Görüş Bildir
Haberler
Sıkı Diyetlere Hiç Gerek Yok! Hamilelik Sonrası Kilolarınızdan Kurtulmanın Çok Kolay ve Doğal 10 Yolu

Sıkı Diyetlere Hiç Gerek Yok! Hamilelik Sonrası Kilolarınızdan Kurtulmanın Çok Kolay ve Doğal 10 Yolu

Elif P.
09.05.2019 - 10:32 Son Güncelleme: 10.05.2019 - 12:02

Hamilelik sonrası kilolarınızdan kurtulmak sandığınız kadar zor değil. Doğal yöntemlerle kilo vermenize yardımcı olacak önerileri sizler için Rumorlytic' den derledik. Şimdi bir göz atalım.

Kaynak: http://www.rumorlytic.com/10-surprisi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Oyun zamanını, spor zamanına çevirin.

1. Oyun zamanını, spor zamanına çevirin.

Bebeğinizin gelişimini yeteri kadar tamamladığını düşünüyorsanız, oyun zamanını spora çevirebilirsiniz. Ancak önce GÜVENLİK!  Bebeğinizin güvenliğinden tam olarak emin olmalısınız. Güvenliği sağladıktan sonra egzersizlere başlayabiliriz. Mesela:

  • Squat yaparken bebeğinizi tutabilirsiniz.

  • Bebeğinizi yukarı aşağı kaldırarak kol egzersizi yapabilirsiniz. (Hatta bebeğinizin kattığı ekstra direnç daha fazla kalori yakmanıza sebep olacaktır.)

  • Bebeğinizi kucağınıza alıp yürüyüşe çıkabilirsiniz. (Kollarınız güçlenmesine neden olacaktır.)

  • Bebeğiniz kucağınızda veya yanınızdayken karın egzersizleri yapabilir ve şınav çekebilirsiniz.

2. Öğünlerinizi bölerek oluşturun.

2. Öğünlerinizi bölerek oluşturun.

Bebek sahibi olmak, belli bir öğün planlaması yapmaya çoğu zaman izin vermez. Ancak doğru zamanı bulduğunuz zaman plan uygulamak kalori kaybetmek için iyi bir yoldur. Mesela;

  • Bir yemek yaptığınızda kalanları porsiyonlara bölerseniz, çok yemekten kaçınmış olursunuz. 

  • Eğer bütçeniz dahilinde ise, yemek teslim servisini deneyebilirsiniz.

  • Toplu bir alışveriş yapmanız gerektiyse, hepsini porsiyonlara bölebilirsiniz. Mesela atıştırma çantanıza birkaç çubuk kraker ya da kereviz koyabilirsiniz. (Bu al-git yöntemiyle hem zaman kazanırsınız hem de kalori kaybedersiniz.)

3. Su için.

Artık klişe bir söz haline gelen bu öneri aslında gerçekten işe yarıyor. Fazla su içmek tokluk hissi vermektedir. Bunun yanı sıra, emzirdiğiniz için zaten suya fazlasıyla ihtiyacınız var. Öğünlerden önce bir bardak su içmek, sizi çok yemekten alıkoyacaktır.

4. Daha fazla adım atmaya çalışın.

4. Daha fazla adım atmaya çalışın.

Eğer iki katlı bir eviniz varsa bu merdivenleri spor için kullanabilirsiniz. Hatta bebek bezlerini üst katta depolamak sürekli merdivenleri kullanmanızı sağlayarak kalori yakmanıza neden olacaktır. Buna alıştıktan sonra merdiven çıkarken adımlarınızı ikiye çıkartırsanız daha iyi olacaktır. Eğer tek katlı bir evde yaşıyorsanız, eşyalarınızı mümkün olduğu kadar uzağa koyun ki sürekli daha çok adım atmanızı sağlasın. Buna dışarıda da devam edebilirsiniz. Mesela parka veya eve gitmek için uzun yolları tercih edebilirsiniz.

5. Sıkı diyetlerden uzak durun.

5. Sıkı diyetlerden uzak durun.

Gündemde çok fazla hızlı ancak sağlıksız bir biçimde zayıflamanızı sağlayacak diyet türleri bulunmaktadır. Ancak hamilelikte alınan kiloları, sürü psikolojisi ile ortaya çıkan sıkı diyetlerle kaybedemezsiniz. Günlük yeme alışkanlıklarınızdan vazgeçmek yerine porsiyonlarınızı azaltmayı ve daha sağlıklı seçenekler eklemeyi düşünebilirsiniz. Mesela, bir kase dondurmanızın porsiyonunu azaltırken içine meyve ekleyebilirsiniz. Kısacası, yasaklanmış yiyecekleri içeren sıkı bir diyete bağlı kalmaktansa, günlük yeme alışkanlıklarınıza daha uygun dengeli bir diyet takip etmek hamilelikte aldığınız kiloları vermek için daha iyi bir yoldur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mümkün olduğu kadar çok emzirin.

6. Mümkün olduğu kadar çok emzirin.

Bebeğinizi emzirmek, hamilelikte aldığınız kiloları anında kaybetmek için iyi bir yoldur. Eğer hala bebeğinizi emzirebiliyorsanız, hamilelik öncesi kilonuza kısa sürede kavuşacaksınız ve bu defalarca kanıtlanmıştır. Süt üretimi için annenin yağ dokusu kullanılır ve vücuttaki enerji süt yapmak için harcanmaktadır. Dolayısıyla eğer bebeğinizi düzenli bir şekilde emziriyorsanız, bu kilo vermenize yardımcı olacaktır.

7. Daha fazla lifli gıdalar tüketin.

7. Daha fazla lifli gıdalar tüketin.

Gün içerisinde sadece 10 gram lifli gıda tüketmek, göbeğinizin 5 yıllık bir zaman periyodunda yaklaşık %3'ünü kaybetmenizi sağlar. Bu süre bazılarınız için çok fazla gelebilir, ancak hamilelikte aldığınız kiloları ne kadar yavaş kaybederseniz o kadar uzun süre bu kilolardan kurtulmuş olursunuz.

8. Küçük servis tabakları kullanın.

Hamilelik sonrası kilolarınızdan kurtulmanın en kolay yolu aklınızı ve midenizi tabağın tamamen dolu olduğuna inandırmaktır. Bütün öğünlerinizde daha küçük tabaklar kullanın ve belli bir süre sonra tabağınız sadece yarısını tüketmeye başlayın. En sonunda mideniz bu küçük porsiyonlara alışacak ve bir süre sonra aynaya baktığınızda göbeğinizin gittiğini fark edeceksiniz.

9. Annelik kıyafetlerinize elveda deyin.

9. Annelik kıyafetlerinize elveda deyin.

Bu süreç biraz can sıkıcı olabilir ancak asıl amaç kıyafetlerinizin sizin üstünüzde nasıl göründüğüdür. Mesela eğer annelik kıyafetleriniz, hamilelikten sonra hala size tam oluyorsa artık onları atma vakti gelmiştir ve bu size zayıflamanız için bir işaret olacaktır ya da size küçük gelen hamilelik öncesi kıyafetleriniz tam olmaya başladığında hedefinizi gerçekleştirmek için size bir motivasyon olacaktır.

10. Kendinize destek grupları bulun.

Birçok annelik veya doğum sonrası grupları vardır. Kendinize bir diyeti ve spor hedefi olan tavsiye alabileceğiniz bir grup bulun. Kolektif hareket etmek her zaman cesaret verici bir yoldur ve bu aktivite kısa sürede kilo verip  fit olmanızı sağlayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
5
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın