Görüş Bildir
Haberler
Sen Ne Kadar Değersiz Hissediyorsun?

Sen Ne Kadar Değersiz Hissediyorsun?

Kendimize davranış şeklimiz ya da sevdiğimiz kişilerin bize davranış şekli... Bunların hepsi kendimizi değerli ve önemli hissetmemizde büyük rol oynar. Sen ne kadar değersiz hissediyorsun?

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Söyle bakalım doğum günün unutulursa ne yaparsın?

3. Söyle bakalım doğum günün unutulursa ne yaparsın?

4. Pekiii kendinde sevmediğin birden fazla özelliğin var mı?

5. Etrafında sürekli tartıştığın ama aynı zamanda sürekli barıştığın biri var mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bundan 3 yıl sonra ne yapmak istediğini biliyor musun?

6. Bundan 3 yıl sonra ne yapmak istediğini biliyor musun?

7. Hayatında bir değişikliğe ihtiyacın var. Buna nerden başlarsın?

8. En son ne zaman bir hediye aldın?

9. Peki kendinle gurur duyduğun bir anı hatırlıyor musun?

10. Son olarak bunlardan hangisini daha sık yapıyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen başkalarını mutlu etmek için yaşayacak kadar değersiz hissediyorsun!

Sen kendini çok fazla değersiz hissediyorsun. Çok fazla bir şeyler yaşamış ve deneyimlemiş birisin. Biraz hayatı boş vermişsin. Yaşadığın şeylerden tat almıyor ve bir amacın olmadığını düşünüyorsun. Kendini değersiz görüyor ve çevren tarafından da böyle hissettiriliyorsun. Kendi başardığın veya çabaladığın şeylerle gurur duymuyorsun. Sen kendinle gurur duymayınca veya değer göstermeyince bunu bir başkasından beklemek çok zor. Sen önce kendine değer vermeli ve bunu diğer insanlara hissettirmelisin. Umutsuz birisin. Karşına çıkan her şey, her seferinde yaşanan olumsuzlar seni bu kişiye dönüştürmüş. Kendini bir kenara bırakmış ve başkaları için yaşamaya başlamışsın. Onların mutluluğu için kendi mutluluğundan fedakarlık etmişsin. İnsanları çok fazla düşünüyor ve onların üzülmesini istemiyorsun. Herkesin derdini kendi derdin gibi sahipleniyorsun. Kendi önceliklerini bir kenara bırakıyorsun. Bu ise senin değersiz hissetmene neden oluyor. Amaçlarını kaybettiğin ve kendinin de kaybolduğu bir hayattasın. Çevrendeki kişilerin düşüncelerini fazla önemserken, kendi düşüncelerini unutmuşsun. Sen bir başkasının seninle gurur duymasını beklememelisin. Başardığın şeyler veya deneyip yanıldığın şeyler olabilir. Önemli olan o yolda ilerlemiş olman. Sonucu kötü oldu diye, verdiğin o kadar emeği yok sayamazsın. Sen değersiz hissetmiyorsun aslında kendine değer vermiyorsun.

Sen kendini değersiz değil sadece biraz bıkmış hissediyorsun!

Sen kendini değersiz hissetmiyorsun. Sadece biraz bıkmışsın Yaşadığın şeylerden, karşına çıkan şeylerden, insanlardan, biraz şanssızlıktan biraz da kararlarından bıkmışsın. Kendini değersiz ve önemsiz hissettiğin hiçbir yerde bulunmuyorsun. Bazı anlarda sessizleşiyorsun ve öyle anlarda insanlara fırsat veriyorsun. Yani sen geri çekildiğinde onlar ön plana çıkmaya başlıyorlar. Bazen durman gerektiğini hissediyorsun, yavaşlaman gerektiğini... Hayatında başarmak istediğin ve gerçekleştirmek istediğin çok şey var. Bunların şimdilik nasıl olacağını bilmiyorsun ama bir gün olacağını biliyorsun. Hak ettiğin ve istediğin şeylere kavuşma düşünceleri seni motive ederken, aynı zamanda olumsuzluğa da itiyor. Aklının köşesinde sürekli olarak 'Ya olmazsa?' yer alıyor. Bu düşünceyle ilerlemek de senin için çok zor. Bütün bunlar seni yorup, bıktırmışken hayatta tek önemli şeyin kendin olduğun aklına geliyor. Etrafındaki insanlardan hayatından memnun birisin. Kendini değerli hissediyorsun çünkü bunu önce sen kendine hissettiriyor, daha sonra da insanlar sana hissettiriyor. Sevilen ve değerli birisin. Şu an biraz yorgun ve bıkmış olman senin değersiz olduğun anlamına gelmez. Sadece biraz durup, düşünmen gerektiği anlamına gelir.

Sen kendini seviyor ve değersiz hissetmiyorsun!

Sen kendini asla değersiz hissetmiyorsun. Kendini seviyorsun, önemsiyorsun ve herkesin de sana bu şekilde yaklaşmasını sağlıyorsun. Her zaman hayattan umut etmeyi, bir şeyler için çabalamayı bilen birisin. Karşına tabii ki zorluklar çıkıyor, 'Başıma gelmez.' dediğin şeyler geliyor, belki o an her şeyi sorgulamaya başlıyorsun ama sonra hayatın devam ettiğini de alıyorsun. Yani o zaman bir şekilde sen de devam etmelisin. Eğer umudunu kaybedip bir şeyleri bırakmaya başlarsan, o zaman hayat senin için çok zor bir hal alabilir. Sen onun yerine sürekli tutunacak bir şey buluyorsun. Her zaman önüne bir hedef koyuyorsun. Ona doğru ilerlerken de aslında umudunu kaybetmeye vaktin olmuyor. Hatanda olsa veya her şeyi kusursuz da yapsan kendinle gurur duymayı es geçmiyorsun. Yaptıkların ister küçük iste büyük olsun bunlar senin için çok kıymetli şeyler. Senin fikirlerin, düşüncelerin seni sen yapan şeyler. Bunları ne söylemekten ne de faaliyete dökmekten geri durusun. Çevrende sevdiğin kişilere de çok fazla değer veriyorsun ve aynı şekilde değer görüyorsun. Sen insanları iyi hissettirmeyi seven birisin. Tek bir kelimen, cümlen veya davranış ile mutlu olacaklarsa sen bunu o kişilere çok görmezsin. Bu nedenle her zaman iyimser biri olmaktan yanasın. Sen kendine fazlasıyla değer veriyorsun. Ne istediğini ve ne ile mutlu olduğunu çok iyi biliyorsun. Sen kendine bu kadar değer verirken bir başkasının seni değersiz hissettirmesi mümkün değil.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
21
12
12
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın