Görüş Bildir
Haberler
Şenol Güneş'ten Futbolculara Derbi Uyarısı

Şenol Güneş'ten Futbolculara Derbi Uyarısı

Batuhan
23.09.2015 - 11:14

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 19 Mayıs Stadı'nda 2 puan bıraktıkları maçtan sonra oyuncularına ciddi uyarılarda bulundu, “Derbide de böyle sinirli olursanız gerçek futbolumuzu sahaya yansıtamayız. Rakipte çok tecrübeli oyuncular var. Bu maç yalnızca taktik açıdan değil, psikolojik olarak da zor bir puan mücadelesi olacak” diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gençlerbirliği karşısında sezonun ilk beraberliğini alarak, derbi maç öncesi lider Fenerbahçe’nin 3 puan gerisine düşen Beşiktaş’ta, Teknik Direktör Şenol Güneş’in futbolcularına ciddi uyarılarda bulunduğu ortaya çıktı.

Siyah-beyazlı hocanın özellikle ikinci yarıdaki aşırı agresifliğe dikkat çektiği ve bu olumsuz durumun hem oyunun temposunu hem de takımın motivasyonunu düşürdüğüne vurgu yaptığı belirlendi. Fenerbahçe ile haftasonu ligin kaderini belirleyebilecek cinsten bir maç oynayacaklarını kaydeden Güneş’in, “Derbide de böyle sinirli olursanız gerçek futbolumuzu sahaya yansıtamayız. Evimizde hayal kırıklığı yaşayabiliriz. Rakipte çok tecrübeli oyuncular var. Bu maç sadece taktik olarak değil psikolojik olarak da zor bir puan mücadelesi. Kazanırsak moral açıdan önümüz çok daha açık olur” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Düğmeye bastı

Beşiktaş’ın teknik patronu, Gençlerbirliği maçında hakemle ve rakip futbolcularla tartışan oyuncuları için ayrı bir parantez açtı. Güneş, “Hakemlerle ve rakiple tartışmak bize bir şey kazandırmaz. Sakin kalsaydık belki de üç puanı alabilirdik. Bundan sonraki maçlarda özellikle de derbilerde çok daha sakin olmalıyız” diye konuştu.

Derbilerde sadece taktiğin ve oyun üstünlüğünün değil, psikolojinin de önemli bir yer tuttuğunu göz önünde bulunduran Şenol Güneş, bu nedenle hafta boyunca oyuncularını öncelikle mental anlamda maça hazırlayacak.

Beşiktaş’ın iki senedir derbi kazanamaması nedeniyle psikolojik çalışmalar içerisine girecek olan Güneş, siyah-beyazlı oyunculardan, Gençlerbirliği maçını bir an önce unutmalarını isteyecek.

Milliyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0