Görüş Bildir
Haberler
Senin Bilinçaltın Dünyaca Ünlü Hangi Psikolog Gibi Çalışıyor?

etiket Senin Bilinçaltın Dünyaca Ünlü Hangi Psikolog Gibi Çalışıyor?

Psikoloji, birçok dalı olan , davranışları ve bunların altında yatan nedenleri inceleyen bir bilim dalıdır. Tarih boyunca bu bilim dalına yön vermiş pek çok önemli psikolog vardır. Bunlardan bazıları ise gerek düşünceleri gerek araştırmaları gerekse de kişilikleri ile ön plana çıkmıştır.

Peki bilinçaltın bu, kendilerine özgü psikologlardan hangisi gibi çalışıyor hiç düşündün mü?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sence psikoloji nedir?

2. Bu hayattaki en büyük korkun ne diye sorsak?

3. Sence benlik algısının zihinde yarattığı duygu devinimini bunlardan hangisi daha iyi ifade ediyor?

3. Sence benlik algısının zihinde yarattığı duygu devinimini bunlardan hangisi daha iyi ifade ediyor?

4. Bu sorulardan en çok hangisinin cevabını merak ediyorsun?

4. Bu sorulardan en çok hangisinin cevabını merak ediyorsun?

5. Sence insanların karakterleri değişebilir mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yaşamı daha iyi anlamak ve daha sağlıklı bir hayat için öncelikle hangisi üzerine psikolojik çalışmalar yapılmalı?

7. Görselde yer alan ifadeyi dikkatlice oku.

7. Görselde yer alan ifadeyi dikkatlice oku.

Yukarıda ifade edilen tanım hakkındaki düşüncelerine en yakın seçenek hangisi?

8. Son olarak; sence 'ölüm' nedir?

8. Son olarak; sence 'ölüm' nedir?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Carl Gustav Jung!

Carl Gustav Jung!

Senin son derece güçlü bir bilinçaltın var ve gözlem yeteneği oldukça kuvvetli birisin! Bu bağlamda bilinçaltının tıpkı Carl Jung gibi çalıştığını söyleyebiliriz. İnsan ilişkilerine son derece önem veriyorsun ve sürekli insanların hareketlerinden ne hissettiklerini, ne anlatmak istediklerini anlamaya çalışıyorsun. Öğrenmeyi ve araştırmayı da oldukça seven bir yapın var ve sürekli bir şeyleri sorguluyorsun. Sırf bu yüzden çoğu ortamda çoğu zaman yanlış anlaşılıyorsun ve bu durum seni birazcık yıpratıyor. İkili ilişkilerinde ise oldukça sevecen ve anlayışlısın ancak hiçbir şeyi olduğu gibi kabul etmediğin ve açıkçası görünenden daha fazlasını anlayıp, kafa yorduğun için ilişkiyi sürdürmen biraz zor oluyor. Açıkçası seninle olabilecek kişinin güçlü bir karakteri ve en az senin kadar güçlü bir empati yeteneği olması gerekiyor. Son olaraksa bu hayatta inandığın en büyük şeylerden biri de; insanların asla değişemeyeceği!

Sigmund Freud!

Sigmund Freud!

Senin bilinçaltın, psikoloji biliminin öncülerinde Freud gibi çalışıyor! Bilinçaltını yönlendiren en önemli noktalardan biri; cinsellik! Sana göre bir bireyin mutlu ve sağlıklı olması için önce bu konuda içindeki korkuları aşması, kendini tanıması ve ne istediğini bilmesi gerekiyor. Çünkü insanoğlunun en doğal güdülerinden biri olan cinsellik, bireyin öz kimliğini keşfetmesi için en önemli yol. Bu söylediklerimizin doğrultusunda zihninin; sadece cinsellik üzerine döndüğü ve bunun için yaşıyormuşsun gibi bir anlam çıkarma. Şöyle ki sen; insanoğlunun önce bu meseleyi halletmesi, konuşmaktan ve ne istediğini söylemekten çekinmemesi gerektiğine inanıyorsun. Aynı zamanda sen; farklı ve sıra dışısın. Kimsenin söylemeye ya da yapmaya cesaret edemeyeceği şeyleri yapabiliyorsun. Tüm bunların ışığında gerek çoğunluğa göre aykırı olan düşüncelerin gerekse de farklılığından kimseyle kolay kolay arkadaşlık kuramıyor daha doğrusu güvenemiyorsun. Özetle sen; kendine münhasır, anlaşılması ve anlaşması biraz zor ve karmaşık birisin!

İvan Pavlov!

İvan Pavlov!

Senin bilinçaltın resmen merak duygusuyla yanıp, tutuşuyor! İnsanlara ve topluma son derece ilgili, sıcakkanlı ve açık birisin. Öğrenmeyi ve araştırmayı seviyorsun çünkü kendini hiçbir şey ile sınırlamak istemiyorsun. Bu yüzden daima yeni cevaplar peşindesin. Aynı anda pek çok şeye ilgi duyabiliyor hepsini aynı anda yapmaya çalışıyorsun. İnsanlar kadar hayvanları da çok seviyor ve anlamaya çalışıyorsun hatta öyle ki yeri geldiğinde bir insandan çok bir kedi veya köpekle hatta kuşla daha iyi anlaşabiliyorsun. Kendine güvenin tam ancak her an her şeye şüphe ile cevap aradığından hayata ve insanlara güvenin pek yok diyebiliriz! İnsanlarla kaynaşmakta, sosyalleşmekte hiçbir sıkıntın yok hatta çevrende pek çok arkadaşın bile var ancak senin gerçekten önemsediğin kişi sayısı yok denecek kadar az. Bunun sebebi ise senin kimseye kendini kolay kolay açmaman, içinde yer alan gerçek seni kolay kolay kimseye göstermiyorsun. Kısacası, birinin hayatında yer alabilmesi için önce hayat enerjisinin seninkine ayak uydurabilmesi sonra da güvenini kazanabilmesi gerekiyor!

Muzaffer Şerif!

Muzaffer Şerif!

Sen resmen bu dünyaya iletişim kurmak ve insanları anlamak için gelmişsin! Oldukça sosyal ve çevresi kalabalık birisin ama esas kendine özgü olan özelliğin ;çevrendeki herkesi istisnasız bir şekilde bireysel olarak değerlendirip, anlamaya çalışman! Her insanın kendine özgü olduğuna ve ona göre değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorsun. Bu derece anlayışlı, ön yargısız ve uysal biri olduğun içinse gerek iş gerekse de arkadaş ortamında oldukça seviliyorsun. En büyük zaafın ise aile ve çocuklar. Aile kavramı senin için çok değerli ve çocuklar sana göre hayatın en özel varlıkları. Çocuklarla hem çok iyi anlaşıyor hem de onların hayal güçlerine, hayata karşı enerjilerine hayranlık duyuyorsun. Son olarak; bir şeyleri planlamada ve organize etmede üstüne yok!

Harry Harlow!

Harry Harlow!

Seni bilinçaltını dolduran en önemli olgu; sevgi! Çevrendeki herkese sevgi dolusun ve son derece anlayışlısın. Ancak bu sevginin karşılığını alamamaktan ve yalnız kalmaktan da ölesiye korkuyorsun. Sana göre insanların gelişmesi, mutlu ve sağlıklı olabilmesi için gerekli olan en önemli şey, iletişim. Doğal olarak oldukça sosyal ve çevresine karşı fazla özenli birisin. Ancak insanlara karşı bir türlü tam olarak güven duygusu hissedemiyorsun. Sanki herkes senden bir şey alıp götürecek, bir şekilde seni bırakıp gidecekmiş gibi geliyor. Bunun bir uzantısı olarak da özellikle yakınında bulunan insanlara karşı sürekli bir kaybetme korkusu yaşıyorsun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
656
241
69
49
35
13
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?