Görüş Bildir
Haberler
7 Soruluk Psikolojik Teste Göre Sahip Olduğun Ruhsal Bozukluğu Ortaya Çıkartıyoruz!

7 Soruluk Psikolojik Teste Göre Sahip Olduğun Ruhsal Bozukluğu Ortaya Çıkartıyoruz!

Yaşadığımız süre boyunca, karşımıza çıkan her şey gün sonunda bizim karakterimizi tamamlar. Bazı şeyler bizi altüst ederken bazı şeyler ise her şeyi artık farklı görmemizi sağlar. Bu 7 soruluk psikolojik teste göre hangi ruhsal bozukluğa sahipsin?

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

NOT: Bu psikoloji testi eğlence amaçlıdır! Teşhis için uzman bir doktora başvurun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendini bugün nasıl hissediyorsun?

2. Kendini sevme yüzdeni öğrenebilir miyiz?

3. Mutsuz olduğun bir yerde nasıl davranırsın?

3. Mutsuz olduğun bir yerde nasıl davranırsın?

4. Bu görsel seni rahatsız ediyor mu?

4. Bu görsel seni rahatsız ediyor mu?

5. Bunlardan hangisini yaşamak istemezsin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hangi insanlarla arkadaşlık kuramazsın?

6. Hangi insanlarla arkadaşlık kuramazsın?

7. Son olarak bunlardan hangisi seni güçlü hissettirir.

Sen depresyon bozukluğuna yatkınsın!

Sen depresyona yatkınsın. Zaman zaman kendini çaresiz ve umutsuz hissediyorsun. Önceden yaşadığın, belki de şu an yaşadığın şeyler senin psikolojini derinden etkiliyor. Bir şeylere halin yok. Adım atmaya, yeni şeylere başlamaya veya bir şeylere devam etmeye... Şu aralar her şey sana zor ve anlamsız geliyor. Çabalamaktan yorulduğun şeyler nedeniyle bu durumdasın. Hayatında kötü giden veya sürekli bir problemle karşılaştığın günlerde enerjin giderek daha da düşüyor. Sürekli yaşadığın olumsuzlukları düşünmek veya bunları düşünmek istemesen de bir şekilde düşünürken kendini bulmak hayatının belki de en sıkıcı anları oluyor. Sen aslında bunları düşünmek istemiyorsun ama çözüme kavuşmayan, seni rahatsız eden şeyleri düşünmeden de yapamıyorsun. Hayatında olan şeyler seni büyük oranda etkiliyor. Yaşadığın şeylere bu kadar kendini kaptırman veya sonucunun bir şekilde olumlu olmasını sağlamaya çalışmak, kendini bir şeyler için zorlamana neden oluyor. Sen çok kez kendini yorgun ve bitkin hissediyorsun. Bunun bir sonraki adımı ise depresyon oluyor.

Sen anksiyeteye yatkınsın!

Sen anksiyeteye yatkınsın! İçinde istemsiz yere bir sıkıntı hissettiğin anların çokluğu, gereksiz yere gerginlik hissetmek ve sürekli olumsuz ihtimali düşünmek... Bunlar senin hayatında çok sık karşılaştığın şeyler. Hepsi de tek bir şeye çıkıyor anksiyete... Kendin için sevdiklerin için ve geleceğin için büyük endişe içindesin... Elinden geleni yapsan da her şeyin mükemmel olduğuna inanmak ve görmek istiyorsun. Bazı anlarda belki gelecek kaygısıyla belki başka nedenlerden dolayı seni rahatsız eden bu duygu büyük oranda seni esir alıyor. Kendini huzurlu hissettiğin anlarda bile aklının bir köşesinde bir şeyler düşünmeye başlıyorsun. Sevdiğin kişilerden ilgi görememek seni değersizleştiriyor ve o andan itibaren onların senin hakkında ne düşündüğüne odaklanıyorsun. Çok fazla başka insanların düşüncelerine ve fikirlerine değer veriyorsun. Her zaman olumsuz ihtimali düşünmek senin daha kötü hissetmene neden oluyor. Çok isteyip olmayan şeyler veya hiç aklında yokken karşına çıkan şeyler... Hayat tam olarak böyle bir şey. Sen ne kadar her şeyin planını yaparsan yap, en beklemediğin anda ve en beklenmedik bir şeyle her zaman karşılaşacaksın.

Sen panik bozukluğuna yatkınsın!

Sen panik bozukluğuna yatkınsın. Hayatta çoğu şeyden korkuyorsun. Bir risk aldığında onun en ihtimalsiz sonuçlarını bile düşünmeye başlıyorsun. Bu durum da senin zaman içinde panik yapmana neden oluyor. Yaşadığın bu panik hali seni çok fazla hataya itiyor. Aldığın kararlardan emin olamıyor ve bu kararların sonuçlarını düşünmeye başlıyorsun. Hayatında hep doğru olanı yapmaya çalışmış birisin. Bunu yaparken de çok fazla düşünmemişsin aslında. Seni şimdi yanlışa ve hataya iten şey çok fazla düşünmek. Hayatında aldığın kararlar iyi veya kötü senin kararların, senin isteklerin... Sen istediğin için yaptığın şeylerden korkmamalı ve pişmanlık da duymamalısın. Sürekli bir şeylerin sonucu düşünmek senin o anından keyif almanı engelliyor. Her şeyi en iyi şekle yapabilmek için çok fazla stres altına giriyorsun. Bu stresi o an hissetmesen de daha sonra senin karşına çıkıyor. Kendine en büyük zararı stres içine girdiğin anlarda veriyorsun. Bunu fark etmiyorsun ama endişe ve kaygı içinde ilerlemenin nedeni stresli hayatın...

Sen narsistik bozukluğa yatkınsın!

Sen narsistik bozukluğu yatkınsın! Hayatında öncelik kimin olması gerektiğini biliyorsun. Her zaman sevilmek ve ön planda olmak istiyorsun. Bunu fark etmesen de, senden daha fazla dikkat çeken biriyle aynı ortamda olmak seni rahatsız ediyor. Özellikle seni kıskandığını fark ettiğin birinin, sürekli senin ortamında ve yanında olması seni rahatsız ediyor. Sen her zaman en iyisini hak ettiğini düşünen birisin. Hayatında da biraz da bunun için çalışıyorsun. Her şeyin en iyisine sahip olmak senin bu hayattaki amacın olabilir. Başarılı olmak senin için önemli. Hayatında her zaman sen başrol olmak istiyorsun ve bu senin en büyük hakkın. Bir başkasının peşinden koşmak, izinden gitmek veya yanında kendini belli etmeden yürümek. Bunların hiçbiri sana göre şeyler değil. Etrafında sana değer veren ve ilgi gösteren kişileri görmek istersin. Değerli olduğunu bu şekilde anlıyorsun. Çok fazla ileri seviye de olmasa da kendini seviyor ve hayatında bir çok kişiden daha değerli olduğunu düşünüyorsun. Narsistik bozukluğa yatkınlığının sebebi hayatında önceliği kendine vermen...

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
257
46
37
26
25
23
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın