Görüş Bildir
Haberler
Seçime Sayılı Günler Kala Arşa Çıkan Stresinizi Azaltmak İçin Tüketebileceğiniz Besinler

Seçime Sayılı Günler Kala Arşa Çıkan Stresinizi Azaltmak İçin Tüketebileceğiniz Besinler

Seçime günler kala hepimizin stres seviyesi arşa çıktı diyebiliriz. Bizler de seçim sürecinde stresinizi azaltmak için tüketebileceğiniz besinleri araştırdık. Siz de içeriğimizi merak ediyorsanız sizi şöyle alalım.👇

Kaynak: https://www.nefisyemektarifleri.com/b...

Seçime iki gün kala hepimizin strese seviyesi daha önce görmediği noktalara ulaştı.

Seçime iki gün kala hepimizin strese seviyesi daha önce görmediği noktalara ulaştı.

Bizler de seçim stresini azaltarak rahatlamanızı sağlayacak yemekleri sizin için araştırdık. Siz de içeriğimizi merak ediyorsanız sizi şöyle alalım.👇

Bitter çikolata:

Bitter çikolata:

Bol miktarda polifenol ve flavonoid içerek bitter çikolata antioksidan olmakla birlikte kan basıncınızı düşürerek sakinleşmenize sebep olur.

Avokado:

Avokado:

E vitaminin kalelerinden biri olan avokado, sakinleştirici etkisiyle de biliniyor. Aynı zamanda lutein ve beta-karoten açısından da zengin olan avokadoyu seçim günü menünüze ekleyebilirsiniz.

Portakal:

Portakal:

İçerdiği C vitamini sayesinde kortizon seviyesini düşüren portakal, vücudunuzdaki stresin azalmasını sağlar.

Elma:

Elma:

Antioksidan ve fosfor açısından zengin olan elmayı uyumadan önce tüketirseniz uykuya daha rahat dalabilirsiniz. Ayrıca, günlük hayatınızda yorgunluğunuzu azaltmak için elma tüketebilirsiniz.

Kuşkonmaz:

Kuşkonmaz:

Kuşkonmaz, içerdiği bileşenler sayesinde vücudunuzda strese sebep olan hormonları kontrol altına alacaktır. Sağlıklı ve sakinleştirici bir besin tüketmek isterseniz kuşkonmazı tercih edebilirsiniz.

Pancar:

Pancar:

Pancarı gerek menünüze ekleyerek gerek ise suyunu sıkarak tüketebilirsiniz. B vitamini deposu olan pancar da sakinleşmenizi sağlayacak yiyecekler arasında yer alıyor.

Havuç:

Havuç:

Sinir sistemini etkileyen besinlerden bir tanesi de içerdiği B6 vitamininden dolayı havuçtur. Havucu da hem yemeğinize ekleyerek hem de suyunu sıkarak tüketebilirsiniz.

Kaju fıstığı:

Kaju fıstığı:

Kaju, içeridiği protein ve yağ miktarından dolayı sağlıklı kilo verme sürecindeki menülere sık sık eklenen kuruyemişlerden bir tanesi. Çinko bakımından zengin olan kaju fıstığı, depresyon ve anksiyete arasında da bağ kurarak sakinleşmenizi sağlıyor.

Yumurta:

Yumurta:

Protein denince akıllara gelen ilk besinlerden olan yumurta, vücudunuza enerji vererek stresinizi kontrol altında tutacaktır.

Yeşil çay:

Yeşil çay:

Hepinizin bildiği gibi, amino asit açısından zengin olan yeşil çay, detoks olarak da kullanılan besinler arasında yer alıyor. Seçim stresini azaltmak için de yeşil çay tüketimi de vücudunuzun sakinleşmesini sağlayacaktır.

Papatya çayı:

Papatya çayı:

Papatya çayı, günlük hayatımızda da sinirimizi stresimizi alması için kullandığımız çaylar arasında yer alıyor. Regl döneminin vazgeçilmezi olan papatya çayı, seçim stresinize de aynı etkiyi gösterecektir.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilir.👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın