Görüş Bildir
Haberler
Şile Kalesi'nin Restorasyonu TBMM'ye Taşındı

Şile Kalesi'nin Restorasyonu TBMM'ye Taşındı

ATKN
27.08.2015 - 10:14

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği önergede, restorasyonu sosyal medyada tepkilere neden, 'Sünger Bob'a benzetilen Şile Kalesi'ye ilgili sorular yöneltti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Barış Yarkadaş, önergesinde şu ifadeleri kullandı:

'İstanbul’un Şile ilçesinde bulunan 2000 yıllık Ocaklı Ada Kalesi’nin röleve ve restitasyon çalışmalarının Şile Belediyesi’nin resmi internet sayfasında belirtildiği üzere Şile Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi Mimarlık - Mühendislik ve Tasarım Fakültesi tarafından yapılmıştır. Söz konusu restorasyon sonrası; “tarihi bir yapının aslına olarak yeniden inşasından çok, yeni bir yapının imal edildiği” izlenimi oluşmuştur. Kalenin mevcut taşlarının hiç birinin yerinde kalmadığı ve yeni bir yapı oluşturulduğu gözlenen kale büyük tepkilere de neden olmuştur. Öyle ki kale çizgi film karakteri “Sünger Bob” ile özdeşleştirilerek adeta alay konusu haline getirilmiştir.

Bu çerçevede;

1-İlgili kalenin restorasyonu hangi firma tarafından ne kadar bedelle yapılmıştır?

2-Proje ve inşaat maliyeti dahil kale restorasyonuna harcanan tüm kalemlerin bedeli ne kadardır?

3-Tarihi ve Kültürel mirasımıza AKP’li belediyelerin verdiği önem bu mudur? Neden tarihi yapı aslından koparılmış, ruhsuz bir hale getirilmiştir? Bu konuda bir soruşturma açılması düşünülmekte midir?'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0