Görüş Bildir
Haberler
Sen Acının Hangi Evresindesin?

Sen Acının Hangi Evresindesin?

Bu psikoloji testine göre sen acının hangi evresindesin söylüyoruz!

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Söyle bakalım kendini nasıl hissediyorsun?

4. Unutamadığın bir şey yaşadın mı?

5. İçindeki hissi bize tarif edebilir misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sence hayat zor mu?

7. Sen kime kızgınsın?

8. Günlerin nasıl geçiyor?

9. Sen bu günlerin bir gün biteceğine inanıyor musun?

10. Son olarak sen hayatını seviyor musun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnkar...

Sen acının inkar evresindesin. Yaşadığın şeyleri henüz kabullenmiş biri değilsin. Bunların neden senin başına geldiğini sorguluyor ve sürekli bir cevap arıyorsun. Bu cevabı da bir türlü bulamıyorsun. İçinde kabullenemediğin bu şey seni her geçen gün yaralıyor. İmkan vermiyorsun bazı şeylere. Düşününce yaşadıklarını kafan karışıyor. Nasıl ve neden diyorsun. Bunlar gerçekten oldu mu yoksa sen bir rüyada mısın bunu sorguluyorsun. Acının inkar evresi, bir şeyleri sürekli görmezden gelmektir. Sen hayatında olan şeylerin üstünü kapatıyorsun. Ne birine bahsediyor ne de birine acılarını anlatıyorsun. Hayatına bir şekilde devam ediyorsun ama çoğu zaman kendini bir boşlukta hissediyorsun. En başından sonuna kadar yaşadığın her şeyi düşünüyorsun. En ince ayrıntısına kadar düşünüyor ve bu ayrıntılarda kayboluyorsun. Bazen nasıl anlamadığını düşünüyor bazen ise elinden hiçbir şey neden gelmediğini. Bu evrede kendine çok fazla soru soruyorsun ama bu soruların hiçbirinin cevabı sen de yok. Sen bir şeyler yaşadın ve bunu yaşamak zorundaydın. Ne kadar inkar edersen et yaşadıklarını ne değiştirebilir ne de geri alabilirsin.

Öfke...

Sen acının öfke evresindesin. Kendine, çevrene, yaşadıklarına kısaca hayata kızgınsın. Sana bu şeyleri yaşattığı, karşına çıkardığı için öfkeleniyorsun. Bunları düşündükçe daha da öfkeleniyorsun. Eskisi gibi mutlu değilsin ve eskisi gibi iyi hissetmiyorsun. Güzel şeyler olsa bile eskisi gibi gülemiyorsun. Artık hayatında hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını düşünüyorsun. Bu evrede bir anlam ararsın. Seni hayata tekrar bağlayacak bir şey... Tekrar seni mutlu edecek, tekrar eski haline döndürecek birini... Bunu bulduğunda değişeceğine inanırsın ama aslında öyle olmaz. Yaşadığın hayal kırıklığı, eksiklik sana büyük bir öfke bırakır. Yapmadığın, yapamadığın şeyler için bile öfkelenirsin. Geçmişi sık sık düşünür ve 'keşke' dersin. Şimdi yapmak için geç olan şeyleri yapmış olmayı dilersin. Sen acının bu evresinde en çok kendine zarar verirsin. Öfken belki yaşadıklarına dairdir ama sen hep kendinden çıkartırsın öfkeni. Ne kadar kızarsan kız, ne kadar öfke duyarsan duy, yaşadıkların bu şekilde de hafiflemeyecektir. Ne yapacağını bilemediğin bir bilinmezliğe kalırsın.

Depresyon...

Sen acın depresyon evresindesin. Hala yaşadığın şeyleri düşündüğün ve giderek karanlığa yürüdüğün bir evrede bulunuyorsun. Kendine ne kadar çıkar yol arasanda bulamadığın bir evredesin. İnsanlardan yardım beklediğin ama giderek de içine kapandığın bu evre seni daha sessiz, daha farklı birine çevirir. Bazen fazla enerjik olabilir, bazen ise fazla sakin... Kendi ruh haline kendin bile anlam veremezsin. Endişelenirsin, üzülürsün, unutursun... Bütün bunlar bu evrede çok fazla düşünmene neden olur. Neler yaşadığını tekrar tekrar düşünür ve nasıl iyi olacağını düşünmeye başlarsın. Bir şeylerin olduğunun farkındasın ama ne olduğunu bilmiyorsun. İleriyi görmüyorsun, çünkü artık bir şeyler için çabalamak, plan yapmak sana saçma ve anlamsız geliyor. Geleceği düşünmüyorsun ve gelecek için hiçbir şey planlamıyorsun. Hep mutsuz olduğunu düşünüyor ve büyük bir umutsuzlukla yaşamaya çalışıyorsun. Bu evrede hayat çok yavaş ilerler. Günler geçer ama sana sanki aylar geçmiş gibi gelir. Etrafındaki herkesten uzaklaştığın bir dönemdesin. Seni tekrar ayağa kaldıracak şey aslında yine etrafındaki insanlar olduğunu unutmamalısın.

Kabullenme...

Sen acının kabullenme evresindesin. Birçok şey yaşadın ve gördün. Baş etmeye çalıştığın her şey ayağına dolandı ve hatta belki de çoğu şey olduğu gibi kaldı. Altından kalkamadığın ve sana büyük yükler bırakan durumlarla karşı karşıya kaldın. Kendini iyi hissetmek ile kötü hissetmek arasında kaldığın bu evrede aslında birçok olumsuz duygu kaybolur. Yerine iyi duygular gelmez. Aslında kendini nötr hissettiğin bir evredesin. Burada geçmişi unutmaya çalışır ve geleceğe odaklanmaya başlarsın. Artık hayatın ne olursa olsun devam ettiğini görmüş birisin. Geçmişte olan hiçbir şeyi değiştiremeyeceğinin farkındasın. Sana umut veren ve sana tekrar hayal kurduran şeyler bulmuşsun. Artık gelecekten korkan biri değilsin. Hayatın içine daha çok dahil oluyor ve daha çok iyi hissediyorsun. Eksiklik, bunalmışlık hislerinin hepsi yavaş yavaş kayboluyor. Sen artık bir şeyleri kabullenmiş birisin. Hayatın karşına neler çıkarabileceğini görmüşsün. Adımlarını yine dikkatli atmaya çalışıyor ve her ihtimali düşünüyorsun. Bu evrede geleceğe odaklanmak senin zamanla daha iyi hissedeceğini gösteriyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
78
16
12
9
8
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Kabullenme...

Merve

inkar

Nurcan Güneri

Kabullenme...