Görüş Bildir
Haberler
Selin Bilançosu Ağır: Farklı Şehirlerde Sulara Kapılan 3 Kişi Öldü, 1 Bebek Kayıp!

Selin Bilançosu Ağır: Farklı Şehirlerde Sulara Kapılan 3 Kişi Öldü, 1 Bebek Kayıp!

AFAD, dün yapılan uyarılar sonrası Aksaray ve Nevşehir'de yaşanan sel felaketlerinde 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 bebeğin ise kayıp olduğunu açıkladı. Bölgedeki ekiplerin bebeği arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aksaray ve çevresinde dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bazı belde ve köylerde sel meydana gelirken yollarda da çökme oldu.

Aksaray ve çevresinde dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bazı belde ve köylerde sel meydana gelirken yollarda da çökme oldu.

Ihlara yolu Kireçlik mevkisindeki su baskınında ise vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Bölgeye sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Çok sayıda aracın hasar gördüğü sel nedeniyle araçlarında mahsur kalan 13 kişi jandarma ve AFAD ekiplerince kurtarıldı. Kurtarılan kişiler, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Ekipler, Kireçlik mevkisinde sel sularına kapılan Gülseren E'nin cansız bedenine ulaştı. Öte yandan bir bebeğin kayıp olduğu, arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

"Risklerle ilgili uyarılarda bulunmuştuk"

"Risklerle ilgili uyarılarda bulunmuştuk"

Çalışmaların devam ettiğini ve her ihbarı değerlendirdiklerini vurgulayan AFAD Başkanı Memiş, şöyle konuştu:

'Biz AFAD olarak dün itibarıyla Meteoroloji Genel Müdürlüğünden almış olduğumuz bilgi çerçevesinde, Türkiye genelinde riskli illerle ilgili uyarılarda bulunmuştuk. Hem dün hem de bugün için muhtemel riskli yerleri tespit etmiştik. Samsun ve bölgesinde turuncu alarm, Orta Anadolu için ise sarı alarm vermiştik. Hatay'dan Samsun'daki olaya müdahale etmek için seyahat halindeyken Aksaray ve Nevşehir'den ihbarlar geldi. Maalesef Aksaray'da ekiplerimizce 3 olaya müdahale etmek durumunda kaldık. Merkeze bağlı bir köyde vatandaşların akıntıya rağmen yoldan geçmeye çalıştıklarını tespit ettik. Ancak maalesef suya kapıldılar, akan su neticesinde bir araçtaki hanımefendi eşiyle beraber suya kapıldı. Hanımefendinin cenazesine ulaştık. Yine başka bir araçta da karı koca kendileri kurtuldular, 3 aylık bebekleri suya kapıldı. Kayıp bebeği arama çalışmalarımız devam ediyor.'

Çiftin otomobili sel sularına kapıldı

Çiftin otomobili sel sularına kapıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Nevşehir'de saat 20.00 sıralarında Gülşehir ilçesi Tuzköy Mahallesi tuz ocağı mevkisinde sel meydana geldi. Şevket Şimşek yönetimindeki 40 EK 339 plakalı otomobil, seyir halindeyken sağanak yağmur başladı. Etkili olan sağanak sele dönüşürken seyir halindeki otomobil de taşkınla sürüklendi. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine jandarma, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler çiftin bulunması için çalışma başlattı.

Bölgede çalışma yapan ekipler, sel sularına kapılan otomobili boş halde buldu. Sel sularında gözden kaybolan Şevket ve Zöhre Şimşek çiftinin cansız bedenleri, yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından araçlarına 500 metre uzaklıkta bulundu. Çiftin cenazesi otopsi için Nevşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

Oy yavrum benim:( umarım sağ salim bulunur 🙏 Geçmişler olsun ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum..

Özlmmm

Çok geçmiş olsun 😔😔

KumdanKum

Vefat edenler için üzüldüm bebek için ayrı üzüldüm sağ salim bulunur inşallah çok geçmiş olsun 🙏