Görüş Bildir
Haberler
Şimdiye Kadar İzlemediğinize Pişman Olacağınız Son Yılların En İyi Kısa Filmleri

Şimdiye Kadar İzlemediğinize Pişman Olacağınız Son Yılların En İyi Kısa Filmleri

Kısa sürede çok şey anlatan ve izlerken içimizi sıcacık yapan son yılların en iyi kısa filmlerini derledik. 

Buyurun içeriğimize.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bao

1. Bao

IMDb 7,5

2018 yılı Pixar yapımlı kısa film, çocuk sahibi olamayan bir kadının, el yapımı hamurlarının hayat bulmasıyla anneliği deneyimlemeye çalışmasını çok güzel bir şekilde anlatıyor. 2019 yılında En İyi Kısa Animasyon Filmi Oscar ödülünü de alan Bao'nun annelik iç güdüsünü yansıtma tarzını çok seveceksiniz.

2. Canvas

2. Canvas

IMDb 6,5

Duygusal bir kısa film olan Canvas 2020 yapımıdır. Eskiden ressam olan yaşlı adam, eşini kaybettikten sonra hayata küsmüştür. Kızı her gün yaşlı adama torununu bırakıyor. Torunu ise sadece resim çiziyor. Küçük kız dedesinin gizli resim odasını keşfettiğinde ise onu tekrar resim çizmeye cesaretlendirmek için çabalıyor. Keyifli ve tatlı bulduğumuz bu kısa filmi de tavsiye ediyoruz.

3. Cops and Robbers

3. Cops and Robbers

IMDb 6,9

2020 yılında gösterime giren ABD yapımı kısa film, ırkçılığa ve yapılan polis zorbalığına dikkat çekmektedir. Dram türündeki film bizi gerçekten, insanlık tarihinin en büyük ayıplarından biriyle karşı karşıya bırakıyor. Film boyunca okunan şiir ile de duygularınızı doruklara çıkaracak anlamlı bir kısa film.

4. Hair Love

4. Hair Love

IMDb 7,4

2019 yapımı olan Hair Love filmi aynı zamanda 2020 yılının En İyi Kısa Animasyon dalında Oscar ödülü kazanmıştır. Dokunaklı bir hikayesi olan kısa filmin başında, annesinin nerede olduğunu bilmediğimiz bir küçük kızın, babasının saçını yapmakta ne kadar zorlandığını odağa alıyor. Yaklaşık yedi dakikalık bir zamanda bizi duygudan duyguya sürükleyen keyifli bir kısa film.

5. Homemade

5. Homemade

2020 yılında Netflix platformunda yayınlanan Homemade, Covid19 sürecindeki hikayeleri konu alan, dünyanın her yerindeki yönetmenler tarafından üretilmiştir. Ünlü isimlerin yer aldığı koleksiyonun içinde, keyifle ve bir çırpıda izleyeceğiniz 17 adet kısa filmler bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. If Anything Happens, I Love You

6. If Anything Happens, I Love You

IMDb 7,8

2020 yılı yapımı filmde çocuklarını kaybeden bir çiftin yaşadığı duyguları bize anlatan hassas ve duygusal bir film. 12 dakikalık bu kısa filmde kendinizi bambaşka yerlerde buluyorsunuz.

7. Kitbull

7. Kitbull

IMDb 8,0

2019 yılı Pixar yapımı bu kısa film, bir köpek ve kedinin güzel dostluğunu anlatan dokunaklı bir film. Hayvanların bakış açısını algılayabilmemiz ve insanların doğada bencilce yaşamlarını sürdürmelerini konu alıyor.

8. Rebooted

8. Rebooted

IMDb 7,5

2019 yapımlı kısa film, dram ve aksiyon türüdür. Phil bir zamanların animasyon oyuncusudur. Teknoloji ilerledikçe özel efektler kullanılan sektörde Phil'de kendine yeni bir şeyler bulmak için çabalar.

9. Sitara: Let Girls Dream

9. Sitara: Let Girls Dream

IMDb 7,3

2019 yılı yapımı filmde pilot olmayı hayal eden 14 yaşındaki Pari'nin babasının düşünceleri ise çok farklıdır. Günümüzün bile sorunlarından birini konu alan kısa film hem içinize dokunurken aynı zamanda toplumsal bir konuya değiniyor.

10. Sometimes, I Think About Dying

10. Sometimes, I Think About Dying

IMDb 7,2

2019 yılı yapımlı dram, romantik kısa filmde, içine kapanık bir kadının, ofisindeki bir erkekle flört etmeye başlamasıyla farklı duygularını bize aktarıyor. İletişimi kuvvetli olmayan ve karamsar olan bu kadının gözünden sürükleyici bir şekilde konuyu işlemesi bizi de çok etkiledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Neigbors' Window

11. The Neigbors' Window

IMDb 7,3

2019 yapımlı kısa film 2020 yılının En İyi Kısa Film dalında Oscar almıştır. Günlük hayatından sıkılıp, komşularının penceresini izlemeye başlayan bir kadını odak noktası alıyor. Çiftin komşularını izlemeleri kendilerini sorgulamalarına ve hayat koşuşturmacasında unuttukları kendilerinin farkına varmalarına neden oluyor. Aynı zamanda filmi izleyen bizler gibi komşularının penceresini seyreden çift, izleyici ile de bir özdeşlik kuruyor.

12. The Trader

12. The Trader

IMDb 6,8

2018 yılı yapımlı Gürcistan'ın kırsal yaşamında, gezgin bir tüccarı konu alan kısa bir belgeseldir. İzlemesi oldukça keyifli ve insanda farklı bir bakış açısı sunmasıyla da farklı hayatları daha yakından tanımamıza olanak sağlıyor.

13. Two Distant Strangers

13. Two Distant Strangers

IMDb 6,9

2020 yılı yapımlı kısa film, 2021 yılının En İyi Kısa Film dalında Oscar ödülünü kazanmıştır. Amerika'da siyahilere karşı yapılan ırkçılığı konu alan bir kısa filmdir. İntihal yaptığı gerekçesiyle de birçok tartışmaya konu olmuştur. Güzel anlatıma sahip bu kısa film için güçlü bir çalıntı iddiası ortaya atılmıştır.

Bunu da buraya bırakalım.👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
6
6
4
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?