Görüş Bildir
Haberler
Senin Önündeki Engel Ne?

Senin Önündeki Engel Ne?

Bazen biz bazen hayat bazen ise çok güvendiğimiz insanlar zamanla önümüzde engel olabilir. Senin önündeki engel ne?

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Söyle bakalım kendini başarısız olarak görüyor musun?

4. Çok istediğin şeylere ulaşamayınca kendini nasıl hissediyorsun?

5. Sen hayatında çok fazla haksızlık yaşadığını düşünüyor musun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayatında daha çok bunlardan hangisini kullanıyorsun?

7. Kendini ne kadar seviyorsun? (1=en az, 5=en çok)

8. Bir karar aldığında etrafından nasıl tepkiler görüyorsun?

9. Sence bir insan her zaman ikinci bir şansı hak eder mi?

10. Son olarak senin hayatın nasıl olmalı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Senin önündeki engel yine sensin!

Senin önündeki en büyük engel yine sensin. Kendinle büyük bir savaş içindesin ve kendinle kavgalısın. Her adımından sonra kendine kızıyor ve kendini cezalandırıyorsun. Senin kendinle büyük dertlerin var. Her zaman önüne bir hedef koyuyorsun ama bu hedeflerin senin ulaşamayacağın zorlukta hedefler oluyor. Kendin beklediğin ve istediğin şeyler senin için zor şeyler. En ufak hatada kendini suçluyor ve her ortamda hep kendine kötü davranıyorsun. Sen kendinin değerini bilmiyorsun. Bu değer bilmemezlik kendine, sadece sen tarafından değil herkes tarafından kötü davranılmasına sebep oluyor. Sen fark etmesen de herkesin sana karşı kötü davranmasına sebep oluyorsun. Sen bir şeyleri başaramıyor ve risk alamıyorsan bu senden kaynakalanıyor. Çünkü sen kendinin önünde büyük bir engel olarak duruyorsun. Kendini cesaretlendirmek yerine neler yapamayacağını düşünüyorsun. Her işe başladığında ilk cümlen 'yapamam' oluyor. Bu şekilde başladığın şeylerin sonucunun başarısızlık olması kaçınılmaz bir şey. Senin engelleri aşabilmen için önce kendini aşman gerekiyor. Buna da kedini severek başlaman gerekiyor.

Senin önündeki engel hayat...

Senin önündeki en büyük engel hayat... Sen biraz şanssız birisin. Ne yaparsan yap bazı şeyler senin peşini bırakmıyor. Ne kadar kaçmaya çalışsan da bir şekilde karşına çıkıyor. Sana engel olan hayat senin zamanla umudunu da kırıyor. Hayatta karşına çıkan şeyler, onlara verdiğin değer ve onlara gösterdiğin  önem zamanla seni önemsizleştiriyor. Sen hayatla çok güçlü bağları olan birisin. Her gün umut ederek uyanıyorsun ama yaşadığın şeyler sonrası bütün umudunu tüketiyorsun. Bütün bunlara rağmen yaşam sevincini kaybetmiyorsun. Senin önünde engel olan her şey seni zorluyor. Neye tutunuyorsan kırılıyor ve neye doğru ilerliyorsan yolun taşlarla doluyor. Hayatındaki her şeye olumlu yaklaşan birisin. Ne kadar olumsuz şeyle karşılaşırsan karşılaş yine de bir şekilde kendine bir yol çizebiliyorsun. Senin önünde engel olan şeylerden kurtulman için biraz hayatını değiştirmen lazım. Hayat senden değişiklik bekliyor. Senin ısrarla peşini bırakmadığın şeylerin peşini bırakman gerektiğini söylüyor. Hayatla inatlaşmayı bırakıp, akışa ilerlersen hayatın engel değil, kolaylık sağladığını da göreceksin.

Senin önündeki engel seçimlerin...

Senin önündeki en büyük engel seçimlerin... Sana engel olan şey kararların ve seçimlerin. Sen ne kadar doğru şeyler yaptığını düşünsen de bunların sonucundan anlıyorsun ki aslında o kadar da doğru şeyler yapmamışsın. Sen neye adım atsan yanlış oluyor ve önünde ne kadar çok yol olursa olsun sen gidip en yanlış ona seçebiliyorsun. Hislerine güveniyorsun ama hislerin seni çoğu zaman yanıltıyor. Senin önünde engel olan şey kararlı yürümeye çalışırken, çok fazla düşünerek bir karara varamaman. Geç alınmış kararlar, geç düşünülmüş şeyler seni hep yanıltıyor. Zamanında harekete geçemediğin her şey için pişmanlık duyuyorsun. Seçimlerinin sana engel olmaması için, biraz sağlam adım atman gerekiyor. Ne çok bekletmeli ne de çok aceleci olmalısın. Başkalarının görüşlerini almak sana farklı bir pencereden bakma imkanı sunar. Bunu yapmaktan korkmamalısın. Hayatın için attığın önemli adımların çok büyük sorumlulukları olabilir. Bütün bunların üstesinden tek başına gelemezsin. Sen seçim yaparken sonunu düşünmeli ama sonunu göremediğin için de o karardan vazgeçmemelisin. Çünkü bazen hiç ummadığın iyi şeyler, en kötü gününde karşına çıkar.

Senin önündeki engel etrafındaki insanlar...

Senin önündeki engel etrafındaki insanlar. Senin çevrende çok fazla ve gereksiz insan var. Çoğu senin iyiliğini isterken çoğu da kötülüğünü istiyor. Sen çok çabuk insanlara güveniyor ve çok çabuk onları en yakının yapıyorsun ama insanların asıl niyetini bilemeyebilirsin. Sana engel olan şey güvendiğin insanlar... Her şeyini birileriyle paylaşman ve hayatınla ilgili her şeyi herkese anlatıyor olman senin en büyük yanlışın. İnsanlara karşı samimi olurken, zayıf noktalarını ve zaaflarını onlara teslim etmen pek sağlıklı değil. Seni desteklemeyen ve zamanla sen fark etmeden, başarısız olduğunu, bir şeyleri yapamayacağını veya seni küçümseyici davranış ve sözlerde bulunan insanları çok fazla dikkate alıyorsun. Bunu belki fark etmiyorsun ama birçok şeyi etrafına danışıyor ve ona göre hareket ediyorsun. Birinin senin hakkında fikirlerine çok önem veriyor ve aslında değer veriyorsun. Senin için en iyisini o düşünür sanıyorsun ama bu konuda yanılıyorsun. Çünkü kendin için en iyi olan şeyi yine sen bilirsin. Kimsenin senin yolunu kapatmasına izin vermemelisin çünkü kimse senin içindeki gerçek gücü göremez.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
24
12
10
7
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın