Görüş Bildir
Haberler
Selman Musluğu Kapadı: Suudi Prenslerin Parası Kalmadı Varlıklarını Satıyorlar

Selman Musluğu Kapadı: Suudi Prenslerin Parası Kalmadı Varlıklarını Satıyorlar

Geçmiş yıllardaki ultralüks hayatlarını Veliaht Prens Selman'ın gözüne batmamak ya da getirdiği ek yükümlülükler yüzünden nakit ihtiyacı olan Suud prensler, varını yoğunu satmaya başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yat, kat, sanat ne varsa satıyorlar

Yat, kat, sanat ne varsa satıyorlar

Suudi Kraliyet ailesine mensup bazı prensler, krallığın fiili hükümdarı olan Selman'ın aile üyelerini yakın markaja alması ile gelir kaynaklarını kurutarak zor duruma düşürünce, prensler ABD ve Avrupa'da bulunan 600 milyon dolardan fazla değeri olan gayrimenkul, yat ve sanat eserlerini sattı.

1970 ve 1980'lerde petrol satışlarından elde edilen olağanüstü gelirler ile dünyanın en pahalı ve lüks pazarlarına servet akıtan üst düzey prensler yaşam standartlarında düşüş yaşıyor. Euronews'in aktardığına göre yıllarca büyük paralar satılması zor varlıklara harcandı.

Prensler savunmasız

Prensler savunmasız

Dev hizmetli kadroları ile müsrif bir yaşam tarzı belirleyen Suud ailesi üyeleri ayda 30 milyon dolar gibi harcamaları yapınca paraları bitti. Hükümet politikasında yapılan değişiklikler, prensleri savunmasız bıraktı.

Kaynaklar, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın, bazı kraliyet aile üyelerinin gelir kaynaklarını kuruttuğunu sıcak paraya ulaşmak için varlıkların satışa çıktığını belirtti. Mülklerin bakımı, vergi, maaşlar, uçak ve gemilerin park ücretleri için nakit paraya ihtiyaç duyuluyor.

Selman'ın gözüne batmamak için lüks varlıklar satışta

Selman'ın gözüne batmamak için lüks varlıklar satışta

Prensler, Selman'ın, dikkatini çekmemek için daha az gösterişli bir hayat sürmek için de satış yaptığı belirtilirken, kaynaklar şunları söylüyor: 

Bu insanlar çalışmıyor, çok sayıda personeli var ve (Veliaht Prens Muhammed bin Selman'dan) korkuyorlar. Prensler, arka ceplerinde nakit para ama görünür olmayan bir servet olmasını istiyor. 

Satılan varlıklar arasında İngiltere'de 155 milyon dolarlık bir mülk, 200 feet uzunluğunda iki yat ve son kral tarafından düğün hediyesi olarak verilen Babür takıları olduğunu söyleniyor.

İş fırsatları için satan da var!

İş fırsatları için satan da var!

Suudi Arabistan'ın eski Washington Büyükelçisi Prens Bender bin Sultan'ın da aralarında bulunduğu prensler, bir zamanlar Suudi Arabistan'ın en güçlü isimleri arasında yer alıyorlardı. Bender'in sözcüsü ise satışları şu şekilde açıkladı: 

Veliaht prensin yaptığı inanılmaz iş ve yarattığı yatırım fırsatları nedeniyle, Prens Bender, Suudi Arabistan'da yatırım yapmakta daha fazla kar gördüğü için tüm denizaşırı varlıklarını sattı.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman, 2020 yılında tutuklanan amcası ve kuzeni de dahil, tüm rakip görülen akrabalarını sıkıştırarak, binlerce kraliyet mensubunun yardımlarını kesti. Bu masraflar, Suudi hükümetine yıllık yüz milyonlarca dolara mal oluyordu.

Çalışanlarına ek vergi getirdi

Çalışanlarına ek vergi getirdi

Selman, Kraliyet ailesi üyelerinin petrol ve emlak satışlarının yanı sıra iş anlaşmalarının da önünü kesti. Bankalardan karşılıksız kredi çekme işlemi yapamayacaklar.

Her bir prensin evinde çalışan dördüncü personelden fazlası için kişi başına 2 bin 500 dolar vergi getirilince prenslere yüzbinlerce dolar maliyet eklendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
7
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın