Görüş Bildir
Haberler
Selahattin Demirtaş: 'Barış Sadece Silahları Bırakmak Değildir'

Selahattin Demirtaş: 'Barış Sadece Silahları Bırakmak Değildir'

Caner
19.03.2015 - 19:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Barış Sadece Silahları Bırakmak Değildir

Halkın Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, barışın sadece silahları bırakmak olmadığını vurgulayarak, 'İnsanların huzurlu ve özgür olmadığı bir yerde barıştan bahsedilemez.' dedi.

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Şanlıurfa’da düzenlediği Nevruz kutlamalarına katıldı. Sanatçıların halk konseri ile başlayan Nevruz, partililerin konuşması ile sürdü. Ameliyat geçiren Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses’e 'geçmiş olsun' dilekleri ile konuşmasına başlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’nin her yerinde zulüm olduğunu ve bu zulme karşı isyanın meydana geldiğini ifade etti.

Demirtaş, “Türkiye’nin her santimetre karesinde bu sistemin, hükümetin, AKP’nin baskısı altında inleyen halklar var. Kimlikler inançlar var.” diye konuştu.

Hükümetin milletin sorunu çözmek gibi bir derdinin olmadığını kaydeden Demirtaş büyük bir rant için iktidarı her çılgınlığı yapacağını belirterek, “Çılgınlıksa yapacaklar, provakasyonsa bunu da yapacaklar. Korkumuz o ki, bunlar iktidardan düşmemek için ülkeyi ateşe atma riskini bile göze alabilirler. Biz asla provakasyona gelmeyeceğiz. Sarayın temelleri sallandıkça her türlü provakasyonu göze alabilirler. Bu sarayı sağlam yapmadıklarını biliyoruz. Biz yürüdükçe saray sallanacak. Saray sallandıkça bunlar panikleyecek. Bize saldırmaya, provakasyonlara devam edebilirler. Ne olursa olsun ülke barış ve huzurundan taviz vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın 'daha neyiniz eksik' sözüne, “Sana hiç minnetimiz yok. İnşallah sonuna kadar sarayında kalırsın. İnşallah sonsuza kadar o saraydan çıkamazsın.” şeklinde cevap veren Demirtaş, “Sen sarayında lüks içinde yaşa. Ye, iç. Etrafındaki tayfayı oraya çağır. Ama saraydan dışarı çıkma; çünkü dışarıda yoksullar, emekçiler var. Onların iradesi senin sarayını elbet bir boğacak. Elbet bir gün o zülüm kaleleri devrilecek. Elet bir gün halklar bu ülkede kendini yönetecek.” şeklinde ifade etti.

“SORUN ÇÖZÜLMÜŞSE HEYETİMİZ NİYE İMRALIDA “

Cumhurbaşkanın sorunu çözüp bitirdiğini, ancak tayfasının Barış Treni'ne binerek şehir şehir gezdiğini aktaran Demirtaş, “Peki sorun çözülmüşse heyetimiz niye İmralı’da. O Barış Treni'ne binip 'barış' diye diye gezenler niye geziyor. Seçim hesapları ile halkı kandırmak için yapıyorlar, ama temel zihniyetleri de budur. Özgürlüğe bakış açısı budur.” dedi.

“BARIŞ BU DEĞİL”

Barışın sadece silahları bırakmak olmadığını kaydeden Selahattin Demirtaş, insanların huzurlu ve özgür olmadığı bir yerde barıştan bahsedilemeyeceğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Eğer insanlar sokakta huzurlu değilse, hala baskın altında sokakta çocuklar katlediliyorsa, hala insanlar protesto etti, yürüyüş yaptı, slogan attı, protesto etti diye zülüm işkence görüyor, tutuklanıyorsa, insanlar konuştu diye evlerine baskın yapılıp alınıyorsa, hala gazeteciler yazı yazdı diye tutuklanabiliyorsa, işçiler eylem yaptı diye joplanıyorsa, hala Urfalılar traktör kasalarında can veriyorsa, barış yoktur kardeşim, barış gelmemiştir hala.”

“KEDİLER TRAFOYA GİRMESİN DİYE BÜTÜN TRAFOLARIN ÖNÜNDE NÖBET TUTACAĞIZ”

Seçime iyi hazırlandıklarını anlatan Demirtaş, hilelere karşı gerekli tedbirleri alacaklarının altını çizdi.

“Kediler trafoya girmesin diye bütün trafoların önünde nöbet tutacağız” diyen Demirtaş, bütün ülkenin zafer beklediğini söyledi.

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan da konuşmasında “Kürtlerin birçok sorunu vardır ama en önemlisi özgürlüktür. O da yakındır.” sözlerine yer verdi.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0