Görüş Bildir
Haberler
Sen Türkiye'nin Hangi Yıllarına Aitsin?

etiket Sen Türkiye'nin Hangi Yıllarına Aitsin?

Borgen
29.12.2016 - 16:45

Dünya durmadan değişiyor. Her dönemin kendine has bir estetiği ve ruhu var. Bize de bugünleri tecrübe etmek düştü ama ruhun acaba gerçekten de şu ana mı ait? Bir fırsat olsa hangi dönemde yaşaman gerekirdi merak ediyor musun? Eğer senin dönemin hangisi bilmek istiyorsan seni hemen testimize alalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Haydi hemen başlayalım. Sence bir insan en çok hangisi için sonuna kadar mücadele etmekten çekinmemeli?

2. Bu saç stillerinden hangisi en güzeli sence?

3. Peki ya bunlardan?

4. Hayattaki en büyük korkuna en çok denk düşen bunlardan hangisi?

5. Çok canın sıkkın, kötü bir gün geçirdin ve eve doğru gidiyorsun. Genelde hangisinin hayalini kurarsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki "Kaos" kavramını en iyi özetleyen görsel sence bunlardan hangisi?

7. Burası mühim. Hangi tarz sence daha klas?

8. Herkesin hayatta öncelik verdiği bazı kavramlar vardır. Bu kelime gruplarından hangi renge ait olanlar senin için bir adım daha önde geliyor?

8. Herkesin hayatta öncelik verdiği bazı kavramlar vardır. Bu kelime gruplarından hangi renge ait olanlar senin için bir adım daha önde geliyor?

9. Son soruya geldik. Sevgili ile restorana gidildiğinde hesap ödeme işleri sence nasıl olmalıdır?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sen 2000'lere aitsin!

Sen 2000'lere aitsin!

Sen Türkiye'nin 2000'lerine aitsin! Çok gerilere gitmeye gerek yok. Sen bugünlere oldukça yakınsın. Eski usül şeyler pek sana göre değil. Mesela internetin olmadığı bir çağda yaşaman mümkün gözükmüyor. Nostaljiden çok ileriye bakmayı seven birisin. Geçmişte yaşamıyor daima geleceğe odaklanıyorsun. Değişen ilişki biçimleri seni rahatsız etmek bir yana heyecanlandırıyor. 2000'lerde akıl almaz bir hızla değişen ülkenin ruhuna ayak uydurmakta hiçbir sıkıntın yok. Seni geçmişe bıraksak orada bir kaç gün zor durursun. Türkiye'nin 2000'li yıllarda geçmişe göre dünyaya daha fazla entegre olması senin başka bir dönemde yaşamanı imkansız kılıyor. Çünkü sen seviye ne kadar yukarıysa tam da orada olmalısın!

Sen 1980'lere aitsin!

Sen 1980'lere aitsin!

Sen Türkiye'nin 1980'lerine aitsin! Senin ruhun 80'ler çılgınlığına oldukça uygun. Her açıdan gelgitlerle dolu bir dönem olan 80'ler senin hayat algına en uygun olanı. Ülke karışık ve hatta dünya karışık ama yeni bir hayat biçiminin de doğum sancıları her yeri sarmış durumda. Herkes değişim istiyor, teknoloji ilk defa bu denli hızlı, sanat farkı formlara bürünmüş... Tam bir çılgınlık hali ve sen tam da onun göbeğinde olmalısın. Giyim tarzından, saç şekillerine, siyasi gerilimlerden estetiğe kadar kendine özgü bu dönem senin gibi farklı biri için ideal zamanlar demek.

Sen 1920'lere aitsin!

Sen 1920'lere aitsin!

Sen Türkiye'nin 1920'lerine aitsin! Cumhuriyetin ilk yıllarında, henüz her şey çok tazeyken yaşıyor olman gerekirdi. Sen her şeyinle 1920'lerin estetiğine ve ruhuna uygunsun. İlkleri tecrübe etmesi ve hatta ilklere imza atması gerekenlerdensin. Heyecan senin anahtar kelimen. Değişimden heyecan ve mutluluk duyduğun gibi bazıları için mazi olmuş bazı değerleri de hala kuvvetli bir biçimde sahipleniyorsun. Sen 20'ler Türkiye'sinde zerafet ve kibarlığınla, teknolojiden uzak, eski usül aşklarla ve daha basit bir yaşam tazıyla mutlu olabilecek birisin.

Sen 1950'lere aitsin!

Sen 1950'lere aitsin!

Sen Türkiye'nin 1950'lerine aitsin! Senin çağın biraz belirsizlik biraz değişim çağı. Sen 50'lerde yaşamalı ve o atmosferi hem öznesi hem de seyircisi olmalıydın. Türkiye için zorlu geçen yıllar her şeyiyle senin hem hayatı algılama şekline denk düşüyor. Sen tüm dünyanın savaşın tedirginliğini yaşayıp yaralarını sarmaya çalıştığı dönemde kendisi de sancılı bir dönüşüm içindeki Türkiye'nin o dönemine aitsin. 50'ler estetiği de tam olarak senin tarzını yansıtıyor.

Sen 1970'lere aitsin!

Sen 1970'lere aitsin!

Sen Türkiye'nin 1970'lerine aitsin! Hem burada hem dünyada sıkıntılı geçen yıllar. Öte yandan da insanların aşkı ve eğlenceyi tekrar keşfettiği yıllar. Sen o arada kalmışlığı temsil ediyorsun. Uzun kuyrukların, karartma gecelerin, siyasi kavgaların ortasında ama aşkların sahici, müziğin klas, insanların daha naif olduğu yıllar. Sende hem o tedirginlikten hem de o özgür ruhtan bir parça var. Sen 70'lerde bu ülkede olup inandıklarının ve aşklarının arkasından sonuna dek gitmeliydin.

Sen 1990'lara aitsin!

Sen 1990'lara aitsin!

Sen Türkiye'nin 1990'larına aitsin. İlkleri yaşamak senin ruhunda var. Pek çok şey ile ilk defa tanışıp tecrübe ettiğimiz ve artık değişimin akıl almaz bir hıza ulaştığı 90'lar senin için ideal zamanlar. Sen yenilikçi bir insansın. Değişimden hoşlanıyorsun ve her şeyin yeni bir forma büründüğü 90'larda olmalısın. Hayatın daha naif yaşandığı, arkadaşlık ilişkilerinin daha sağlam kurulduğu, aşkların daha uzun sohbetlerin daha koyu olduğu bu dönem tam da senlik. Bu ülkede 90'larda çocuk olmanın ayrıcalığını yaşadın belki ama sen sadece çocuk değil tamamen o çağa aitsin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
606
228
161
83
67
65
41
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?