Görüş Bildir
Haberler
Sinan Ateş Cinayeti: MHP'li Kılavuz'un Evine Giden Polisin Tayini Çıkmış

Sinan Ateş Cinayeti: MHP'li Kılavuz'un Evine Giden Polisin Tayini Çıkmış

Emre Ordu
27.01.2023 - 11:11 Son Güncelleme: 27.01.2023 - 12:07

T24 yazarı Tolga Şardan, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin edindiği yeni bilgileri aktardı. Şardan, Tolgahan Demirbaş’ı gözaltına almak için MHP milletvekili Olcay Kılavuz’un bulunduğu eve giden polisin tayininin çıktığını, dosyanın asıl savcınısının izninin uzatıldığını belirtti. Ayrıca saldırıyı organize ettiği iddia edilen Doğukan Çep'in, Hasan Gedik dosyasındaki 35 senelik hapis cezası nedeniyle arandığı dönemde Çekmeköy’deki evinde olduğu ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

T24 yazarı Tolga Şardan, Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastı soruşturmasına dair edindiği bilgileri paylaştı.

Şardan, cinayeti organize ettiği iddia edilen Doğukan Çep'in ifadesini aktardı. Çep ifadesinde Hasan Gedik dosyasındaki 35 senelik cezası nedeniyle arandığı dönemde Çekmeköy’deki evinde olduğunu söyledi. 

Tolga Şardan ayrıca, soruşturma kapsamında tutuklanan Ülkü Ocakları'nın eski yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ı gözaltına almak için MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un evine giden ekipte yer alan bir polis memurunun tayinin çıkarıldığını iddia etti. 

Soruşturmaya ilişkin bir diğer gelişmede ise soruşturma savcısının izninin uzatılması oldu. Şardan, 'Aldığım bilgiye göre, soruşturmanın asıl savcısının izni uzatıldı. Başsavcılığın talimatı sonrasında savcının 2 Şubat’a kadar iznine devam edeceği belirtiliyor' dedi.

"Atamanın arkasında kimler var acaba?"

"Atamanın arkasında kimler var acaba?"

Şardan'ın yazısından ilgili kısımlar şöyle:

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Ankara Adliyesi’nde kritik gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Bilindiği üzere, soruşturma savcısı dört günlük izine çıkartılmıştı. Bu süre içinde cinayetin diğer önemli ismi Tolgahan Demirbaş adliyeye getirilmiş ve ifade verdikten sonra adli kontrol şartıyla evine gönderilmişti. Aldığım bilgiye göre, soruşturmanın asıl savcısının izni uzatıldı. Başsavcılığın talimatı sonrasında savcının 2 Şubat’a kadar iznine devam edeceği belirtiliyor. Gariplik savcıyla sınırlı değil. Aynı savcının kâtibi de izine çıkarıldı!

Bir ilginç bilgi daha vereyim. Soruşturmanın yükü nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca dosyaya ikinci savcı atanmıştı geçen hafta. Kıdemli savcı izine çıkartılırken, meslekte henüz üç yılı dolmamış kıdemsiz Savcı Durmuş Ali Kaya’nın mesleki kariyerini önceki Büyüteç’te duyurmuştum. Yine aldığım bilgiye göre; Savcı Kaya, adalet teşkilatında savcılığa başlamadan önce Emniyet teşkilatı personeliydi. Yani polisti! Polislikten savcılığa geçen Kaya’nın Aydın’daki görevinden jet hızıyla Ankara Adliyesi’ne atanmasının bir anlamı olsa gerek. Kaya’nın söz konusu atamasının arkasında kimler var acaba? 

Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Ankara Adliyesi’nde ağırlığının bulunduğunu deyim yerindeyse Bağdat’taki sağır sultan bile duydu. Soylu’nun adliyedeki ağırlığı ile polis kökenli Savcı Kaya’nın Ankara’ya atanması arasında bir bağlantı olup olmadığı sorusunun yanıtı önemli.

"MHP'li Kılavuz'un evine giden polisin tayini çıktı"

"MHP'li Kılavuz'un evine giden polisin tayini çıktı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ateş cinayetinden sonra yaşanan önemli bir gelişmenin bir yansıması oldu. Hatırlanacağı üzere; üçüncü kez adliyeye getirilen ve tutuklanan zanlı Tolgahan Demirbaş, ilk kez MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un yanında gözaltına alınmıştı. Cinayetle bağlantısı olduğu iddiasıyla Demirbaş’ı gözaltına almak amacıyla görevlendirilen Ankara Emniyeti Asayiş Şubesi’nden polis ekibi, eve gittiğinde MHP’li Kılavuz’la karşılaşmıştı. Bana ulaşan iddiaya göre; söz konusu polis ekibinde yer alan bir polis memurunun tayini çıkarıldı! Soruşturmayı yürüten Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu personeli polis memuru, Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosuna atandı. Atama sonrasında söz konusu polis memurunun emeklilik dilekçesi verdiği belirtiliyor.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
5
3
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Yüz bölümlük senaryo yaz desen böylesine sinsi yazamazsın... .... 🤪🤪🤪😡😡😡

Shot

Seni yok sayacaklar ama hep var olacaksın.

Tugay Başan

Akp ülkeyi o kadar kirletti ki 1993 yılları yaşanıyor artık