya Cannibal Holocaust parodisi çıkarmayı hedefliyor.

IMDb:5,5

2. United Passions

2. United Passions

Jules Rimet, Joao Havelange ve Sepp Blatter. 3 başkanın aracılığıyla FIFA'nın geçmişi.

IMDb: 2,0

1. Entourage

1. Entourage

Aynı adlı televizyon dizisi Entourage'den beyazperdeye uyarlanan yapım, oyuncu Vince Chase'in peşinden giderek Hollywood'un bilinmeyen iç yüzünü, ilginç, renkli ve bir o kadar da tehlikeli dünyasını gözler önüne seriyor. Bir Hollywood yıldızının yaşayabileceği her uç deneyimi hayatına eklemlemeyi başarmış olan Chase ile birlikte onun tayfası Turtle, Eric ve Johnny sayesinde yaşadıkları perdeye taşıyan film; Ari Gold ile ekibin giriştiği riskli projeyi kanatlandırma sürecini konu alıyor

Yönetmen koltuğuna oturan Doug Ellin'in aynı zamanda öyküsüne ve senaryosuna da imza attığı filmin başrollerindeyse, Kevin Connolly, Adrien Grenier, Kevin Dillon ve Jerry Ferrera paylaşıyor. Film, beyazperdede de en az beyazcamdaki kadar iddialı olmayı hedefliyor.

IMDb: 6,7

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
5
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
B

IMDb puanı 7 üzeri olan filmler var ve en kötüler arasına girmeleri çok garip.

fötr kafa

#1 hollywood'un iç yüzünü gösterirsen tabi en kötü şeçilirsin. Övüceksin, en az 1 karede kocaman bir amerikan bayrağı olacak, 6.kattan arabanın üzerine düşüp... Devamını Gör

Abdüssamed Gedik

Birkaç film hariç, katılıyorum.