Görüş Bildir
Haberler
Selda Terek Yazio: Hayatın Hakkını Vermek

etiket Selda Terek Yazio: Hayatın Hakkını Vermek

Selda Terek
28.12.2020 - 19:55 Son Güncelleme: 12.04.2021 - 11:07

Genelde mutlu bir insanım. Hayata komedi gözlüklerinden bakarım çünkü. Bu nedenle bana sordular; “Hayatın hakkını vermek konulu Tv’de bir canlı yayına 31 Aralık 2020 gecesi katılır mısın?” diye. “Olur” dedim düşünmeden ama aileden veto yedim ve derhal o oluru olmaza çevirdim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Katılsaydım diyecektim ki:

Katılsaydım diyecektim ki:

Hayatın hakkını vermek demekle eğer hayatı dolu dolu yaşamayı kastediyorsanız size bir dizi sözüm var: 

1. Yorul! Çünkü yorulmayınca dinlenmenin tadı yok. 

2. Dinlen! Çünkü dinlenmediğinde kendini yenileyemiyorsun. 

3. Üret! Çünkü ancak böyle daha değerli hissedersin kendini. 

4. Sağlık kendiliğinden gelmez, onu kazanman gerekir. Ölene kadar sahip olduğun tek varlık bedenin, içindeki enerjin ve duygularındır. Bir zahmet iyi bak onlara. 

5. Hayat, mutlu koşullar hazırlayıp da “Hadi şekerim gel biraz da mutlu ol” demez insana, o koşulları, şansı sen hazırlayacaksın. 

6. Doğayı sevmezsen o da seni sevmez. Doğalı tercih etmezsen o da seni tercih etmez. Bir çiçeğin yanından onu fark etmeden geçiyorsan, bu yazıyı da okuma, senin için bir şey ifade etmez. 

7. Bazen oluruna bırak bazen de bırakma. Bir formülü yok mutluluğun. Ama formülün bazı bileşenlerini biliyorum galiba: Mesela sevgi var, ilgi var, şefkat, neşe var bu formülde. Bu malzemeler varsa elinde helvayı da sen kar bir zahmet. 

8. Hayatın tadı illaki uzak diyarlara gitmekle çıkmaz. Çünkü biliyorsun ki insan neşeyi de hüznü de nazik neticesinde taşır. Gittiğin yere seninle gelir huzur da huzursuzluk da. Gitmekte olmasın gözün, fırsatını bulursan git ama... 

9. Özgür olmaya bak! Bedeninle ve zihninle. Sana her söylenene inanma. Kolaya kaçma, sen de sorgula, öğren, bil. Neden mi? Bu soruyu hala soruyorsan muhtemelen cevabı yine anlamayacaksın, o yüzden boş ver. 

10. Çok matah değil kalp kırmak, son sözü söyleyen olmak. Tut şu çeneni biraz. Bağırma! Sus ve dinle! Bak bakalım senin sesinden başka sesler ne diyor sana? 

11. Bu dünyadaki her şey enerjiden ibaret. Bunu söyleye söyleye tüy bitti dilimizde. Ve benzer frekanslar birbirini çeker. İyiyi çekmek istiyorsan iyiyi düşüneceksin, iyi söyleyeceksin ve belki de beynini iyi olduğuna inandıracaksın. Başka yolu yok.  

12. Sanat ve bilimde mutluluk var, diyeyim sana. Siyaset, ekonomi, işletme içerik olarak çok vasat. Bence yani :) ... 

13. İçki, sigara ve uyuşturucu mu? Bu kadar mı sevmiyorsun kendini? Anlık zevkler peşinde koşacak kadar mı zayıf karakterin? Sana söyleyecek sözüm, seni ikna edecek vaktim yok. 

14. Dur! Ve bak. Müziği duy, rengi gör, sevgiyi hisset... 

İşte hayat dolu dolu böyle ve bundan ibaret. Başka ne olabilir ki... Varsa bana da söyleyin. 

Canlı yayına Skype ile bağlanmamı teklif ettiler, bu sefer olur dedim. Durun şu yazdıklarımı biraz daha detaylandırıp bir de 31 Aralık 2020 gecesi izleyenlerle paylaşayım :) 

İyi bir yıl olsun. 

Hoşça ve sevgiyle kalın.

Instagram

Facebook

Wordpress

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gerçek Oyunum

Hayat sadece mutluluktan mı ibarettir? Sürekli bir mutlu olmak için şunu yapın bunu yapın zırvalıkları. Size hayatın hakkını nasıl vereceksiniz söyleyim sayı... Devamını Gör