Görüş Bildir
Haberler
SGK'yı Milyonlarca Lira Dolandırdılar: Para Karşılığı Engelli Raporu, Hasta Olmayan Kişilere Binlerce Liralık İlaç

SGK'yı Milyonlarca Lira Dolandırdılar: Para Karşılığı Engelli Raporu, Hasta Olmayan Kişilere Binlerce Liralık İlaç

Tekirdağ merkezli 3 ilde, hasta olmayan kişilere piyasa değeri yüksek ilaçlar yazarak ve para karşılığı raporlar vererek, SGK'yı 5 milyon liradan fazla zarara uğrattıkları tespit edilen çete ile ilgili bugün bir kişi daha yakalandı.

Çete ile ilgili soruşturma derinleştirilirken, büyük dolandırıcılıkla ilgili yeni detaylar da gelmeye başladı... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aralarında doktor, hastane çalışanları ve eczacı kalfaları var

Aralarında doktor, hastane çalışanları ve eczacı kalfaları var

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, sahte hastalara yazdıkları piyasa değeri yüksek ilaçlar ve para karşılığı verdikleri raporlarla SGK'yı milyonlarca lira zarara uğratan çete soruşturmasında, bir kişi daha gözaltına alındı. 

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilen 49 gözaltı kararı üzerine Tekirdağ, İstanbul ve Çanakkale'de düzenlenen operasyonla 46 şüpheli dün gözaltına alındı. Şüpheliler, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, firari 1 şüpheli de bugün yakalanarak, gözaltına alındı.

ÖTV indirimi için yüzde 80 engelli raporu

ÖTV indirimi için yüzde 80 engelli raporu

2 ay süren teknik ve fiziki takibi sonunda, hasta olmayan kişilere farklı tanılar konularak, piyasa değeri yüksek olan ilaçlar yazıldığı ve para karşılığı sağlık raporu verildiği belirlendi. 

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde görevli doktor ve çalışanlar ile eczacı kalfalarının da aralarında bulunduğu şüpheliler tespit edildi. Şüphelilerin, malulen emeklilik, ÖTV indirimi ve engelli bakım parası gibi nedenlerle sağlık raporu isteyenlere, engel oranını yüzde 80 gösteren rapor düzenledikleri tespit edildi.

Hasta bulmak için aracılık yapan kişiler para transferini koordine etti

Hasta bulmak için aracılık yapan kişiler para transferini koordine etti

Soruşturma kapsamında, çok sayıda kişinin de çeteye hasta bulmak için aracılık yaptığı tespit edildi. 

Hasta olmayan kişilere yazılan ilaçlarla, SGK'nın 5 milyon liradan fazla zarara uğratıldığı tahmin edilirken, para transferini de bu aracı kişiler yönetti.

Çetedeki doktor tayin edilmiş

Çetedeki doktor tayin edilmiş

Şüphelilerin, 'rüşvet, resmi belgede sahtecilik ve kamu zararına nitelikli dolandırıcılık' suçlamalarından sorguları sürerken yeni detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde görevli nöroloji uzmanı doktor A.E.'nin daha önce bakanlık müfettişleri tarafından yapılan soruşturma kapsamında, İstanbul Büyükçekmece Devlet Hastanesi'ne tayin edildiği öğrenildi. Başsavcılık, doktor A.E.'nin daha önce görev yaptığı yerlerle ilgili çalışma başlattı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
10
10
8
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İsmail İri

Bunlarda sanıyor imam hatip mevzunu olan imam oluyor :D doktor oluyor eczacı oluyor hastane calışanı oluyor ve devleti sövüçlüyorlar

şeyma avşar

güüünaaayyydddııınnn yeni mi uyanmışlarrrr

Sorgulayan

gerçek dışı heyet raporu düzenlediklerine şahit oldum bunu yapan zaten her türlü yalanı dolanı yapar. memlekette namuslu insanı mumla arar olduk