Görüş Bildir
Haberler
Sezgin Tanrıkulu Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Sezgin Tanrıkulu'nun Eğitimi Nedir?

Sezgin Tanrıkulu Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Sezgin Tanrıkulu'nun Eğitimi Nedir?

Elif Ateş
29.05.2022 - 13:30

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu tekrardan gündeme geldi. 2018 yılından beri İstanbul Milletvekili olarak görev alan Sezgin Tanrıkulu, aynı zamanda bir avukat. Bir dönem Diyarbakır Barosu'nda başkan yardımcılığı ve genel sekterlik yaptı. İnsan Hakları Derneği'nin Diyarbakır'da kurulmasını sağladı. 1997 yılında Robert Kennedy İnsan Hakları Ödülü'ne layık görüldü. Peki Sezgin Tanrıkulu kimdir, kaç yaşında, nereli? Sezgin Tanrıkulu'nun eğitimi nedir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sezgin Tanrıkulu Kimdir?

Sezgin Tanrıkulu

Sezgin Tanrıkulu, 27 Mayıs 1963 yılında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Diyarbakırlı olan Sezgin Tanrıkulu, Kürt asıllıdır. Annesi Sabahat Tanrıkulu, babası ise Fehmi Tanrıkulu'dur. 

59 yaşında olan Sezgin Tanrıkulu, Remziye Tanrıkulu ile evlidir. Çiftin 3 çocuğu vardır.

Sezgin Tanrıkulu Eğitimi Nedir?

Sezgin Tanrıkulu hukuk

Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Üniversitesi'nde hukuk okudu. Daha sonra, Dicle Üniversitesi'nde kamu hukuku alanında yüksek lisans yaptı. Kültür Üniversitesi'nde doktora yaptı.

Sezgin Tanrıkulu'nun Siyasi Kariyeri

Sezgin Tanrıkulu CHP

Sezgin Tanrıkulu, siyasete Cumhuriyet Halk Partisi ile girdi. Daha sonra, İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan olarak göreve devam etti. 2011 yılında yapılan genel seçimlerde ise TBMM'ye İstanbul Milletvekili olarak girdi. 2018 yılında tekrardan İstanbul Milletvekili olarak göreve geldi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın