Görüş Bildir
Haberler
Parmak Testine Göre Beyninin Hangi Tarafı Daha Baskın?

Parmak Testine Göre Beyninin Hangi Tarafı Daha Baskın?

Parmak şeklini seç, beyninin hangi tarafının daha baskın kullanıyorsun söyleyelim!

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avuç içini yüzüne doğru çevirerek seçer misin?

Sen, beyninin sol tarafını daha baskın bir şekilde kullanıyorsun!

Sen daha mantıksal bir karaktersin. Hayatında duygulara yer versen de sadece duyguların doğrultusunda hareket edemezsin. Düşünce yapın ve problem çözme yeteneğin doğrultusunda daha fazla beyninin sol tarafını kullanıyorsun. Daha gerçekçi birisin. Hayal kursan bile, bu hayaller gerçek olma oranı yüksek olur. Kendini riske atacak hiçbir adım atmazsın. Çünkü hayatında hiçbir şeyin riske atabilecek kadar değersiz olduğunu düşünmüyorsun. Farklı şeyler denemeyi seven ve yenilikçi birisin. Bu yenilikçiliğin kendini riske atmadığın sürece devam ediyor. Ayrıntılara takılan ve detaycı birisin. Küçük pürüzler görmek bile seni rahatsız edebilir. Bu nedenle biraz da kusursuzluk arayan birisin. Çözüm yollarına değil, direkt sonuca odaklanırsın. Karışık şeylerden hoşlanmıyorsun. Her şeyin net ve ortada olmasını istersin. Seni yoran ve kafanı meşgul eden insanlardan da aynı hızla uzaklaşırsın. Hayatında daha çok kendinle ilgileniyorsun. Meraklı ve araştırmayı seven yapın sayesinde de her zaman kendini geliştirebiliyorsun. Sayılarla aran iyi ve kendine bir şeyler kattığın sürece başarı oranın artıyor.

Sen, beyninin iki tarafını da baskın kullanıyorsun!

Sen beynin her iki tarafını da kullanıyorsun. Hem mantıklı hem duygusal bir karaktersin. Sen düşünme ve karar verme aşamalarında mantık ararken aynı zamanda hislerine de öncelik verirsin. Problemlerin hem nasıl işleyeceğiyle hem de nasıl sonuçlanacağı ile ilgileniyorsun. Bu nedenle de süreci aslında çok iyi bir şekilde yürütmüş oluyorsun. Hayatında her zaman karar alırken önce isteklerine bakmışsın. Bunu yaparken de aynı zaman da pişman olmamaya özen göstermişsin. Beyninin her iki tarafını da kullanman seni her konuda yetkin biri yapıyor. Hem performans hem de motivasyon açısından kendini yeterli hissedebiliyorsun. Çünkü beyninin sadece tek bir tarafını kullanman, senin zamanla diğer tarafının yetersiz kalmasına neden olur. Matematiksel konulara yatkın olduğun kadar sözel konularda da kendini gösterebiliyorsun. Her iki konuda da biraz biraz ön plana çıkıyorsun. Daha pratik biri olurken bu seni aceleci biri yapmıyor. Uzun süre bir şeye kadar vermek için düşünmez ama karar vermek için de yanlış yollara girmezsin.

Sen, beyninin sağ tarafını daha baskın bir şekilde kullanıyorsun!

Sen beyninin sağ tarafını daha baskın bir şekilde kullanıyorsun. Daha çok duygu odaklı birisin. Senin bir karar vermeni sağlayan şey duyguların. Hayal gücün yüksek ve istediğin zamanlarda bunu çok iyi kullanabiliyorsun. Kullandığında ise ortaya yaratıcı işler çıkartabiliyorsun. Daha çok görsel birisin. Gözüne hitap eden şeyleri dikkate alıyorsun bu nedenle de aslında görsel hafızan yüksek. Sanatsal anlamda kendini geliştirebilirsin. Mutlaka sanatın bir dalına yatkınsındır. Sezgisel biri olarak hayatında her zaman hislerine güvenirsin. Kararlarında daha çok duyguların ön planda ve mantığın devre dışı olduğu için, aslında birçok hata yapman kaçınılmaz oluyor. Estetik zevklere sahipsin. Biraz daha diğer insanlardan farklı düşünebiliyorsun. Sonuç odaklı değil süreç odaklı birisin. Bir şeyin nasıl olursa olsun bitmesi veya başlaması seni ilgilendirmez. Sen o şeyin nasıl başladığı veya nasıl bittiği ile ilgilenirsin. Yani o şeye sahip olduğundaki süreç senin için daha önemlidir. Resmin tamamına bakmaya çalışırken detayları kaçırabilirsin. Daha insancıl duygulara sahipsin. Empati yeteneğin yüksek. İnsanları sana hissettirdikleri şeyler için seviyorsun. Bu nedenle çıkar odaklı değilsin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
12
12
9
7
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Manav Yörük

Sen, beyninin iki tarafını da baskın kullanıyorsun! Sen beynin her iki tarafını da kullanıyorsun. Hem mantıklı hem duygusal bir karaktersin. Sen düşünme ve k... Devamını Gör

Manav Yörük

Beyninin her iki tarafını da kullanman seni her konuda yetkin biri yapıyor. Hem performans hem de motivasyon açısından kendini yeterli hissedebiliyorsun. Çün... Devamını Gör

Gizem Yenikler

Sen, beyninin iki tarafını da baskın kullanıyorsun!

Conrad B. Hart

Bu test eskiden başka bir şeyi ölçüyordu sanki...